Συνεχίζει τη λειτουργία της στο Λονδίνο η Uber, μετά την δικαστική της δικαίωση- Η Ρυθμιστική Αρχή της είχε αφαιρέσει την άδεια για λόγους ασφαλείας

Πήρε πίσω την άδεια λειτουργία της η Uber στο Λονδίνο, μετά τη δικαστική νίκη που πέτυχε. Της είχε αφαιρεθεί από τη ρυθμιστική αρχή μεταφορών για λόγους ασφαλείας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 6%.

«Παρά τις ιστορικές τους αποτυχίες, θεωρώ ότι τώρα είναι μια κατάλληλη εταιρεία για να έχει άδεια διαχείρισης οχημάτων στο Λονδίνο», αναφέρει στη γραπτή του απόφαση ο

δικαστής Tαν Ίκραμ. Στην απόφασή του επισημαίνει ακόμη ότι «πιστεύει πλέον πως η Uber δεν θέτει σε κίνδυνο  τη δημόσια ασφάλεια».

Οι αρχές μεταφορών του Λονδίνου είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν στην εταιρεία νέα άδεια για το 2019 εξαιτίας αυτού που αποκαλούν «μοτίβο αστοχιών» και η Uber υποστήριξε ότι έχει έκτοτε ανταποκριθεί στις ανησυχίες για την επαλήθευση της ασφάλειας και της ταυτότητας του οδηγού.

Μία αλλαγή στα συστήματα της Uber είχε τη δυνατότητα σε μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς άλλων οδηγών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε κάποιος να παίρνει επιβάτη σαν να ήταν ο οδηγός που είχε κλείσει ο πελάτης, όπως υποστήριζε το 2019 η «Transport for London», εξηγώντας ότι αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 14.000 διαδρομές.

Aξίζει να σημειωθεί ότι, το Λονδίνο είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Uber παγκοσμίως, με 3,5 εκατομμύρια χρήστες και 45.000 οδηγούς.

Διαβάστε ακόμα: Μια αδιανόητη ιστορία κατασκοπείας. Πώς ο Big Ben πρόδιδε τις καιρικές συνθήκες στο Λονδίνο στη γερμανική αεροπορία, που προγραμμάτιζε αναλόγως τις επιδρομές της

αρχική φωτογραφία: ΑΠΕ- ΜΠΕ

The post Συνεχίζει τη λειτουργία της στο Λονδίνο η Uber, μετά την δικαστική της δικαίωση- Η Ρυθμιστική Αρχή της είχε αφαιρέσει την άδεια για λόγους ασφαλείας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα