Αποτελέσματα από το ψηφιακό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν από το μεγάλο, ψηφιακό γκαλά που οργάνωσε η παγκόσμια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ελληνική Πρωτοβουλία ή The Hellenic Initiative (THI), παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθος διεθνών προσωπικοτήτων στις 12 Νοεμβρίου.

Η THI, πρωτοβουλία σπουδαίων φιλελλήλων επιχειρηματιών της διασποράς (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία)

για την καταπολέμηση της πενίας στην Ελλάδα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ιδρύθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης το 2012.

Με βασικούς οικοδεσπότες τον ελληνοαμερικάνο κεντρικό δημοσιογράφο στο ABC News Τζορτζ Στεφανόπουλο και τον πάντα δημοφιλή Σάκη Ρουβά (ζωντανά στην Αθήνα), η βραδιά έλαμψε από τους σταρ και τους επιφανείς καλεσμένους που στήριξαν τη βραδιά: Νανά Μούσχουρη, Άλκυστη Πρωτοψάλτη, Μαρίνα Σάττι, Μόνικα, αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Νταιάν Κόχυλας, Νία Βαρντάλος, πριγκίπισσα Τατιάνα, Αχιλλέας και Κωστάντζα Κωσταντοπούλου, Γιώργος Δαυίδ, Κορίν Μεντζελοπούλου μεταξύ πολλών άλλων.

Βεβαίως παρέστησαν ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος του THI στην Αμερική και συνέταιρος της διεθνούς δικηγορικής εταιρίας Gibson Dunn & Crutcher LLP Γιώργος Στάμας (ή George P. Stamas), ο έτερος ελληνοαυστραλός πρόεδρος με καταγωγή από το Καστελλόριζο, εκτελεστικός διευθυντής της γιγαντιαίας The Dow Chemical Company Ανδρέας Λιβέρης, ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλοςκαι ο ελληνοαμερικανός της Calamos Investments Γιάννης Κουδούνης inter alia.

Τη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με ζωντανή σύνδεση στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα, παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι υποστηρικτές του μεγάλου αυτού οργανισμού από όλο τον κόσμο. Όποιος επιθυμούσε να στηρίξει τον ευαγή σκοπό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και να παραστεί στο ψηφιακό της γκαλά, έκλεινε τραπέζι με αρχικό κόστος στα μη μέλη τα διακόσια πενήντα δολάρια.

Στην περίλαμπρη βραδιά συμμετείχε βέβαια και ο ιατρός γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis που ο ίδιος ίδρυσε. Όραμά του η αναστροφή των επίσημων, αρνητικών δεδομένων σχετικά με την ελληνική υπογεννητικότητα (σύμφωνα με τα οποία το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ) και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ενίσχυση των γυναικών που θέλουν να γίνουν μητέρες στα ακρητικά νησιά και τις απόμακρες περιοχές της χώρας.

Ήδη η HOPEgenesis έχει υλοποιήσει το πρώτο μεγάλο της έργο στη νήσο της Πάτμου όπως πρόδηλα αποδεικνύει και το σχετικό, συγκινητικό βίντεο το οποίο και παρουσιάστηκε στο ψηφιακό γκαλά (ειδικά για τη βραδιά αυτή).

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι τα μεγάλα επιτεύγματα στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν κυρίως μέσα από τους σπουδαίους φιλέλληνες ή και ημέτερους ευπατρίδες ξεκινώντας από την επίκαιρη (το 2021) Ελληνική Επανάσταση. Όπως σημειώνει στο νέο του βιβλίο Ελλάδα, Η βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους (εκδ. Πατάκη, 2020) ο σπουδαίος ελληνιστής, ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας, κάτοχος της έδρας Κοραή (νεοελληνική και βυζαντινή ιστορία, γλώσσα, λογοτεχνία) επί τριάντα χρόνια στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Ρόντερικ Μπίτον, «δεν υπήρξε ποτέ μία καθαρά τοπική υπόθεση που αφορούσε μόνο τους Έλληνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποτελέσματα, Ελληνικής Πρωτοβουλίας,apotelesmata, ellinikis protovoulias