«Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι άνθρωπος, μ… αράπης του κερατά είναι». Αδιανόητες ύβρεις από το Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων. Τον καρατόμησε άμεσα η Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως απομάκρυνε τον Κωνσταντίνο Καλέμη από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Aπομακρύνεται άμεσα ο Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί από το 2017 με απόφαση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ο Κωνσταντίνος Καλέμης εκφράστηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο Διαδίκτυο, αποκαλώντας τον «μαιμού»

και «αράπη» σε σχόλιο του στο Twitter.

«Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές» δημοσίευσε στο Twitter η υπουργός Παιδείας.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα λευκών»

Ο ρατσιστικός οχετός προκλήθηκε από δηλώσεις του μπασκετμπολίστα που ήρθαν χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα από αμερικανικό δίκτυο. Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τον ρατσισμό, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά του.

Σε ένα απόσπασμα 13 λεπτών που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν προβληθεί στην τηλεόραση, ο Αντετοκούνμπο ακούγεται να λέει πως όταν έφτασε στις ΗΠΑ έπαθε σοκ που είδε έναν «μαύρο άνδρα να οδηγεί καλό αυτοκίνητο» και πως αυτό τον έκανε να αναρωτηθεί «αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε ανθρώπους άλλης εθνικότητας».

Ανέφερε ακόμα ότι η οικογένειά του βρισκόταν παράνομα στη χώρα και κάθε ημέρα ζούσαν με τον φόβο μη τυχόν και απελαθούν.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Η και άλλης εθνικότητας. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό. Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ένα διαβατήριο ή μια ελληνική ταυτότητα. Όταν είσαι παράνομος στην Ελλάδα, ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να απελαθείς. Ό,τι κι αν έκαναν οι γονείς μου, το έκαναν πολύ προσεκτικά. Όταν είσαι παράνομος, δεν θέλεις να περπατάς στον δρόμο η Αστυνομία μπορεί να σε σταματήσει και να σε στείλει πίσω στη χώρα σου, μπορεί να μην ξαναδείς ποτέ τα παιδιά σου. Αν γύριζα από το σχολείο και δεν έβρισκα τη μητέρα μου, το μυαλό μου έτρεχε. Σκεφτόμουν που βρισκόταν, αναρωτιόμουν αν ήταν καλά εκείνη και ο πατέρας μου. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα απελαθούν οι γονείς μου, ευτυχώς αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ».

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην καλή πλευρά που συνάντησε σε ανθρώπους που τους βοήθησαν, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στα Σεπόλια που τους έδινε φαγητό συχνά. Ο κ. Γιάννης μιλάει μάλιστα στο ντοκιμαντέρ και συγκινημένος περιγράφει τα πόσα πέρασε η οικογένεια. Και από την πλευρά του, ο Αντετοκούνμπο υπογραμμίζει πως είναι Έλληνας γιατί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην χώρα.

Διαβάστε ακόμα: Ένα καταπληκτικό βίντεο του 1904 που δείχνει γυναίκες να παίζουν μπάσκετ. Με φοιτητικές στολές, δαντέλες, τσόκαρα και δικαίωμα για 3 τρίπλες, γιατί «οι γυναίκες ήταν ευάλωτες»

«Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, πήγα σε ελληνικό σχολείο με τους φίλους μου, η Ελλάδα είναι όσα γνωρίζω. Δεν βγήκα ποτέ από τη χώρα μέχρι τα 18 μου».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από την πλευρά του, αναφέρει στο ντοκιμαντέρ: «Ήταν δύσκολα, οι γονείς μου ήρθαν από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και γνωρίστηκαν στη διαδρομή. Είναι τρελό, δεν μπορείς να εργαστείς όταν είσαι μετανάστης όμως ο πατέρας μου ήθελε να ζήσει εδώ γιατί έλεγε πως η ελληνική κουλτούρα και το εκπαιδευτικό σύστημα θα είναι σπουδαία για εμάς. Γύριζα τους δρόμους για να πουλήσω πράγματα, μαζί με τα αδέλφια μου. Σαν παιδιά καταλάβαμε τη σημασία της εργασίας και πόσο σημαντικό είναι να δουλέψεις για να παρέχεις τα σημαντικά στην οικογένειά σου, τη μητέρα σου και τον πατέρα σου. Πάντα προσπαθούσα να βρω τους γονείς μου με κάποιον τρόπο, διότι δεν είχαμε τηλέφωνο. Αν γινόταν κάτι, αν τους συλλάμβαναν, δεν θα γνωρίζαμε που να τους αναζητήσουμε».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ – Σοβιετική Ένωση. Ο πιο αμφιλεγόμενος τελικός μπάσκετ στην ιστορία των Ολυμπιακών. Τα τρία τελευταία δευτερόλεπτα επαναλήφθηκαν τρεις φορές (βίντεο)

The post «Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι άνθρωπος, μ… αράπης του κερατά είναι». Αδιανόητες ύβρεις από το Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων. Τον καρατόμησε άμεσα η Κεραμέως appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα