«Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε με την έφοδο της αστυνομίας» καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου ΑΕΛΛΩ. Τι συνέβη με την ανταγωνιστική εταιρία διανομής

Τη στιγμή της εφόδου των αστυνομικών στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ,  όπου προβαλόταν η ταινία «Τζόκερ» περιγράφει ο ιδιοκτήτης, Παναγιώτης Τσακαλάκης. «Θέλουν να μας κάνε καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω […] Μπήκαν μέσα, τρομοκρατήθηκε ο κόσμος» δηλώνει ο κ. Τσακαλάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

«Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει κριθεί κατάλληλο από τις ηλικίες 12, 14 και 15 χρονών. Στην Ελλάδα κρίθηκε από 18. Εμείς στο ταμπλό μας και στο ταμείο

μας γράφουμε ότι είναι από 18, το λέμε και στους πελάτες μας. Ο νόμος μας υποχρεώνει να έχουμε τη σήμανση. Το 12χρονο δεν μπαίνει μέσα, μιλάμε για παιδιά 17 και 16 ετών που δεν φαίνονται, τους ζητάς ταυτότητα και σου λένε δεν την έχω μαζί μου. Τι να κάνουμε εμείς; Τη στιγμή που είναι μαζί με τους γονείς τους, τι πρέπει να κάνουμε, να μαλώσουμε με τους γονείς;», είπε χαρακτηριστικά με αφορμή την χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στον κινηματογράφο.

«Έφεραν 50 αστυνομικούς για να ελέγξουν ένα ανήλικο; Στο ΑΕΛΛΩ ήρθαν μία μηχανή της αστυνομίας με δύο άτομα, μετά άλλες 15 μηχανές με δύο άτομα και ένα περιπολικό. Μπήκαν μέσα, τρομοκρατήθηκε ο κόσμος. Υπήρχαν και μικρά παιδιά που έβλεπαν άλλα έργα και έβλεπαν τα πιστόλια και τα κουμπούρια να μπαινοβγαίνουν στους κινηματογράφους» τόνισε. Τέλος, ερωτηθείς αν οι αστυνομικοί του είπαν σταμάτησε την προβολή και άναψε τα φώτα, ο κ. Τσακαλάκης απάντησε καταφατικά. «Φυσικά, εκτός διαλείμματος».

Η ακατάλληλη ταινία, οι έφοδοι της αστυνομίας και η καταγγελία των «ανταγωνιστών»

Δύο υπάλληλοι του υπουργείο Πολιτισμού και μέλη της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής αξιολόγησης καταλληλότητας κινηματογραφικών έργων, μετά από επώνυμη καταγγελία φαίνεται ότι ξεκίνησαν την αναστάτωση στους κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία Joker.

Ο Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου ανέφερε ότι ανταγωνιστική εταιρεία διανομής τηλεφώνησε προσωπικά σε μία από τις δύο κυρίες και έκανε την συγκεκριμένη καταγγελία. Οι δύο υπάλληλοι ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και στη συνέχεια την αστυνομία με αποτέλεσμα δυνάμεις καταστολής να εισέλθουν στις αίθουσες και να πραγματοποιήσουν ελέγχους στους θεατές για να διαπιστώσουν την παρουσία ανηλίκων. Όσοι ανήλικοι βρέθηκαν παραδόθηκαν στους γονείς τους και σε όσους από αυτούς συνοδεύονταν από κάποιο κηδεμόνα πήραν τα στοιχεία τους και τους έγιναν συγκεκριμένες συστάσεις.

Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσα θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σύστημα αλλά και στην κοινωνία μιας και ο νόμος 3905/2010 τον οποίο επικαλέστηκαν οι δύο κυρίες τροποποιήθηκε το 2014 αλλά χωρίς να αλλάξει το επίμαχο άρθρο 37. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει: «Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία». Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι έχει προκηρύξει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν οι δύο υπάλληλοι είχαν ενημερώσει την προϊσταμένη τους –ως όφειλαν- Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Αλεξομανωλάκη είναι συγγενής του πρώην υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Στρατή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής όταν αστυνομικοί μετά από συγκεκριμένη καταγγελία επενέβησαν σε κινηματογράφο γνωστού εμπορικού κέντρου για να ελέγξουν αν υπήρχαν ανήλικοι ανάμεσα στους θεατές. Ακριβώς το ίδιο περιστατικό συνέβη και λίγες ώρες αργότερα σε κινηματογράφο των Πατησιών. Και στις δύο περιπτώσεις οι άνδρες της Αμέσου Δράσεως έκαναν εξακρίβωση στοιχείων και απομάκρυναν από την αίθουσες όσους ανήλικους εντοπίστηκαν. Μάλιστα σε όσοι από αυτούς συνοδεύονταν από κάποιο κηδεμόνα, πήραν τα στοιχεία τους και τους έκαναν συγκεκριμένες συστάσεις.

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία δύο γυναίκες από το εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι και από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους και ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία Joker που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως και στις δύο περιπτώσεις έγιναν τηλεφωνικές καταγγελίες από διαφορετικές γυναίκες οι οποίες δήλωσαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Πώς κρίνεται ακατάλληλη μια ταινία

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 37 του εν λόγω νόμου, πριν την προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, προηγείται η υποβολή από τον παραγωγό ή διανομέα της, αίτηση στη Διεύθυνση Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του υπουργείο Πολιτισμού,  προκειμένου να αξιολογηθεί η καταλληλότητά της.

Στην εν λόγω διεύθυνση, όπως αναφέρουν πληροφορίες, φέρονται να υπηρετούν και οι δύο κυρίες, τις οποίες η Λίνα Μενδώνη κατέδειξε ως υπεύθυνες για την εισβολή των αστυνομικών αρχών στην κινηματογραφική αίθουσα.

Με πληροφορίες από Reader

The post «Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε με την έφοδο της αστυνομίας» καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου ΑΕΛΛΩ. Τι συνέβη με την ανταγωνιστική εταιρία διανομής appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα