Διεθνής κατακραυγή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η αντίδραση ΗΠΑ και Ρωσίας. Αρβελέρ: Είναι η δεύτερη άλωση της Πόλης
Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ δήλωσε συγκλονισμένη με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες» είπε μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης και πρόσθεσε «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».
Η διακεκριμένη ιστορικός τόνισε ότι μ’ αυτήν την τραγική απόφαση έπεσαν οι μάσκες κι αναδείχθηκε σε κάθε της έκφανση η βαρβαρότητα
«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα», κατέληξε η κυρία Αρβελέρ.
«Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε η Αρβελέρ σε μια αποστροφή του λόγου της κι επικαλέστηκε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.
Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Οι 52 εφιαλτικές μέρες πριν από την άλωση της Πόλης. Εννέα χιλιάδες ένοπλοι Βυζαντινοί αμύνονταν κόντρα σε 150 χιλιάδες Οθωμανούς «Απογοήτευση» της αμερικανικής διπλωματίας για την απόφαση της Τουρκίας«Απογοητευμένη» δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Ουάσινγκτον για την απόφαση των αρχών της Τουρκίας να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία, προτρέποντας τις να εγγυηθούν ίση πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες της βασιλικής, που μέχρι χθες αποτελούσε μουσείο.
«Μας απογοητεύει η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Μόργκαν Ορτέιγκους. «Αντιλαμβανόμαστε ότι η τουρκική κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη να εγγυάται την πρόσβαση στην Αγία Σοφία σε όλους τους επισκέπτες και ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχέδιά της για τη διαχείριση της Αγίας Σοφίας κατά τρόπο ώστε να παραμείνει προσβάσιμη στους πάντες», πρόσθεσε.
Γαλλία: «Θλιβερή» η απόφαση των αρχών της ΤουρκίαςΗ κυβέρνηση της Γαλλίας κατέγραψε μετά «θλίψης» της τις αποφάσεις των τουρκικών αρχών για τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρει ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.
«Η Γαλλία θλίβεται για την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας να τροποποιηθεί το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και το διάταγμα του προέδρου [της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν με το οποίο υπήχθη στη δικαιοδοσία της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων. Οι αποφάσεις αυτές θέτουν υπό αμφισβήτηση μια από τις πιο συμβολικές ενέργειες της σύγχρονης και λαϊκής Τουρκίας», τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.
«Η ακεραιότητα αυτού του θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού και ιστορικού κοσμήματος, συμβόλου της ανεξιθρησκίας, της ανεκτικότητας και της ποικιλομορφίας, το οποίο έχει περιληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, πρέπει να προφυλαχθεί», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Πολιτικές αντιδράσεις στη Γερμανία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμίΤην λύπη του για την επικείμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για θρησκευτικά ζητήματα Μάρκους Γκρούμπελ (CDU), επισημαίνοντας την ιστορική σημασία του μνημείου. Κριτική για την απόφαση της Άγκυρας άσκησε επίσης η Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας, αλλά και στελέχη κομμάτων.
«Λυπούμαι πολύ που η Αγία Σοφία θα διατίθεται τώρα αποκλειστικά σε μία θρησκεία για προσευχή. Το κτίριο έχει βαθιά ιστορική σημασία, τόσο για τον Χριστιανισμό όσο και για το Ισλάμ. Σε μια αλλαγή του καθεστώτος του (το κτίριο) θα έπρεπε να χρησιμεύει ως σημείο συνάντησης, ανταλλαγής μεταξύ των δύο θρησκειών», δήλωσε ο κ. Γκρούμπελ στο Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΝΑ).
Ανησυχία για τις εξελίξεις όσον αφορά την Αγία Σοφία εξέφρασε από την πλευρά της η Γερμανική Καθολική Διάσκεψη των Επισκόπων:
«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και την ανακοίνωση του προέδρου [της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν να ανοίξει το κτίριο για μουσουλμανικές προσευχές, η Τουρκία φαίνεται ότι είναι στον δρόμο για την μετατροπή ενός από τα μεγαλύτερα σύμβολά της από μουσείο σε τζαμί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διάσκεψης Ματίας Κοπ, επίσης στο ΚΝΑ, τονίζοντας την «μεγάλη και ταραχώδη» ιστορία της Αγίας Σοφίας και τη μεγάλη σημασία της, ακόμη και σήμερα, για τους Μουσουλμάνους, τους Χριστιανούς και «κυρίως για την Ορθόδοξη Εκκλησία».
