Αυτό είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις του κόσμου φέτος

Για τον Bohdan Myts, η ισχύς του εθνικού νομίσματος της Ουκρανίας (hryvnia) ήταν ένα μπόνους καθώς παράτησε μια οικοδομική δουλειά στην Πολωνία και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Ο 31χρονος επέστρεψε στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία τον Απρίλιο για μία παρόμοια δουλειά, με το άλμα του νομίσματος να σημαίνει ότι μπορεί να αγοράσει πιο ακριβά εισαγόμενα αγαθά, καθώς και δολάρια – ένα δημοφιλές απόθεμα πλούτου για πολλούς Ουκρανούς μετά από πολλαπλούς κύκλους άνθησης-ύφεσης μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

«Λόγω

της ανατίμησης του εθνικού νομίσματος, ο μισθός μου στην Ουκρανία αυξάνεται», δήλωσε ο Myts.

Το φετινό ράλι- παγκόσμιο ρεκόρ του εθνικού νομίσματος της Ουκρανίας μπορεί να βοηθήσει ώστε να πειστούν περισσότεροι Ουκρανοί ότι το χορτάρι δεν είναι πιο πράσινο πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας.

Ο απόηχος της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014 από την Ρωσία και ο πόλεμος που υποστηρίχθηκε από το Κρεμλίνο και ξέσπασε αργότερα και συνεχίζεται και σήμερα, ώθησαν εκατομμύρια εργαζομένων να αναζητήσουν υψηλότερους μισθούς αλλού. Τα ταξίδια χωρίς βίζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ξεκίνησαν το 2017, επιτάχυναν την έξοδο.

Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι η μετανάστευση επιβραδύνεται. Έχοντας κορυφωθεί καθώς οι Ουκρανοί έστελναν χρήματα από μέρη όπως η Πολωνία και η Τσεχία, η αύξηση των εμβασμάτων επιβραδύνθηκε το 2019. Ελλείψει αξιόπιστων στοιχείων για τον πληθυσμό, η επιβράδυνση μπορεί να είναι ο καλύτερος δείκτης για το τι συμβαίνει.

«Η ανατίμηση του εθνικού νομίσματος που παρατηρήθηκε φέτος – καθώς και η ραγδαία αύξηση των ονομαστικών μισθών των Ουκρανών τα τελευταία χρόνια – είναι ένας ισχυρός οδηγός που επιβραδύνει τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας Oleg Churiy. «Οι πολίτες μας ενδιαφέρονται λιγότερο για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό».

Ενώ οι μισθοί στην Πολωνία ήταν τετραπλάσιοι από τους αντίστοιχους στην Ουκρανία το 2016, τώρα είναι μόνο 2,5 φορές υψηλότεροι, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η οποία ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν λιγότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για εργασία στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα