Το βίντεο του ΓΕΕΘΑ για τις «χιονισμένες» εκπαιδεύσεις και μερικές σκέψεις για τις «άλλες» αποστολές

Το βίντεο από το ΓΕΕΘΑ στέλνει το μήνυμα ότι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζονται κανονικά. Ουδείς το αμφισβητεί. Αυτό που πολλοί όμως επισημαίνουν είναι ότι η χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων σε οτιδήποτε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο κρατικός δεν μπορεί να συνεχιστεί ,τουλάχιστον με τον τρόπο που γίνεται. Τι εννοούμε;

Επειδή σε κάθε καταστροφή και σε κάθε δύσκολη κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις καταλήγουν όλοι και όλα, ας αποφασίσουν όσοι κυβερνούν

αν θα πρέπει να αποδεχτούν αυτή την πραγματικότητα. Δεν είναι κάτι που οι στρατιωτικοί θέλουν, αλλά προκειμένου να «φορτώνονται» διαρκώς τη δουλειά και κυρίως τις ευθύνες άλλων, ίσως θα ΄πρεπε κονδύλια που σπαταλώνται όπως φαίνεται αδίκως αλλού να δοθούν κατ΄ ευθείαν στις Ένοπλες Δυνάμεις που είναι βέβαιο ότι θα τα αξιοποιήσουν καλύτερα.

Επαναλαμβάνουμε: δεν είναι κάτι που οι ΕΔ επιδιώκουν. Αλλά αφού έτσι κι αλλιώς σ΄ αυτές καταλήγουν και οι αποστολές της λεγόμενης πολιτικής προστασίας, ας τις εξοπλίσουμε ανάλογα και ας πληρώσουμε το προσωπικό που κάνει όλη τη δουλειά. Έτσι θα μπορούμε από την αρχή κι όχι στο τέλος κάθε «αναποδιάς» να τις αξιοποιούμε, σίγουρα με καλύτερα αποτελέσματα.

The post Το βίντεο του ΓΕΕΘΑ για τις «χιονισμένες» εκπαιδεύσεις και μερικές σκέψεις για τις «άλλες» αποστολές appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΓΕΕΘΑ,geetha