ΥΠΕΘΑ: Δύο χρόνια «βάρα νομή» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Δυο χρόνια «βάρα νομή» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά και την κυβέρνηση συνολικά. Το κείμενο  που ακολουθεί το αποδεικνύει:

«Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες (2) χρόνια από την επιστολή με αρ. Φ.846/9/16570/Σ.4925/05 Μαρ 20/ ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ.

Ήταν μια  ομολογουμένως  αισιόδοξη πρωτοβουλία   πρό διετίας του Υπουργείου αφού για πρώτη φορά συγκέντρωσε και υπέβαλε  προς το συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας την πλειονότητα των ασφαλιστικών στρεβλώσεων που ταλανίζουν  επι χρόνια τα στελέχη των ΕΔ τα οποία έχουν προκύψει κυρίως

από την εφαρμογή   του  Ν.3865/2010. Μάλιστα είχαν υποβληθεί  και  συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης τους. Ήταν τελικά  πολύ καλή για να είναι αληθινή ώς λύση.

Έκτοτε βέβαια ξεχάστηκε όπως εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ,και ακολουθήθηκε το κλασικό πετυχημένο  μοτίβο της τελευταίας δεκαετίας το οποίο είχε δοκιμαστεί πολιτικά χωρίς προβλήματα.Δηλαδή:

α. Πίεση από τις Ενώσεις Στρατιωτικών σε Βουλευτές .

β. Οι βουλευτές  με την σειρά τους κατάθεση ερωτήσεων προς το Υπουργείο Άμυνας και Εργασίας.

γ. Οι απαντήσεις του Υπουργείου Άμυνας το οποίο δηλώνει πάντα  αναρμόδιο όμως επικαλείται πάντα  το παραπάνω έγγραφο δείχνοντας το ενδιαφέρον του για τα στελέχη και ταυτόχρονα δείχνοντας με το δάχτυλο το κακό Υπουργείο Εργασίας.

δ .Οι απαντήσεις του Υπουργείου Εργασίας (χωρίς καμία πίεση) όπως αναμένονται πάντα ,δηλαδή αναφέρει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Όμως η χρήση της παραπάνω  τακτικής έχει φτάσει στο τέλος της   αφού  φέρει κάποια  χαρακτηριστικά που δεν είχαν όλες οι προηγούμενες όπως τα παρακάτω:

1.Υπάρχουν για πρώτη φορά καταγεγραμμένα όλα τα ζητήματα αριθμημένα και επίσημα καταγεγραμμένα σε  έγγραφο. 

2.Έχουν ημερομηνία υποβολής. Από 05/03/2020..

3.Εχουν προτάσεις επίλυσης και είναι αιτιολογημένες .

3.Εχουν αποστολέα το Υπουργείο Άμυνας, που σημαίνει ότι υιοθετούνται και υπογράφηκαν από αυτό.

4.Εχουν αποδέκτη :Το Υπουργείο Εργασίας.

5.Δεν έχει επικαιροποιηθεί εδώ και δύο χρόνια το έγγραφο  ,που σημαίνει ότι ισχύουν τα προβλήματα που αναφέρονται  στο ακέραιο.

 Ολα  τα παραπάνω  έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα την δίκαιη  αγανάκτηση των στελεχών αφού κατανοούν ξεκάθαρα πλέον  ότι :

1.Επί δύο χρόνια  δεν  έχει λυθεί ούτε ένα  μα ούτε ένα ασφαλιστικό ζήτημα από το σύνολο των παραπάνω προτάσεων του Υπουργείου. Αυτό από μόνο του σημαίνει 

α . Ότι όλες μα  όλες   οι προτάσεις είναι απαράδεκτες και  ανεφάρμοστες. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.

β.  Ότι η ηγεσία δεν έχει πράξει πέραν του εγγράφου καμία άλλη ενέργεια και  ότι όλο αυτό έγινε για να κερδηθεί μόνο πολιτικός χρόνος. Κάτι που φαίνεται  πολύ πιθανό .Και φαίνεται  αυτό να  αιτιολογείται  επαρκώς αφού επι δύο χρόνια δεν έχουμε διαβάσει για καμία συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Άμυνας και  του Υπουργό Εργασίας με αντικείμενο ασφαλιστικά θέματα των στελεχών των ΕΔ .Καμία δημοσιευμένη πρωτοβουλία από το Υπουργείο Άμυνας σε Υψηλό επίπεδο .Δεν φαίνεται να δείχνετε ανάλογο ενδιαφέρον όπως έγινε (και καλώς έγινε) με την φορολόγηση των ειδικών  επιδομάτων  κάποιων κατηγοριών  στελεχών. 

Όμως θα πρέπει να αναλογιστείτε  και  κάτι άλλο πολύ ,πολύ σοβαρό κύριε Υπουργέ .Ότι όχι μόνο δεν έχετε καταφέρει να επιλύσετε κανένα από τα Ασφαλιστικά Ζητήματα που απασχολούν τα Στελέχη   επικαλείστε  μάλιστα συνεχώς και ανελλιπώς  το ίδιο έγγραφο  επι δύο(2) ολόκληρα έτη στις απαντήσεις σας .Ένα έγγραφο    που φέρει  όμως  την  δική σας υπογραφή; Με απόλυτα μηδενικό δηλαδή αποτέλεσμα 0/100.Δεν ξέρουμε αν ένα τέτοιο ποσοστό σας κάνει υπερήφανο κύριε Υπουργέ.  .

Έχετε την  ευκαιρία άμεσα πάντως να διαψεύσετε όλα τα παραπάνω αφού έχετε ανακοινώσει ότι το προσεχές διάστημα θα καταθέσετε Νομοσχέδιο που θα αφορά λύσεις στα  προβλήματα  των Στελεχών.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν».

The post ΥΠΕΘΑ: Δύο χρόνια «βάρα νομή» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα