Το σκεπτικό της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα για «βραχιολάκι»

Ύποπτο τέλεσης νέων εγκλημάτων έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας τον Δημήτρη Λιγνάδη και διέταξαν την προφυλάκισή του. «Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Γίνεται λόγος για επιμονή από μέρους του στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς χώρους φυσικής του εξουσίασης για τη δημιουργία, κλίματος εμπιστοσύνης με κατηγορούμενους. «Εκμεταλλευόταν, αφενός, τη

δική του κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική καταξίωση, αφετέρου την επιθυμία των παθόντων για κοινωνική αναβάθμιση και ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος». Επισημαίνεται πως υπήρχε άσκηση σωματικής βίας ή περιαγωγής των παθόντων σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας για αντίσταση.

Σύμφωνα με την ανακρίτρια στοιχεία «προκύπτουν εναργώς από τη συνδυαστική και συνολική εκτίμηση του συλλεγέντος υλικού, το οποίο δεν κλονίζεται από την απολογία και τα εισφερθέντα αποδεικτικά στοιχεία εκ μέρους του κατηγορουμένου»., ενώ αναφέρεται σε «αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση, της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα, άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους και της γενετήσιας ελευθερίας τους».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ειδικότερα η ανακρίτρια είδε πίσω από τις πράξεις του σκηνοθέτη:

-Συγκεκριμένη μεθοδολογία
-Συστηματική προσέγγιση των παθόντων από τον κατηγορούμενο
-Επιμονή από μέρους του στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς χώρους φυσικής του εξουσίασης για τη δημιουργία, κλίματος εμπιστοσύνης με αυτούς, καθώς εκμεταλλευόταν, αφενός, τη δική του κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική καταξίωση, αφετέρου την επιθυμία των παθόντων για κοινωνική αναβάθμιση και ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος
-Άσκηση σωματικής βίας ή περιαγωγής των παθόντων σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας για αντίσταση.

Στο ένταλμα προσωρινής κράτησης γίνεται ακόμα ειδική μνεία για τη δυνατότητα ο κατηγορούμενος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι». Οι δικαστικές αρχές «αρνήθηκαν» στον σκηνοθέτη και τον κατ’ οικον περιορισμό του με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης. Όπως επισημαίνουν: «Καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, για τον λόγο δε αυτό, κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντιστοίχου αιτήματος ή μη».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Το σκεπτικό της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα για «βραχιολάκι» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα