Βόμβα στα στρατιωτικά νοσοκομεία, από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, άρχισαν οι παραιτήσεις ιατρών

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για τα υγειονομικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων , κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους στρατιωτικούς ιατρούς. Τα όσα έχουν κυκλοφορήσει για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου έχουν ως αποτέλεσμα παραιτήσεις στρατιωτικών ιατρών. Το πρωί άλλοι δύο ιατροί του 251 ΓΝΑ , υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.Τι προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο ,το περιγράφει ο κ.Κων.Μορτόπουλος ,νομικός με ειδίκευση σε θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.Γράφει:Επειδή
με ρωτούν πολλοί φίλοι Στρατιωτικοί Ιατροί, ας δώσουμε τις πρώτες πέντε βασικές απαντήσεις:1. Ναι, υπάρχει σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να κρατήσει Στρατιωτικούς Ιατρούς στην υπηρεσία για τουλάχιστον 28 χρόνια. Με τις νέες ρυθμίσεις, προστίθενται έξι χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά μέσο όρο. Σε χρήματα αυτό μεταφράζεται σε περίπου 160.000 ευρώ παραπάνω διοικητική ποινή πρόωρης αποχώρησης.2. Το σχέδιο νόμου αυτό δεν έχει ακόμα εισαχθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Θα συζητηθεί εκεί και μετά θα προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Ακόμα και ως κατεπείγον θέλει αρκετές εβδομάδες μέχρι να δημοσιευθεί ως νόμος.3. Για όσους σκέφτονται την παραίτηση, κρίσιμος χρόνος υπολογισμού της διοικητικής ποινής θα είναι ο χρόνος υποβολής της αναφοράς παραίτησης, όχι του ΦΕΚ αποστρατείας. Μολοντούτο, δεν αποκλείω κάποια νομοπαρασκευαστική και αντισυνταγματική μεταβατική διάταξη που να ορίζει αντίθετα και, στην περίπτωση αυτή, θα λύσει το ζήτημα το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ίδιο ισχύει και για τους Στρατιωτικούς Ιατρούς που βρίσκονται σήμερα στην ειδικότητα.4. Ας έχουμε όλοι κατά νου ότι οι υποθέσεις που δικαιώνονται σήμερα, δικαιώνονται επειδή το ΝΔ 1400/73 και ο ν. 3257/04 έχουν διαπιστωθεί μερικώς αντισυνταγματικά. Και τούτο με προσφυγή στο ΕΔΔΑ, γιατί αν περιμέναμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν θα έβγαιναν ποτέ. Όταν αλλάξει η νομική βάση, δηλαδή με τον νέο νόμο, κανείς δεν μας εγγυάται ότι δεν θα βρει αφορμή το Ελεγκτικό Συνέδριο να απορρίψει τις εφέσεις μας και να ξαναχρειαστεί προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.5. Προφανώς το να κρατήσεις επαγγελματίες στο Στράτευμα δεν γίνεται με απαγόρευση της εξόδου. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταναγκάσει οποιονδήποτε να δουλεύει κάπου που δεν θέλει. Οι μαθητές της ΣΣΑΣ εκπαιδεύονται δωρεάν όπως και κάθε άλλος φοιτητής κάθε σχολής κάθε δημόσιου πανεπιστημίου. Όπως δεν μπορούμε να απαγορεύουμε σε οποιονδήποτε πολίτη την οποιαδήποτε επαγγελματική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι δεν μπορούμε να απαγορεύουμε και του Στρατιωτικούς κάθε βαθμού, κλάδου και προελεύσεως να φύγουν.

The post Βόμβα στα στρατιωτικά νοσοκομεία, από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, άρχισαν οι παραιτήσεις ιατρών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα