Θεσμική εκτροπή οι έκτακτες κρίσεις Δένδια και ο λόγος που διέταξε τον Α/ΓΕΕΘΑ να τις κάνει! Ποιο είναι το ζητούμενο

Θεσμικές ακροβασίες στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τον Νίκο Δένδια, αλλά και συνολικά την κυβέρνηση αφού είναι βέβαιο ότι όσα έγιναν χθες στο ΥΠΕΘΑ ήταν σε γνώση και είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ κάλεσε στο γραφείο του τον Α/ΓΕΕΘΑ Δημ. Χούπη και του ανακοίνωσε ότι πρέπει να κάνει άμεσα έκτακτες κρίσεις! Προς τι η βιασύνη, αφού τη 1η Μαρτίου θα γίνονταν κανονικά οι κρίσεις;

Η πιο πειστική εξήγηση είναι ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ σκοπεύει από το δεύτερο δεκαπενθήμερο

Ιανουαρίου να φέρει σειρά «καυτών» νομοσχεδίων και θέλει να εξασφαλίσει ότι σε όλη την πυραμίδα της ηγεσίας ΟΛΟΙ θα είναι σιωπηλοί και κανείς δεν πρόκειται να αντιδράσει! Συνεπώς το κριτήριο των έκτακτων κρίσεων δεν ήταν η επιχειρησιακή επάρκεια των Αξιωματικών , αλλά η εξασφάλιση σιωπής σε όσα έρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Θεσμική εκτροπή

Δεν έφτανε η θεσμική ακροβασία με την οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας υποχρέωσε την στρατιωτική ηγεσία να αποστρατεύσει σχεδόν όλους τους ανώτατους υγειονομικούς αξιωματικούς των τριών Κλάδων με μεγάλο ξεκαθάρισμα στον Στρατό.  Χθες ξεπέρασε τον εαυτό του και ζήτησε ξανά από την Στρατιωτική Ηγεσία μόλις 1,5 μήνα πριν τις τακτικές κρίσεις να πραγματοποιήσει έκτακτες κρίσεις!

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου 3883 /2010 ετήσια πραγματοποιούνται μόνο τακτικές κρίσεις και κατόπιν με έκτακτες καλύπτονται τα κενά. Τώρα πάει ανάποδα ξεκινάει με έκτακτες και μετά καταλήγει σε …τακτικές.

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει και τίθεται από πολλούς στρατιωτικούς με τους οποίους συνομιλήσαμε είναι γιατί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναινεί σε μία τέτοια αυθαίρετη πρωτοβουλία του Υπουργού καθιστώντας εαυτόν όπως και τους λοιπούς Αρχηγούς συνυπεύθυνους.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Η αιτιολογία ότι πρόκειται για μία νέα ιεραρχία και για περιορισμό της πυραμίδας είναι μάλλον αστεία. Πρώτον γιατί δεν θα άλλαζε τίποτα αν οι κρίσεις γίνονταν κανονικά σε  1,5 μήνα . Δεύτερον ο περιορισμός των θέσεων ανωτάτων δεν υλοποιείται  πατώντας το κουμπί  από την μία στιγμή στην άλλη αλλά με προοπτική 5-6 ετών όσο είναι το μέσο χρονικό διάστημα παραμονής ανώτατου αξιωματικού στο στράτευμα.

Τέλος  είναι σκόπιμο να επισημάνουμε ότι ορθώς στα δημοκρατικά πολιτεύματα οι εκλεγμένες κυβερνήσεις επιλέγουν τις στρατιωτικές ηγεσίες και αυτό αντιπροσωπεύει τον δημοκρατικό έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων αλλά από εκεί και πέρα σταματάει η πολιτική παρέμβαση. Αν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ,ανέχεται τέτοιες παρεκτροπές μπορεί να είναι δικό του θέμα αλλά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

The post Θεσμική εκτροπή οι έκτακτες κρίσεις Δένδια και ο λόγος που διέταξε τον Α/ΓΕΕΘΑ να τις κάνει! Ποιο είναι το ζητούμενο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσμική, Δένδια, ΑΓΕΕΘΑ, Ποιο,thesmiki, dendia, ageetha, poio