Facebook: Αυστηρότερη πολιτική στη εποπτεία και τη διαγραφή δημοσιεύσεων

14:13 1/9/2020 - Πηγή: Mononews

Την Τρίτη η Facebook Inc. ανακοίνωσε στους χρήστες της ότι θα διαγράφει ή θα μπλοκάρει οποιοδήποτε περιεχόμενο κρίνει ότι μπορεί να της δημιουργήσει νομικά προβλήματα ή προβλήματα με τις ρυθμιστικές αρχές, ακόμη και αν αυτό δεν είναι παράνομο.

Η ευρεία αλλαγή στους όρους και τις υπηρεσίες του κολοσσού των μέσων μαζικής δικτύωσης διεθνώς, θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου, και θα δίνει στην αμερικανική εταιρεία το δικαίωμα να κάνει

ότι θεωρεί απαραίτητο προκειμένου να διατηρήσει τους επιχειρηματικούς της στόχους στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον.

Η Facebook είπε ότι αυτή η αλλαγή της επιτρέπει να αποτρέψει ανθρώπους και εκδότες στην Αυστραλία να αναδημοσιεύουν νέα, αντικρούοντας με τον τρόπο αυτό τον προτεινόμενο νόμο που θα αναγκάζει την εταιρεία να πληρώνει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα άρθρα τους. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε ότι η αλλαγή αυτή θα ισχύσει διεθνώς.

«Μπορούμε επίσης να αφαιρέσουμε ή περιορίσουμε την πρόσβαση στο περιεχόμενο, τις υπηρεσίες ή πληροφορίες σας αν θεωρούμε ότι είναι ευλόγως αναγκαίο να γίνει αυτό για να αποτραπούν ή να περιοριστούν οι δυσμενείς νομικές ή ρυθμιστικές επιπτώσεις για τη Facebook«, τόνιζε η ενημέρωση που εστάλη στους χρήστες της την Τρίτη.

Η αλλαγή αυτή έρχεται σε αντίθεση με την δημόσια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Mark Zuckerberg σχετικά με τη σπουδαιότητα της ελευθερίας του λόγου.

Η Facebook αγωνίζεται εδώ και αρκετό καιρό για να προσδιορίσει τον βαθμό αστυνόμευσης του περιεχομένου στην πλατφόρμα της, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με διάφορους, ετερόκλιτους νόμους που ισχύουν για τους πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Το θέμα αυτό κρίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο καθώς πλησιάζουν οι επαναληπτικές εκλογές του Νοεμβρίου στις Η.Π.Α., αυξάνεται η μετάδοση λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με την πανδημία και αυξάνεται ο έλεγχος των σχέσεων των στελεχών της εταιρίας με άτομα που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας.

Ο κολοσσός προσπαθεί επί σειρά ετών να εισέλθει στην αγορά της Κίνας, αλλά δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε συμφωνία ή σε ένα προϊόν που να ικανοποιεί την πολιτική λογοκρισίας και ιδιοκτησίας του Πεκίνου.

Επιμέλεια μετάφρασης: Αμαλία Σοφία Βερούτη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Facebook, Αυστηρότερη,Facebook, afstiroteri