Η απίστευτη θεωρία συνωμοσίας ότι ο Πολ ΜακΚάρντεϊ σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1966, όταν είχε αποσυρθεί στη Σκωτία. Τα κρυφά μηνύματα και το «ύποπτο» εξώφυλλο του «Abbey Road»

«Ο Πολ είναι νεκρός». Αυτό υποστήριζαν αρκετοί θαυμαστές των «Σκαθαριών», αλλά και οι λάτρεις της συνωμοσιολογίας.
Σύμφωνα με τον αστικό μύθο που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετία του 1960, ο Πολ ΜακΚάρντεϊ έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα και αντικαταστάθηκε από τον Billy Shear.

Τη θεωρία συνωμοσίας ενίσχυσε το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο, ο ΜακΚάρτνεϊ δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις, καθώς είχε αποσυρθεί στη Σκωτία μαζί με τη σύζυγό του.

Η αρχή της θεωρίας

Τον Ιανουάριο του 1967, κυκλοφόρησε στο Λονδίνο μια φήμη ότι ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ

είχε πεθάνει λίγους μήνες νωρίτερα σε τροχαίο.
Το αμάξι που οδηγούσε το «Σκαθάρι» όντως είχε εμπλακεί σε αυτοκινητικό ατύχημα. Ωστόσο, ο ΜακΚάρτνεϊ δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο, ούτε ο οδηγός τραυματίστηκε.
Οι φήμες βέβαια διαψεύστηκαν και από το μηνιαίο περιοδικό αφιερωμένο στους Beatles.

Δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο, οι φήμες «φούντωσαν» για άλλη μια φορά.
Όλα ξεκίνησαν από άρθρα σε Κολέγια και Πανεπιστήμια, που φοιτητές υποστήριζαν ότι ο Πολ είχε πεθάνει και το συγκρότημα κάλυπτε τον θάνατό του.
Ένα από τα πολλά στοιχεία που υποδήλωναν τον θάνατο του «Σκαθαριού» ήταν ένα κρυμμένο μήνυμα στο τραγούδι «Revolution 9».
Αν κάποιος το έπαιζε ανάποδα, τότε ακουγόταν η φράση «turn me on, dead man», σε ελεύθερη μετάφραση, «στρέψτε μου τον νεκρό».

Ο ΜακΚάρτνεϊ είχε πεθάνει σε τροχαίο το 1966

Αυτό ανέφερε ο Τομ Ζάρσκι, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ντιτρόιτ τον Οκτώβριο του 1969 και επέμεινε να παιχτεί το κομμάτι ανάποδα για να πειστούν οι ακροατές.
Για την επόμενη μία ώρα το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού, «πήρε φωτιά» από τα τηλεφωνήματα χιλιάδων ακροατών που ήθελαν να σχολιάσουν και να να διευρύνουν τη θεωρία συνωμοσίας.

Η νεκρώσιμη πομπή στο εξώφυλλο ενός δίσκου

Υπήρχαν όμως και άλλα στοιχεία που υποτίθεται πως μαρτυρούσαν ότι ο ΜακΚάρτνεϊ είχε πεθάνει.
Στο ανάποδο παίξιμο του τραγουδιού «Strawberry Fields Forever» ο Λένον φαινόταν να τραγουδά «I buried Paul», δηλαδή «έθαψα τον Πολ».
Ο Λένον αργότερα ανέφερε ότι αρχικά ήθελε να πει «cranberry sauce»(κράνμπερι σος) και ότι ανάποδα ακουγόταν η φράση «I am very bored, δηλαδή «βαριέμαι πολύ».
Οι συνωμοσιολόγοι δεν σταμάτησαν όμως εκεί.
Επόμενο «αδιάσειστο»στοιχείο ήταν το εξώφυλλο του άλμπουμ «Abbey Road», το οποίο στην ουσία αποτελούσε μια νεκρώσιμη πομπή για τον Μακ Κάρτνεϊ.
Ο Πολ ήταν ο μοναδικός που διέσχιζε τον δρόμο ξυπόλητος, κάτι που παρέπεμπε στους λαούς που θάβουν τους νεκρούς τους χωρίς παπούτσια.
Η θεωρία πήγε ένα βήμα παραπέρα.
Ο Τζον Λένον φορούσε άσπρο κοστούμι και αντιπροσώπευε μια αγγελική φιγούρα. Ο Ρίνγκο Σταρ ήταν ντυμένος στα μαύρα και συμβόλιζε τον νεκροθάφτη. Ο Τζορτζ Χάρισον στα τζιν ήταν ο άνθρωπος που έσκαψε το μνήμα και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ συμβόλιζε τον νεκρό.
Επιπλέον, τον συγχρονισμένο βηματισμό «χαλούσε» ο Πολ με το δεξί πόδι μπροστά σε αντίθεση με το αριστερό των υπόλοιπων «Σκαθαριών».

Επόμενο «αδιάσειστο»στοιχείο ήταν το εξώφυλλο του άλμπουμ «Abbey Road», που στην ουσία αποτελούσε μια νεκρώσιμη πομπή για τον ΜακΚάρτνεϊ

Και ο δίσκος «Sgt Pepper’s lonely hearts club band», έδωσε τροφή για συνωμοσία.
Οι Χάρισον και Σταρ φαίνεται να υποβαστάζουν τον ΜακΚάρτνεϊ, ενώ πίσω από τον Πολ βρισκόταν ο συγγραφέας Στέφεν Κρέιν, που είχε γράψει ένα διήγημα για τέσσερις ναυαγούς φίλους, που ένας από αυτούς πεθαίνει στην προσπάθειά του να σώσει τους υπόλοιπους.
Παράλληλα, τα πρόσωπα των Έντγκαρ Άλαν Πόε, Μέριλιν Μονρόε, Τζέιμς Ντιν, Τζέιν Μάνσφιλν και Στιούαρτ Σούτκλιφ ήταν στραμμένα στον ΜακΚάρντνεϊ.
Οι παραπάνω ήταν όλοι νεκροί.
«Κερασάκι» στο εξώφυλλο ήταν τα κίτρινα λουλούδια κάτω από τον τίτλο του δίσκου που σχημάτιζαν ένα μπάσο.
Και ο ΜακΚάρτνεϊ έπαιζε μπάσο.

Και ο δίσκος «Sgt Pepper’s lonely hearts club band», έδωσε τροφή για συνωμοσία

Η απάντηση του «Σκαθαριού»

Η θεωρία συνωμοσίας πήρε τεράστιες διαστάσεις. Οι υποστηριχτές της σύγκριναν ακόμη και φωτογραφίες πριν και μετά το 1967, για να αποδείξουν ότι το μέλος των Beatles είχε αντικατασταθεί.
Άλλοι μιλούσαν για το ύψος, άλλοι για το σχήμα των αφτιών και άλλοι για την πυκνότητα που είχαν τα φρύδια του!.
Παράλληλα, οι πωλήσεις των δίσκων του συγκροτήματος εκτοξεύτηκαν για άλλη μια φορά.

Τον Νοέμβριο του 1969 ο Πολ «έσπασε» τη σιωπή του.
Ήταν εξώφυλλο στο περιοδικό «Life», παραχωρώντας μάλιστα και μία συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μπορεί η φήμη να ξεκίνησε γιατί δεν εμφανίζομαι πολύ δημοσίως τελευταία. Έχω κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις για μια ζωή και δεν έχω κάτι να πω αυτές τις μέρες. Είμαι χαρούμενος με την οικογένεια μου και θα δουλέψω όταν θέλω να δουλέψω. Δούλευα επί 10 χρόνια χωρίς ρεπό, τώρα έχω ρεπό. Θα ήθελα να είμαι λιγότερο διάσημος».
Μετά από το δημοσίευμα, η φρενίτιδα της φήμης σχετικά με τον θάνατο του ΜακΚάρτνεϊ καταλάγιασε, χωρίς ποτέ να όμως να ξεχαστεί.

«Ο Πολ βρίσκεται ακόμη μαζί μας». Εξώφυλλο στο περιοδικό «Life» τον Νοέμβριο του 1969

Το 1993, ως σόλο τραγουδιστής πλέον, ο ΜακΚάρτνεϊ, χαριτολογώντας ονόμασε τον δίσκο του «Paul is Live», δηλαδή «Ο Πολ είναι ζωντανός».

Το 2009 η ιταλική έκδοση του περιοδικού «Wire» δημοσίευσε μία μελέτη δύο εγκληματολόγων.
Οι επιστήμονες με την τεχνολογία υπολογιστών σύγκριναν τις μετρήσεις του κρανίου του Πολ ΜακΚάρτνεϊ πριν και μετά το υποτιθέμενο αυτοκινητικό δυστύχημα.
Με τη «βούλα» της επιστήμης θα αποδείκνυαν μια και καλή τα ψέματα που διαδίδονταν τόσα χρόνια.
Κατά ένα διαβολικό, τρόπο, ωστόσο, το σημείο όπου είχαν «αποκολλήσει» τη μύτη ήταν διαφορετικό μεταξύ των δύο κρανίων, η θέση των αφτιών ήταν τόσο διαφορετική που δεν μπορούσε να εξηγηθεί ούτε με χειρουργική επέμβαση, ενώ και ο ουρανίσκος παρουσίαζε διαφορές ανάμεσα στα δύο συγκρινόμενα κρανία!

Φαίνεται ότι κάποια πράγματα δεν «πεθαίνουν» τόσο εύκολα.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Ο πρώτος ντράμερ των Beatles ήταν ο αδελφός του ΜακΚάρτνεϊ. Η τεράστια ατυχία του που έγινε η αιτία να εγκαταλείψει το γκρουπ. Τα αδέλφια ασχολήθηκαν με τη μουσική για να ξεπεράσουν τον θάνατο της μητέρας …

The post Η απίστευτη θεωρία συνωμοσίας ότι ο Πολ ΜακΚάρντεϊ σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1966, όταν είχε αποσυρθεί στη Σκωτία. Τα κρυφά μηνύματα και το «ύποπτο» εξώφυλλο του «Abbey Road» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα