Ζημιά ο ανασχηματισμός στη μακρά προεκλογική περίοδο

Του Π.ΒΟΥΛΙΚΑ

Τελικά ο Πρωθυπουργός όσο κι αν έχει τον έλεγχο της πολιτικής ατζέντας της καθημερινότητας, όσο κι αν απολαμβάνει την υποστήριξη των περισσότερων ΜΜΕ, είναι ικανός να κάνει τη ζημιά στην αξιοπιστία του ίδιου και της Κυβέρνησής του, χωρίς την παραμικρή συμβολή της αντιπολίτευσης.

Αφού πετάχτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να γράψει το παιδί του σε ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα πανεπιστήμια του κόσμου, (κίνηση που δείχνει αν μη τι άλλο έλλειψη εμπιστοσύνης στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο,

αλλά και περιφρόνηση προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις, έναν από τους πιο αδιάβλητους θεσμούς), επέστρεψε στην Ελλάδα και προσπάθησε να δείξει ότι είναι ικανός να λάβει υπερκομματικές αποφάσεις προτείνοντας σε πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ την θέση του υπουργού πολιτικής προστασίας. Ξέχασε όμως ότι ήταν ο ίδιος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει “Σπαντιδάκη” τον άνθρωπο που είχε δεχτεί την πρόταση τού τότε πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να ηγηθεί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πως μπορεί να πείσει ο Πρωθυπουργός ότι πιστεύει στη υπερκομματική συνεννόηση όταν ένας πραγματικά καταξιωμένος ανώτατος στρατιωτικός ο οποίος θα ενσάρκωνε την διακομματική συνεννόηση σήμερα, είχε χαρακτηριστεί ως «Σπαντιδάκης» δηλαδή φασίστας πριν λίγα χρόνια μόνο και μόνο επειδή είχε δεχτεί να μπει σε μία κυβέρνηση της οποίας δεν ηγείτο ο ίδιος, αλλά ο πολιτικός του αντίπαλος;

Τελικά ο Πρωθυπουργός έλαβε την αρνητική απάντηση του πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, καθώς ο άνθρωπος έβαλε την αξιοπρέπειά του πάνω από οποιοδήποτε πρόσκαιρο υπουργικό αξίωμα.

Περιττό να πούνε ότι αυτή η αντίδραση του Αποστολάκη τον καθιστά αυτομάτως υποψήφιο για ακόμα υψηλότερα δημόσια αξιώματα, καθώς έδειξε σε όλους ότι στη δημόσια σφαίρα αυτό που μετράει περισσότερο είναι η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια και η διαχρονική συνέπεια λόγων και πράξεων και όχι τα αξιώματα. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους πρώτους που προσγείωσε την ελληνική κοινή γνώμη στην πραγματικότητα σε ότι αφορά μια κρίση με την Τουρκία λέγοντας ότι θα πρέπει να μην τρέφουμε αυταπάτες γιατί την κρίσιμη στιγμή θα είμαστε μόνοι. Αντίθετα πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν ότι οι σύμμαχοί μας θα είναι στο πλευρό μας σε ενδεχόμενη θερμή αντιπαράθεση με τον εξ ανατολών γείτονα μας.

Η τοποθέτηση στην Κυβέρνηση από την άλλη πλευρά του πρώην κύπριου επιτρόπου για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη είναι μία αμφιλεγόμενη επιλογή. Όχι γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν επιτυχημένος στην θέση που υπηρέτησε στην ΕΕ, κάθε άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι ο κος Στυλιανίδης δεν είχε αναλάβει μέχρι σήμερα καμιά θέση ευθύνης ούτε στην Κυπριακή ούτε βέβαια στην Ελληνική δημόσια διοίκηση. Επιπλέον με αυτή την επιλογή η Ελλάδα δείχνει στον κόσμο ότι οι δύο οντότητες του ελληνισμού (Ελλάδα και Κύπρος) είναι συγκοινωνούντα δοχεία και όχι δύο αυτόνομα, ξεχωριστά κράτη.

Σε αυτόν τον ανασχηματισμό πολλών ταχυτήτων η Κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία ουσιαστικής ανανέωσης σε πρόσωπα και πολιτικές που θα έδινε μια νότα αισιοδοξίας ενόψει του δύσκολου φετινού χειμώνα. Αντίθετα η συντηρητική στροφή της είναι φανερή με την υπουργοποίηση και τρίτου στελέχους προερχόμενου από την ηγετική ομάδα του πάλαι ποτέ ΛΑ.Ο.Σ.

Με το αντιεμβολιαστικό κίνημα να φουντώνει και την περίοδο δημοσιονομικής χαλάρωσης να βαίνει προς το τέλος της, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε σε μία μακρά προεκλογική περίοδο.

The post Ζημιά ο ανασχηματισμός στη μακρά προεκλογική περίοδο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα