ΥΠΕΞ Ταϊβάν καλεί την Κίνα να σταματήσει τις απειλές

Το Υπουργείο Εξωτερικών  της Ταϊβάν σε ανακοίνωση του σημείωσε ότι η Κίνα ξεκίνησε στις 23 Μαΐου μια διήμερη στρατιωτική άσκηση γύρω από την Ταϊβάν με την ονομασία Joint Sword-2024A, κλιμακώνοντας τις εντάσεις στην περιοχή. Το ΥΠΕΞ προτρέπει την Κίνα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σταματήσει κάθε ενέργεια που υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν και αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή.

Είναι προφανές

σε όλους ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν έχουν γίνει θέμα διεθνούς συναίνεσης. Το ΥΠΕΞ εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η Κίνα, παρά τη συνεχή και έντονη διεθνή ανησυχία για τις εξελίξεις στα στενά της Ταϊβάν, έχει απειλήσει επανειλημμένα τη δημοκρατία της Ταϊβάν και έχει διαταράξει μονομερώς το διασταυρούμενο status quo και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού. Η Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν) θα συνεχίσει να προσπαθεί για τη διασφάλιση του status quo μεταξύ των στενών και προτρέπει την Κίνα να επιστρέψει στη λογική και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σταματήσει να υπονομεύει μονομερώς την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν και να απόσχει από ενέργειες που αυξήσει τις περιφερειακές εντάσεις.

Το ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ότι η Ταϊβάν θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά τη δημοκρατία. Αυτή η δέσμευση δεν θα αλλάξει ως αποτέλεσμα οποιουδήποτε εξαναγκασμού ή καταστολής. Η Ταϊβάν είναι προπύργιο της παγκόσμιας δημοκρατίας και ελευθερίας. Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Ταϊβάν θα συνεχίσει να ενισχύει τους δεσμούς συνεργασίας με ομοϊδεάτες εταίρους για να προστατεύσει από κοινού τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, να υποστηρίξει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, να προστατεύσει το status quo στα στενά και να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

The post ΥΠΕΞ Ταϊβάν καλεί την Κίνα να σταματήσει τις απειλές appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα