Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο, η Χεζμπολά στόχευσε τη Μοσάντ στο Τελ Αβίβ και στον ΟΗΕ ασχολούνται μόνο με τον Πούτιν

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι για «πρώτη φορά» το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο εναντίον του Τελ Αβίβ, ο οποίος αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.«Είναι η πρώτη φορά που πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στην περιοχή του Τελ Αβίβ. Αναχαιτίστηκε» από τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.Λίγο νωρίτερα το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι
εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του γενικού αρχηγείου της Μοσάντ, της υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, κοντά στο Τελ Αβίβ.«Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (...) με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ σε προάστιο του Τελ Αβίβ», ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ.Το σιιτικό κίνημα πρόσθεσε ότι η Μοσάντ «ευθύνεται για τη δολοφονία ηγετών της Χεζμπολάχ» και τις εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων της οργάνωσης.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες αφού επεσήμανε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Τελ Αβίβ. Ο στρατός «διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα ευρείας κλίμακας στον νότιο Λίβανο και την περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά). Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.Η φωτιά του πολέμου έχει περάσει πλέον στον Λίβανο και ουδείς γνωρίζει που αλλού θα φθάσει. Ωστόσο στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δεν υπάρχει σοβαρός προβληματισμός μεγάλων δυνάμεων για το πως θα συγκρατηθεί το Ισραήλ. Η εμμονή παραμένει ο Πούτιν με τον Βρετανό ΥΠΕΞ να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του. Kατηγόρησε ευθέως τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι διοικεί ένα «κράτος μαφίας» και τον παρομοίασε με ιδιοκτήτη σκλάβων σε μια ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.Ο Ντέιβιντ Λάμι, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, έβαλε στο στόχαστρο τον Ρώσο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, λέγοντας στον εκπρόσωπο της Ρωσίας: «Ξέρουμε ποιος είσαι», όπως γράφει και το Politico.Ο Λάμι επικαλέστηκε την «κληρονομιά της δουλείας» για να βάλει στο στόχαστρο τη συμπεριφορά του Πούτιν κατά την εισβολή στην Ουκρανία και κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση ότι «καταπατά το διεθνές δίκαιο», ενώ ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τον «Παγκόσμιο Νότο».«Η εισβολή σας είναι προς το δικό σας συμφέρον», είπε. «Μόνο τα δικά σας. Για να επεκτείνετε το μαφιόζικο κράτος σας σε μια μαφιόζικη αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία που βασίζεται στη διαφθορά».Και πρόσθεσε: «Κύριε Πρόεδρε, μιλάω όχι μόνο ως Βρετανός, ως Λονδρέζος και ως υπουργός Εξωτερικών. Αλλά λέω στον Ρώσο αντιπρόσωπο, στο τηλέφωνό του καθώς μιλάω, ότι στέκομαι εδώ και ως ένας μαύρος άνθρωπος, του οποίου οι πρόγονοι μεταφέρθηκαν αλυσοδεμένοι από την Αφρική, με την κάννη ενός όπλου για να γίνουν σκλάβοι, του οποίου οι πρόγονοι ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν σε μια μεγάλη εξέγερση των σκλαβωμένων. Ιμπεριαλισμός: τον καταλαβαίνω όταν τον βλέπω. Και θα τον αποκαλέσω ως αυτό που είναι».

The post Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο, η Χεζμπολά στόχευσε τη Μοσάντ στο Τελ Αβίβ και στον ΟΗΕ ασχολούνται μόνο με τον Πούτιν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα