Ο μικρός της φωτογραφίας έγινε ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της ανθρωπότητας παρά τη μη αναστρέψιμη πάθησή του. Παντρεύτηκε δύο φορές, έκανε τρία παιδιά και η ζωή του έγινε ταινία

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες. Με τα βιβλία του έφερε πιο κοντά τους απλούς ανθρώπους στον κόσμο της επιστήμης και άλλαξε τον τρόπο σκέψης τους.

Τιμήθηκε με δεκάδες βραβεία και διακρίσεις. Έγινε επίτιμος συνεργάτης της Βασιλικής Εταιρείας των Τεχνών, ισόβιο μέλος στην Επισκοπική Ακαδημία Επιστημών και αποδέκτης του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γεννήθηκε το 1942 και οι γονείς του ήταν απόφοιτοι του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάτι ασυνήθιστο για την εποχή. Ο πατέρας του τελείωσε την Ιατρική και η μητέρα του σπούδασε

Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομικά.

Στα 8 του χρόνια η οικογένειά του μετακόμισε από την Οξφόρδη στο Σαιντ Άλμπανς, στο Χέρτφορντσάιρ, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του.
Αν και ήταν ακόμα στο δημοτικό, οι δάσκαλοι του επέτρεψαν να παρακολουθεί μαθήματα στο γυμνάσιο.
Η εξαμελής οικογένεια δεν τα έβγαζε τόσο εύκολα πέρα. Ζούσαν σε ένα κακοδιατηρημένο σπίτι και μετακινούνταν με ένα ανασκευασμένο προπολεμικό ταξί.
Δυσκολευόταν να κάνει φίλους στο σχολείο αρρένων όπου φοιτούσε. Οι γονείς του τον έστειλαν σε μικτό σχολείο όπου κοινωνικοποιήθηκε. Με τους νέους του φίλους έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια, έφτιαχναν μοντέλα αεροπλάνων και πλοίων. Κατασκεύαζαν επίσης πυροτεχνήματα αλλά συζητούσαν για πολλές ώρες σύνθετα θέματα για την ηλικία τους, όπως περί Χριστιανισμού και υπεραισθητικής αντίληψης.

Στο νέο σχολείο, όλοι τον αποκαλούσαν Αϊνστάιν

Συνεργαζόταν με τους καθηγητές του κι έφτιαχνε υπολογιστές απο διάφορα άσχετα μεταξύ τους εξαρτήματα. Οι βαθμοί του όμως δεν ήταν αντίστοιχοι του επιπέδου νοημοσύνης του.
Ο νεαρός ήθελε να σπουδάσει Μαθηματικά στο πανεπιστήμιο απ’ όπου αποφοίτησαν οι γονείς του, αλλά επειδή εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατό κάτι τέτοιο, στράφηκε προς τη Φυσική η οποία τελικά τον κέρδισε. Το 1959 απέσπασε υποτροφία μετά από εξετάσεις και άρχισε τις σπουδές του.
Εκτός από τα μαθήματα, αφοσιώθηκε και στην προσπάθεια να γίνει περισσότερο κοινωνικός, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο πανεπιστήμιο. Έκανε φίλους, νεανικές τρέλες, ενώ οδήγησε την ομάδα κωπηλασίας σε επικίνδυνες διαδρομές με αποτέλεσμα κατεστραμμένες βάρκες.
Απο το 1962 άρχισε να παρουσιάζει κινητικές δυσκολίες και το 1963 οι γιατροί διέγνωσαν οτι έπασχε απο τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Του έδωσαν δύο χρόνια ζωής κι εκείνος διέψευσε τους γιατρούς

Έζησε όμως πολλά χρόνια καθισμένος σε αναπηρική καρέκλα και επικοινωνούσε μόνο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Έγραψε βιβλία και έδωσε διαλέξεις σε αμφιθέατρα και αίθουσες που γέμιζαν ασφυκτικά από διψασμένους νέους οι οποίοι ήθελαν να γνωρίσουν και να ακούσουν τον τεράστιο επιστήμονα. Δεν τον έβλεπαν ως έναν άρρωστο άνθρωπο, αλλά ως ένα απο τα μεγαλύτερα μυαλά στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Παντρεύτηκε δύο φορές κι έκανε τρία παιδιά. Η ζωή του έγινε ταινία που συγκίνησε και τον ίδιο. Πέθανε στις 14 Μαρτίου του 2018, σε ηλικία 76 χρόνων.
Ο πιτσιρίκος της φωτογραφίας δεν είναι άλλος από τον φυσικό, κοσμολόγο και συγγραφέα Στίβεν Χόκινγκ.

Διαβάστε: Ποιο είναι το αγοράκι της φωτογραφίας που ψηφίστηκε στο σχολείο ως «ο άντρας των γυναικών». Σήμερα είναι κάθε μέρα στις ειδήσεις

Διαβάστε: Η κοπέλα που έγινε διάσημη ηθοποιός στα 80’ς. Έπαιξε δίπλα στον Τομ Κρουζ και τον Νίκολας Κέιτζ, ενώ προτάθηκε για Όσκαρ. Παίζει στο CSI. Την αναγνωρίζετε;…

The post Ο μικρός της φωτογραφίας έγινε ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της ανθρωπότητας παρά τη μη αναστρέψιμη πάθησή του. Παντρεύτηκε δύο φορές, έκανε τρία παιδιά και η ζωή του έγινε ταινία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα