Pipelife στο mononews: Τι λέει για το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θήβα – Οι λόγοι που οδήγησαν στο «λουκέτο»

«Μετά από συνετή αξιολόγηση αποφασίσαμε να παύσουμε τη λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής μας και να κλείσουμε το εργοστάσιο της Pipelife στην Ελλάδα».

Αυτό αναφέρει στο mononews.gr η επικεφαλής εταιρικών σχέσεων του μητρικού ομίλου Wienerberger, Claudia Hajdinyak, επισημαίνοντας πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά τους, δεν κατέστη δυνατό να αναστραφεί η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων του εργοστασίου.

Επιχειρώντας να εξηγήσει την πτώση των πωλήσεων, η κα. Hajdinyak από τα κεντρικά στην Αυστρία αναφέρεται στην δραματική συρρίκνωση της αγοράς σωλήνων

στην Ελλάδα, η οποία σήμερα αντιστοιχεί μόλις στο ένα τέταρτο της συνολικής αγοράς σε σχέση με δώδεκα χρόνια πριν. «Η ελληνική αγορά», σημειώνει, «χρησιμοποιεί διαφορετικά προϊόντα σωλήνων και μεθόδους σε σχέση με την πλειονότητα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών» ενώ την ίδια ώρα υπήρχε μεγάλη μεταβλητότητα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου στην Θήβα.

Κληθείσα να σχολιάσει την κατηγορία που απευθύνουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου στην Θήβα, ότι η απόφαση ελήφθη εντελώς απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά αναφέρει πως ήταν μια δύσκολη απόφαση, με δεδομένη την μακρά ιστορία και την υψηλής ποιότητας παραγωγή του εργοστασίου. Ωστόσο, λέει πως κάθε απόφαση έχει μακροπρόθεσμη στόχευση και αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης τους, ως ο κορυφαίος προμηθευτής στα συστήματα σωληνώσεων.

Στο σημείο αυτό σπεύδει να τονίσει πως η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης και αμοιβών στους εργαζόμενους, βοηθώντας τους να κάνουν το επόμενο βήμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποφεύγει όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το κόστος του προγράμματος.

Όσον αφορά στις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με πρόθεση πώλησης της μονάδας στη Θήβα, η κα. Hajdinyak απαντά πως επανεξετάζουν όλους τους τομείς αλλά και τις περιοχές που δραστηριοποιούνται, ωστόσο όπως λέει στην παρούσα φάση καταβάλλουν προσπάθειες να παράξουν με τις υπάρχουσες πρώτες ύλες και να διαθέσουν τα περισσότερα προϊόντα τους, στην τοπική αγορά. «Δίνουμε έμφαση στην παροχή βοήθειας στους εργαζομένους μας, ώστε να ολοκληρωθεί η μετάβαση όσο πιο ομαλά γίνεται», σημειώνει.

Ερωτώμενη για την πρόθεση των εργαζομένων να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, απαντά πως έχουν εξετάζει ενδελεχώς την κατάσταση στην ελληνική αγορά, τονίζοντας πως εκτιμούν απεριόριστα την πίστη και τη δέσμευση των εργαζομένων τους, σε αυτή την μακρά πορεία. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση και καταλαβαίνουμε τη δυσαρέσκειά τους», τονίζει χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνει πως θα προσφέρουν αμοιβή και κίνητρα σε όσους πλήττονται από το κλείσιμο της μονάδας (περίπου 70 άτομα).

Εξάλλου, όπως λέει, έχουν πάρει κορυφαία εταιρεία συμβούλων που θα βοηθήσει τους υπαλλήλους στην προσπάθεια να βρουν νέα εργασία, επισημαίνοντας πως είναι σε επαφή με όλους τους εργαζομένους για να συζητήσουν τις απορίες και την αγωνία τους.

H Pipelife ανήκει στον όμιλο Wienerberger και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς συστημάτων πλαστικών σωληνώσεων διεθνώς. Διαθέτει παρουσία σε 27 χώρες και λειτουργεί 28 εργοστάσια παραγωγής σε όλη την Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1992.

Διαβάστε επίσης

Στα ευρωπαϊκά όργανα οι εργαζόμενοι της Pipelife
Keywords
Τυχαία Θέματα