«Η μετατροπή σε μουσείο το 1934 οδήγησε σε μια ειρήνευση η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα. Οι πιστοί και των δύο μεγάλων θρησκειών, αλλά και οι κοσμικοί Τούρκοι, μπορούσαν, ο καθένας με τον τρόπο του, να βρουν σημείο αναφοράς σε αυτό το κτίριο, να ταυτιστούν μαζί του. Η απόφαση του δικαστηρίου και η ανακοίνωση του τούρκου προέδρου ενέχουν τον κίνδυνο η Αγία Σοφία να μπορεί και πάλι μελλοντικά να θεωρηθεί σύμβολο θρησκευτικής ‘κατάκτησης’» , προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Καθολικής Εκκλησίας και τάσσεται υπέρ «μιας πολιτικής απόφασης η οποία θα ενισχύει την συνοχή της χώρας και το αίσθημα της ενότητας Μουσουλμάνων και Χριστιανών, αντί να υποδαυλίζει πικρίες και να ενισχύει τις φυγόκεντρες δυνάμεις».
Την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία λόγω (και) της εξέλιξης σχετικά με την Αγία Σοφία ζήτησε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Φλόριαν Χαν: «Η χρήση της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού συμβολίζει την αυξανόμενη αποξένωση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν. Μόνο μία συνέπεια μπορεί να υπάρξει: οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πρέπει να σταματήσουν! Δεν είναι πλέον παρά μία φάρσα!», έγραψε ο κ. Χαν σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ η πρώην υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή Ρενάτε Κίναστ (Πράσινοι) χαρακτήρισε με ανάρτησή της «λυπηρές» τις εξελίξεις και τόνισε ότι δεν συνάδουν με τις μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες για τον τουρισμό. Από την πλευρά της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD), η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μπεατρίξ φον Στορχ σχολίασε μέσω Twitter: «Οι Εκκλησίες μας ζητούν σεβασμό για τα μουσουλμανικά αισθήματα. Ο Ερντογάν δεν δίνει μία για τα αισθήματα των Χριστιανών. Η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί. Η Τουρκία είναι ισλαμιστικό κράτος και δεν ανήκει στην Ευρώπη. Όχι σε ένταξη στην ΕΕ».
Ο αρμόδιος των Πρασίνων για διεθνή θέματα Όμιντ Νουριπούρ χαρακτήρισε «λάθος» την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, επισημαίνοντας ότι «το κτίριο ως σύμβολο είναι πολύ σημαντικό για να το χρησιμοποιεί κανείς προκειμένου να πληγώσει τα αισθήματα των Χριστιανών» και υπενθυμίζοντας ότι «οι διαμάχες για την Ιστορία δεν έφεραν ποτέ συμφιλίωση».
Ο Μάρτιν Γκλάζεναπ, επικεφαλής του γραφείου της Προέδρου της Αριστεράς Κάτια Κίπινγκ, έκανε λόγο για «νίκη της ισλαμιστικής δημοκρατίας επί του παλιού κοσμικού εκσυγχρονισμού».
Τι λένε τα γερμανικά ΜΜΕΗ είδηση για την επικείμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος καλύπτεται ευρέως από τα γερμανικά ΜΜΕ. Σε «πολιτικό ζήτημα» που αφορά το καθεστώς του κτιρίου αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung. Εκτιμά ότι η χθεσινή απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. «Ερντογάν, ο δεύτερος κατακτητής της Κωνσταντινούπολης;» διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung και επισημαίνει ότι η απόφαση του τούρκου προέδρου δεν συνάντησε αντίσταση από την τουρκική αντιπολίτευση.
Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD επισημαίνει σε ρεπορτάζ του ότι είναι ακόμη ασαφές τι θα γίνει με τα χριστιανικά σύμβολα της Αγίας Σοφίας. Για το θέμα, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Καλών Τεχνών Μιμάρ Σινάν της Κωνσταντινούπολης, ο Σουλεϊμάν Κιζιλτοπράκ, είπε στο ARD ότι «δεν αποτελεί μόνο το εξωτερικό κτίσμα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης οι καλλιγραφίες, τα μωσαϊκά και οι εικόνες με την καλλιτεχνική τους αξία (…) όλα αυτά είναι ευθύνη της Δημοκρατίας της Τουρκίας να τα προστατεύσει».
Το περιοδικό Der Spiegel παραθέτει τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της UNESCO και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ η Deutsche Welle φιλοξενεί δηλώσεις του Καθηγητή Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου Κωνσταντίνου Νικολακόπουλου, ο οποίος εξηγεί ότι η απόφαση του τούρκου προέδρου δεν αφορά θρησκευτικά ζητήματα, αλλά εντάσσεται στην πολιτική προκλήσεων που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.
«Πρόκειται για επίδειξη δύναμης. Ο Ερντογάν δεν θέλει να κυριαρχήσει μόνο στον ισλαμικό κόσμο» αλλά και «να αποδείξει ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη και δεν φοβάται κανέναν. Στα κίνητρά του περιλαμβάνονται ασφαλώς ο εθνικισμός και ο φονταμενταλιστικός ισλαμισμός», εκτιμά ο καθηγητής, ο οποίος επιπλέον θεωρεί ότι οι αντιδράσεις, για παράδειγμα από τη Γαλλία και τη Ρωσία, ήρθαν πολύ καθυστερημένα και ήταν πολύ χαμηλόφωνες. Αλλά και η Γερμανία «απέφυγε να πάρει σαφή θέση. Η UNESCO δημοσιοποίησε μόλις την Πέμπτη μια δήλωση, στην οποία ζήτησε από τον Ερντογάν – ή θα έλεγα τον παρακάλεσε – να μη κάνει αυτό το βήμα», επισημαίνει.
Ρήξη Ερντογάν με τη ΔύσηΟ Ταγίπ Ερντογάν οδηγείται σε ρήξη με τη Δύση μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και προκαλεί ρήγμα στις ελληνικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.
Εξαιρετικά σημαντική ρήξη με τη Δύση συνιστά η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, υπογράφοντας το σχετικό προεδρικό διάταγμα μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη στιγμή της δημοσίευσης της απόφασης του τουρκικού ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απόφαση του 1934, με την οποία η ιστορική εκκλησία της Ορθοδοξίας μετατρεπόταν σε Μουσείο.
Η απόφαση του Ερντογάν, σύμφωνα με αναλυτές, οδηγεί σε δύο κεντρικά συμπεράσματα: αφενός, απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την παρακαταθήκη του Κεμάλ Ατατούρκ και του κοσμικού κράτους της Τουρκίας, χαράσσοντας το δρόμο για μια χώρα που εμφορείται αποκλειστικά από ισλαμικές αρχές. Αφετέρου, κάνει τις απειλές όλου του προηγούμενου διαστήματος πράξη, κάτι που σημαίνει ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να ισχύει και για όλες τις σχετικές προαναγγελίες του Ερντογάν και ανώτερων Τούρκων αξιωματούχων, από τις σεισμογραφικές έρευνες έως και τις γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η απόφαση του Τούρκου προέδρου, πάντως, απομακρύνει ίσως οριστικά την Τουρκία από τη Δύση, μιας και ο Ερντογάν αποφασίζει μονομερώς την αλλοίωση του χαρακτήρα μιας ιστορικής εκκλησίας που έχει ενταχθεί στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η, δε, UNESCO αναμένεται να επαναξετάσει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και ο Τούρκος πρόεδρος επιφέρει μια ουσιώδη αλλαγή στον χαρακτηρα του Μνημείου.
Στις Βρυξέλλες, αλλά και ευρύτερα στην παγκόσμια κοινότητα, υπάρχει έντονη ενόχληση για την ενέργεια του Τούρκου προέδρου, ο οποίος αγνόησε όλες τις διεθνείς συστάσεις, από το μήνυμα του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προ ημερών, έως και το μήνυμα του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, με κοινή συνισταμένη η Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου και να μην μετατρέψει τον ιστορικό ναό σε τζαμί.
«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά. Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ηχηρή παρέμβαση, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Ταγίπ Ερντογάν, ακριβώς στις 20:53, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει συνειρμό με την ημερομηνία της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Η Αθήνα αναμένεται να θέσει το θέμα της Αγίας Σοφίας στο επικείμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, επιδιώκοντας μια σαφή και αυστηρή καταδίκη από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε τηρήσει τη λογική των ίσων αποστάσεων, με αποκορύφωμα την πρόσφατη παρουσία του ύπατου αρμοστή της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ στην Τουρκία.
Το μήνυμα της Ελλάδας είναι ότι η στάση της Τουρκίας δεν δημιουργεί ένα ελληνοτουρκικό, αλλά ένα ευρωτουρκικό πρόβλημα. Και αυτό, γιατί, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, η Τουρκία επιμένει σε μια στρατηγική άκρατου αναθεωρητισμού, χωρίς φρένο. Το, δε, μοντέλο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κάτι που κανένας Τούρκος ηγέτης δεν είχε τολμήσει στο παρελθόν, δείχνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ικανός να μετουσιώσει σε πράξη κάθε απειλή του, κάτι που σαφώς αφορά την Ελλάδα, η οποία είναι και το σύνορο της Ευρώπης με την Τουρκία.
Με πληροφορίες από Reader
Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Τι κρύβεται στα υπόγεια τούνελ κάτω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη; Οι θρύλοι για τον φυλακισμένο σατανά, τον ανθρώπινο σκελετό, τις αλυσίδες και άλλα ευρήματαThe post Διεθνής κατακραυγή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η αντίδραση ΗΠΑ και Ρωσίας. Αρβελέρ: Είναι η δεύτερη άλωση της Πόλης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Αλέξης Κούγιας: Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Από σήμερα ο γιος μου είναι φοιτητής της Νομικής
- Τι τρώνε σε διάφορα μέρη του κόσμου για να περάσει το hangover
- To στιλ του Kanye West πουλάει
- Δείτε την τηλεθέαση της πρωινής-μεσημεριανής ζώνης την Παρασκευή
- Αυλαία με υψηλή τηλεθέαση για το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο
- Η Ζόζεφιν διέγραψε τα πάντα από το Instagram και ο λόγος μάς ξαφνιάζει
- Τραγωδία στη Βάρη: Εντοπίστηκε νεκρή 67χρονη μέσα σε φλεγόμενη μονοκατοικία
- Huracán: Ταχύρυθμα μαθήματα Νikkei γαστρονομίας στην καρδιά της Γλυφάδας
- «Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε δεύτερο κύμα τον Αύγουστο». Ανησυχία των επιστημόνων για νέα έξαρση κορονοϊού στην Ελλάδα το καλοκαίρι
- Διεθνής κατακραυγή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η αντίδραση ΗΠΑ και Ρωσίας. Αρβελέρ: Είναι η δεύτερη άλωση της Πόλης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou
- Τελευταία Νέα Mixani tou Xronou
- Διεθνής κατακραυγή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η αντίδραση ΗΠΑ και Ρωσίας. Αρβελέρ: Είναι η δεύτερη άλωση της Πόλης
- «Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε δεύτερο κύμα τον Αύγουστο». Ανησυχία των επιστημόνων για νέα έξαρση κορονοϊού στην Ελλάδα το καλοκαίρι
- Δείτε από ψηλά τις ταράτσες με θέα την Ακρόπολη που έγιναν στέκια της Αθήνας. (drone)
- Και επίσημα τζαμί η Αγία Σοφία με υπογραφή Ερντογάν. Ανάρτησε το διάταγμα στο Twitter γράφοντας «Με τις ευχές μου»
- Βρέθηκε ο 4χρονος γιος της ηθοποιού Νάγια Ριβέρα, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται. Η «κατάρα» της σειράς Glee. Τέσσερις συντελεστές της πέθαναν
- Σε τζαμί μπορεί να μετατραπεί η Αγία Σοφία, σύμφωνα με το τουρκικό ΣτΕ. Στον Ερντογάν η τελική απόφαση
- Οι δύτες επέστρεψαν στην Αγιά Σοφιά. Συγκλονιστικά ευρήματα στον υπόγειο κόσμο της. Η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού της Κωνσταντινούπολης και ο τάφος του Αγ. Αντίγονου
- Κορωνοϊός: Αρνητικά και τα 87 δείγματα των Σέρβων στην Αιδηψό. Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τα 50 κρούσματα. Το «plan b» σε περίπτωση έξαρσης
- Σε εξέλιξη φωτιά στη Βάρη. Εκκενώθηκαν τα Παιδικά Χωριά SOS και γηροκομείο. Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα την Πυροσβεστική (χάρτης)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Το Κόκκινο Ποτάμι: Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στο επεισόδιο πριν το μεγάλο φινάλε
- Η Ζόζεφιν διέγραψε τα πάντα από το Instagram και ο λόγος μάς ξαφνιάζει
- Τραγωδία στη Βάρη: Εντοπίστηκε νεκρή 67χρονη μέσα σε φλεγόμενη μονοκατοικία
- Αγιά Σοφιά: Η Δύση καταδικάζει την μετατροπή της σε τζαμί - Θλιβερή και διχαστική απόφαση
- Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει τηλεοπτικό comeback
- Η Alanis Morissette μοιράζεται το νέο single «Reckoning»
- Αλέξης Κούγιας: Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Από σήμερα ο γιος μου είναι φοιτητής της Νομικής
- Huracán: Ταχύρυθμα μαθήματα Νikkei γαστρονομίας στην καρδιά της Γλυφάδας
- «Ο Παλιός Μου Εαυτός»: Ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει στα χρόνια της αθωότητας
- Αυλαία με υψηλή τηλεθέαση για το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο