Evergrande: Στο στόχαστρο των τοπικών ρυθμιστικών αρχών της Σενζέν

Η κυβέρνηση του Σενζέν ερευνά μια μονάδα διαχείρισης πλούτου του κινεζικού ομίλου ακινήτων Evergrande, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ρυθμιστική οικονομική αρχή της πόλης.

Η Evergrande, ο πιο χρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο με έδρα την Σενζέν, χρωστάει συνολικά 305 δισεκατομμύρια δολάρια και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, προκαλώντας ανησυχίες ότι η κρίση θα επηρεάσει το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας.

Καθώς η κρίση ρευστότητας διογκωνόταν, ο ο βραχίονας διαχείρισης πλούτου της

Evergrande νωρίτερα αυτό το μήνα αθέτησε την πληρωμή ορισμένων προϊόντων του (WMP), οδηγώντας σε διαμαρτυρίες από επενδυτές που φοβούνται ότι δεν θα πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματά τους.

Όπως αναφέρει το Reuters σε σχετικό άρθρο, σε μια επιστολή προς τους επενδυτές, η χρηματοοικονομική αρχή της Σενζέν ανέφερε ότι «τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης της Σενζέν έχουν συγκεντρώσει δημόσιες απόψεις για το Evergrande Wealth και ξεκινούν μια ενδελεχή έρευνα για σχετικά θέματα της εταιρείας».

Η επιστολή καλεί επίσης την China Evergrande και την Evergrande Wealth να προσπαθήσουν να αποπληρώσουν τους επενδυτές, αναφέρεται στην επιστολή, η οποία στάλθηκε μετά από αιτήματα των επενδυτών για έρευνα.

Ούτε η Evergrande ούτε η κυβέρνηση της Σέντζεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Προϊόντα διαχείρισης πλούτου

Επιπλέον, η China Evergrande, από κοινού με άλλες υπερχρεωμένες εταιρείες, έχει εκδώσει και πουλήσει σε επενδυτές προϊόντα διαχείρισης πλούτου υψηλής απόδοσης, τα οποία αποτελούν έναν δημοφιλή τρόπο δανεισμού κινεζικών επιχειρήσεων καθώς παρακάμπτουν με αυτόν τον τρόπο του περιορισμούς που έχει επιβάλλει στον δανεισμό η κινεζική κυβέρνηση.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της Evergrande, των οικογενειών και των φίλων τους καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων της Evergrande – έχουν αγοράσει προϊόντα διαχείρισης πλούτου της Evergrande, μέσω των οποίων η εταιρία άντλησε κεφάλαια άνω των 100 δισ. γουάν ή 15,47 δισ. δολαρίων (15,47 δισεκατομμύρια δολάρια) τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι από αυτά, επενδυτικά προϊόντα αξίας περίπου 40 δισ. γουάν είναι ήδη ληξιπρόθεσμα.

Διαβάστε επίσης:Generali: Στα μαχαίρια οι μεγαλομέτοχοι της ασφαλιστικής για τον επόμενο CEOΓιατί σταματούν οι εργασίες για την εφαρμογή Instagram Kids
Keywords
Τυχαία Θέματα