«Το χρονικό της Νάρνια» ήταν εμπνευσμένο και από την ελληνική μυθολογία. Η συναρπαστική ζωή του συγγραφέα που πολέμησε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και υπέφερε από κατάθλιψη
Το 2008 ακολούθησε η δεύτερη ταινία με τίτλο «Πρίγκιπας Κάσπιαν» και το 2010 ο «Tαξιδιώτης της Αυγής».
Σύμφωνα με την υπόθεση τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τέσσερα παιδιά που μένουν στο σπίτι ενός καθηγητή, ανακαλύπτουν ότι η ντουλάπα είναι η πύλη για μια μαγική χώρα που ονομάζεται Νάρνια.
Τα παιδιά μεταφέρονται στη μαγική χώρα, όπου συναντούν ένα λιοντάρι που μιλάει, τον Άσλαν. Με τη βοήθεια των παιδιών
Η ταινία βασίστηκε στα βιβλία του Βρετανού συγγραφέα Κλάιβ Στέιπλς Λιούις. Ο Λιούις εργαζόταν ως καθηγητής στην Οξφόρδη και ήταν φίλος με τον Τόλκιν, ο οποίος την ίδια περίοδο έγραφε τον «Άρχοντα των δακτυλιδιών». Ο Τόλκιν δεν εκτιμούσε ιδιαίτερα τα βιβλία του, επειδή πίστευε ότι απευθυνόταν μόνο σε παιδιά αντίθετα με τα δικά του βιβλία.
Ο Λιούις από μικρός λάτρευε το διάβασμα και έγραφε παραμύθια, με πρωταγωνιστές ζώα.
Αγαπούσε τη φύση και την ελληνική μυθολογία και έγραφε ιστορίας εμπνευσμένες από την καθημερινότητα του.
Στα 19 του χρόνια πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πρώτη γραμμή στη μάχη του Σομ.
Στο τέλος του πολέμου, τραυματίστηκε ενώ σοκαρίστηκε όταν είδε να σκοτώνονται οι συμφοιτητές του μπροστά στα μάτια του.
Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν ο συγκάτοικος και στενός του φίλος, Έντουαρτ Φράνσις Μουντ, με τον οποίο είχαν συμφωνήσει ότι αν κάποιος από τους δύο σκοτωνόταν, αυτός που θα επέστρεφε από τον πόλεμο θα φρόντιζε την οικογένεια του.
Όταν τελείωσε ο πόλεμος, ο Λιούις γύρισε στην Αγγλία και υπέφερε από κατάθλιψη.
Συναντήθηκε με τη μητέρα του Μουντ, με την οποία ανέπτυξε έναν ισχυρό δεσμό και την αποκαλούσε μητέρα, καθώς η δική του είχε πεθάνει πριν από πολλά χρόνια ενώ δεν είχε καλή σχέση με τον πατέρα του.
Έμεναν στο ίδιο σπίτι και μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο, επέστρεψε στις σπουδές του.
Έγινε ηγετική φυσιογνωμία του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ένας από τους σημαντικότερους ακαδημαϊκούς της Βρετανίας.
Έγραψε πολλά μυθιστορήματα τα οποία ήταν εμπνευσμένα από τον χριστιανισμό και από τα μυθικά πλάσματα της ελληνικής και της ρωμαικής μυθολογίας.
Το 1949 κυκλοφόρησε τη σειρά βιβλίων «Το χρονικό της Νάρνια» το οποίο πούλησε 100 εκατομμύρια αντίγραφα και μεταφράστηκε σε 47 γλώσσες.
«Το χρονικό της Νάρνια»
Κεντρικοί χαρακτήρες του βιβλίου είναι τέσσερα παιδιά που μένουν σε ένα σπίτι ενός καθηγητή στην επαρχία, όπου ανακαλύπτουν ότι η ντουλάπα τους οδηγεί σε έναν μαγικό κόσμο.
Όταν ξεκίνησε ο Β’ Παγκοσμίος Πολέμος, πολλοί γονείς έστειλαν τα παιδιά τους σε σπίτια εκτός Λονδίνου, εξαιτίας των βομβαρδισμών.
Ο Λιούις φιλοξένησε τρία κορίτσια και τότε ξεκίνησε να γράφει την ιστορία, την οποία ολοκλήρωσε δέκα χρόνια αργότερα, το 1949 .
Ο Λιούις εμπνεύστηκε την υπόθεση του βιβλίου από τα ιρλανδικά παραμύθια και την ελληνική μυθολογία.
Η ιδέα για τον μαγικό κόσμο της Νάρνια προήλθε από τα βουνά Mourne της Ιρλάνδίας.
Ο Λιούις που ήταν φυσιολάτρης, συνήθιζε να πηγαίνει για πεζοπορία και έλεγε «Έχω δει τοπία.. τα οποία κάτω από ένα ιδιαίτερο φως με κάνουν να νιώθω ότι ένας γίγαντας θα μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι του πίσω από μια κορυφογραμμή».
Η μαγική χώρα ονομάστηκε Νάρνια από την ιταλική πόλη Νάρνι, έναν παραδοσιακό οικισμό της Ιταλίας που δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου.
Τα βιβλία κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’50 και αγαπήθηκαν από τα παιδιά. Ο Λιούις μέχρι τον θάνατο του το 1963, δεν πούλησε τα δικαιώματα των βιβλίων του, γιατί πίστευε ότι ο φανταστικός κόσμος δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί στον κινηματογράφο.
Το ίδρυμα που διαχειρίζεται το έργο του συνεργάστηκε με εταιρεία παραγωγής και τη Ντίσνεϊ και δημιουργήθηκαν οι τρεις ταινίες, οι οποίες γυρίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τη φωνή του Άσλαν έκανε ο Λίαμ Νίλσον ενώ τον πρίγκιπα Κάσπιαν υποδύθηκε ο βρετανός ηθοποιός Μπεν Μπαρνς.
Στην ταινία συμμετείχε και ο ηθοποιός Πίτερ Ντίνκλατζ που έγινε γνωστός από τον ρόλο του Τίριον Λάνιστερ στη σειρά Game of thrones και η Τίλντα Σουίντον που ενσάρκωσε τη λευκή μάγισσα.
Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου 2005, απέφερε ξέρδη $745 εκατομμυρίων δολαρίων και κέρδισε το Όσκαρ Μακιγιάζ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία «Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα» στις 16 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο κανάλι COSMOTE CINEMA 1HD και τη δεύτερη ταινία «Το χρονικό της Νάρνια: Ο πρίγκιπας Κάσπιαν» στις 23 Δεκεμβρίου στις 21:00 αποκλειστικά στην COSMOTE TV.
Το άρθρο «Το χρονικό της Νάρνια» ήταν εμπνευσμένο και από την ελληνική μυθολογία. Η συναρπαστική ζωή του συγγραφέα που πολέμησε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και υπέφερε από κατάθλιψη δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- "Μούφα" και "Τρελή Πρώην": Από σήμερα το Netflix μιλάει ελληνικά
- Ιωάννης Παπαζήσης: Ποζάρει με τον γιο του, Ιάσονα και λιώνει τα social media!
- Για πρώτη φορά: Η αδελφή της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη ξεσπά- Ποιον κατηγορεί (Video)
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η απόφαση του ΑΝΤ1 για το «Bachelor»...
- Συγκλονιστικές εικόνες! Νίκησε τον εφιάλτη της ανορεξίας – Πώς είναι σήμερα
- My style rocks: Εκνευρισμένη η Βρισηίδα με του Κουδουνάρη – Κατσαϊτη!
- «The Voice»: Ποιοι είναι οι 16 διαγωνιζόμενοι του ημιτελικού;
- Είσαι μεγάλος ΤΑΙΝΙΑΚΙΑΣ; Πάρε τα τατουάζ που σου αξίζουν!
- Το NETFLIX μιλά ελληνικά
- Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou
- Τελευταία Νέα Mixani tou Xronou
- «Το χρονικό της Νάρνια» ήταν εμπνευσμένο και από την ελληνική μυθολογία. Η συναρπαστική ζωή του συγγραφέα που πολέμησε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και υπέφερε από κατάθλιψη
- «Το χρονικό της Νάρνια» τα βιβλία του Βρετανού συγγραφέα που ήταν εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία. Γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ και πούλησαν 100 εκατομμύρια αντίτυπα
- Ακροβάτης έπεσε στο κενό από 62όροφο ουρανοξύστη προσπαθώντας να κάνει pull- ups (Προσοχή! Σκληρές Εικόνες!)
- Νεκρός ανασύρθηκε ο ένας από τους δύο ορειβάτες στον Όλυμπο. Τραυματίας ο δεύτερος. Είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σαββατοκύριακο
- Ο πολυμήχανος Οδυσσέας σκοτώθηκε από τον ίδιο του το γιο. Γιατί δεν μπόρεσε να ερμηνεύει σωστά την προφητεία του Τειρεσία;
- Ποια ήταν η πανέξυπνη γυναίκα του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα που πιθανόν είπε τη φράση, «Ή ταν ή επί τας» και υποστήριξε: «μόνο οι Σπαρτιάτισσες γεννάμε άνδρες»
- 1959. Η Ζωή Λάσκαρη κέρδισε τα καλλιστεία σε ηλικία 15 χρόνων! Το ψέμα που είπε για να συμμετάσχει. Φωτογραφίες της εποχής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Συγκλονιστικές εικόνες! Νίκησε τον εφιάλτη της ανορεξίας – Πώς είναι σήμερα
- «The Voice»: Ποιοι είναι οι 16 διαγωνιζόμενοι του ημιτελικού;
- Ο Γιλντιρίμ «τορπιλίζει» τις ελληνοτουρκικές σχέσεις! «Το Αιγαίο δεν είναι ελληνικό»
- My style rocks: Εκνευρισμένη η Βρισηίδα με Κουδουνάρη – Κατσαϊτη!
- Ιωάννης Παπαζήσης: Ποζάρει με τον γιο του, Ιάσονα και λιώνει τα social media!
- "Μούφα" και "Τρελή Πρώην": Από σήμερα το Netflix μιλάει ελληνικά
- My style rocks: Εκνευρισμένη η Βρισηίδα με του Κουδουνάρη – Κατσαϊτη!
- Ευρυδίκη και Τζώρτζια Κεφαλά δίνουν εικόνα στο «Πόσο Λίγο Με Ξέρεις»
- Κινέζοι κατάσκοποι στο LinkedIn;!
- Για πρώτη φορά: Η αδελφή της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη ξεσπά- Ποιον κατηγορεί (Video)