Ο αστυνομικός που έγινε κατά συρροή δολοφόνος «ψαρεύοντας» ανήλικα κορίτσια με ωτοστόπ. Θεωρήθηκε υπαίτιος για 30 φόνους και προδόθηκε από το σημειωματάριό του

Ο Τζεράρντ Τζον Σέφερ ήταν ένας Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως αστυνομικός, έπαιρνε κορίτσια με ωτοστόπ. Έπειτα αφού τα βασάνιζε και τα βίαζε, τα σκότωνε.

Φυλακίστηκε το 1973 και καταδικάστηκε για τις δολοφονίες δύο ανήλικων κοριτσιών, αλλά ήταν ύποπτος για πάνω από τριάντα φόνους. Τον Δεκέμβριο του 1995, ο Σέφερ μαχαιρώθηκε στο κελί του πριν προλάβουν να εξεταστούν τα υπόλοιπα εγκλήματα του.

Νεανικά χρόνια

Ο Σέφερ γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1946 στο Ουισκόνσιν και μεγάλωσε στην Ατλάντα. Το 1960 μετακόμισε στη Φλόριντα με την οικογένεια του.

Οι σχέσεις με τους γονείς του ήταν κακές και η εφηβεία του κατέστη καθοριστική για τη μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του.

Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να φορά γυναικεία εσώρουχα και να διεγείρεται σεξουαλικά φαντασιώνοντας γυναίκες να τις σκοτώνει. Του άρεσε να κρυφοκοιτάζει από τα παράθυρα τα κορίτσια της γειτονιάς του. Κατασκόπευε μάλιστα ένα κορίτσι εν ονόματι Leigh Hainline, το οποίο αργότερα εξαφανίστηκε.

Είχε ομολογήσει πως συνήθιζε να σκοτώνει ζώα σε μικρή ηλικία. Ισχυριζόταν ότι ντυνόταν με γυναικεία ρούχα για να αποφύγει την επιστράτευση κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Το 1964 ξεκίνησε τις σπουδές του σε Κολέγιο στη Φλόριντα. Παντρεύτηκε το 1968 αλλά η γυναίκα του τον χώρισε μετά από δύο χρόνια ισχυριζόμενη πως ήταν πολύ σκληρός μαζί της. Τον επόμενο χρόνο δούλεψε ως δάσκαλος σε σχολείο, αλλά σύντομα απολύθηκε για «ανάρμοστη συμπεριφορά». Στη πορεία αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και κανείς δεν τον εμπόδισε να γίνει αστυνομικός.

Το 1966 είχε επισκεφτεί ψυχίατρο προκειμένου να απαλλαγεί από τις φαντασιώσεις του,  αλλά η θεραπεία δεν τον βοήθησε. Όπως ισχυριζόταν συνέχιζε να υπάρχει στη μυαλό του μια φωνή που του έλεγε « σκότωσε τη».

Εκμεταλλεύτηκε το επάγγελμα του για να σκοτώνει νεαρά κορίτσια

Στις 21 Ιουλίου 1972, ο Σέφερ, ενώ βρισκόταν σε περιπολία, επιβίβασε στο όχημά του δύο έφηβες ονόματι Νάνσυ Τρότερ και Πόλα Σι Γουέλς, που έκαναν ωτοστόπ. Την επόμενη μέρα, απήγαγε τα κορίτσια και τα πήγε σε ένα απομακρυσμένο δάσος. Τα έδεσε στα δέντρα και τα απείλησε ότι θα τα σκοτώσει ή ότι θα τα πουλήσει στα πορνεία. Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα όμως από την υπηρεσία του έσωσε τα κορίτσια. Τα άφησε δεμένα και έφυγε.

Οι δύο έφηβες κατάφεραν να λύσουν τα δεσμά τους και να διαφύγουν. Πήγαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο εργαζόταν ο ίδιος τους ο απαγωγέας. Όταν ο Σάφερ επέστρεψε στο δάσος και είδε ότι τα θύματά του το είχαν σκάσει, κάλεσε στο τμήμα του και ισχυρίστηκε ότι είχε προσποιηθεί την απαγωγή και τις απειλές.

Στόχος του ήταν να φοβίσει τα κορίτσια και να τους δώσει ένα μάθημα για τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο κάποιου που δεν γνωρίζεις. Ο διοικητής του Σέφερ δεν τον πίστεψε. Συνελήφθη και του αφαιρέθηκε το σήμα. Πλήρωσε όμως την εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Δύο μήνες αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1972, ο Σέφερ απήγαγε, βασάνισε και δολοφόνησε τη 17χρονη  Susan Place και τη συνομήλικη Georgia Jessup και τις έθαψε στο Πάρκο Oak Hammock της Φλόριντα.

Σύλληψη και Δίκη

Τον Απρίλιο του 1973, έπειτα από έξι μήνες από την εξαφάνιση των άτυχων κοριτσιών, βρέθηκαν τα αποσυντιθέμενα και ακρωτηριασμένα τους σώματα. Το γεγονός ότι τα κορίτσια ήταν δεμένα και ότι είχαν εξαφανιστεί μετά από ωτοστόπ, δημιούργησε πολλές υποψίες. Η αστυνομία έβγαλε αμέσως ένταλμα για τον Σέφερ.

Στο σπίτι του βρέθηκαν σημειώματα με φρικιαστικές ιστορίες που είχε γράψει ο ίδιος, καθώς και σκίτσα που απεικόνιζαν ακρωτηριασμένες γυναίκες. Στις ιστορίες περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες γυναικών, τις οποίες αποκαλούσε «πόρνες». Ισχυρίστηκε πως ήταν απλώς στη φαντασία του και πως δεν έχει διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία έγραφε. Βρέθηκαν επίσης και προσωπικά αντικείμενα από τουλάχιστον οκτώ νέες γυναίκες και κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως κοσμήματα, ημερολόγια, ακόμη και δόντια.

Μερικά από τα κοσμήματα μάλιστα άνηκαν  στην Leigh Hainline, τη γειτόνισσα του Σέφερ όταν ήταν έφηβοι. Είχε εξαφανιστεί αφήνοντας ένα σημείωμα στο σύζυγο της που του έλεγε ότι έφυγε για ένα σύντομο ταξίδι στο Μαϊάμι. Ο Σέφερ δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ για την υπόθεσή της. Το κρανίο της, το οποίο βρέθηκε να έχει πολλές τρύπες από σφαίρες, ανακαλύφθηκε σε εργοτάξιο στο Palm Beach County τον Απρίλιο του 1978.

YouTube

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν σπίτι του ήταν και το πορτοφόλι της Susan Place. Τον Οκτώβριο του 1973 κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες της Susan Place και της Georgia Jessup και καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια. Μπορεί να γλίτωσε την ηλεκτρική καρέκλα καθώς η καταδίκη του ήρθε σε μια περίοδο που στη Φλόριντα είχε καταργηθεί η θανατική ποινή, αλλά το 1995 τον μαχαίρωσαν μέσα στη φυλακή μέχρι θανάτου. Οι αρχές δήλωσαν πως είναι υπεύθυνος για πάνω από τριάντα αγνοούμενες γυναίκες και κορίτσια.

Οι άλλοι φόνοι 

Η Place και η Jessup ίσως να μην ήταν τα τελευταία θύματα του Σέφερ. Δύο 14χρονα κορίτσια, η Mary Briscolina και η Elsie Farmer εξαφανίστηκαν ενώ έκαναν ωτοστόπ στις 23 Οκτωβρίου 1972. Τα πτώματα τους βρέθηκαν. Αργότερα εντοπίστηκαν και κοσμήματα του ενός κοριτσιού στο σπίτι του Σέφερ.

Δύο ακόμη θύματα ήταν οι 19χρονες Κόλετ Γκούντονο και Μπάρμπαρα Αν Γουίλκοξ, που εξαφανίστηκαν τον Ιανουάριο του 1973 κάνοντας ωτοστόπ και αυτές. Τα προσωπικά αντικείμενα των γυναικών αυτών βρέθηκαν αργότερα στο σπίτι του Σέφερ. Τα πτώματα τους δεν ανακαλύφθηκαν μέχρι το 1977.

Έκδοση των ιστοριών του

Η Σάντρα Λόντον, συγγραφέας εγκλημάτων και φίλη του Σέφερ, πήρε συνέντευξη από τον κατά συρροή δολοφόνο μετά την καταδίκη του και ανέλαβε να δημοσιεύσει μια συλλογή από διηγήματα και σχέδια του με τίτλο Killer Fiction, το 1990. Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε ένα δεύτερο βιβλίο, το Beyond Killer Fiction. Οι ιστορίες του Σέφερ  περιελάμβαναν τα άγρια βασανιστήρια και τις δολοφονίες γυναικών, από τη σκοπιά του δολοφόνου, ενός αδίστακτου αστυνομικού.

Σε αναθεωρημένη έκδοση του Killer Fiction, που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του Σέφερ, περιλάμβανε ιστορίες και άρθρα από τα πρώτα δύο βιβλία και μια συλλογή επιστολών στο Λονδίνο, όπου ο Σέφερ ομολόγησε ότι σκότωσε 34 γυναίκες και κορίτσια.

Παρόλα αυτά δήλωνε δημοσίως την αθωότητά του και απειλούσε να μηνύσει οποιονδήποτε τον χαρακτήριζε ως κατά συρροή δολοφόνο. Σε ένα γράμμα, είχε έγραψε ότι άρχισε να δολοφονεί γυναίκες το 1965, όταν ήταν 19. Δημόσια όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή. Ισχυριζόταν πως ότι ήταν απλώς ένας πρώην αστυνομικός που έγραψε φανταστικά μυθιστορήματα, έχοντας εμπνευστεί από άλλους δολοφόνους που είχε γνωρίσει στη φυλακή, όπως ο Τέντ Μπάντυ.

Αρχική Εικόνα: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Οι τέσσερις γυναίκες που σόκαραν την Ελλάδα. Είχαν οργανωμένο κύκλωμα πορνείας, με πλούσιος και διάσημους πελάτες. Η μία είχε εκπορνεύσει και την κόρη της

The post Ο αστυνομικός που έγινε κατά συρροή δολοφόνος «ψαρεύοντας» ανήλικα κορίτσια με ωτοστόπ. Θεωρήθηκε υπαίτιος για 30 φόνους και προδόθηκε από το σημειωματάριό του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα