Χάρης Γαλανός: «Εφυγε» από κορονοϊό ο «Μαρκήσιος ντε Σαντ της νύχτας» (Video)

Θλίψη στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι ο Χάρης Γαλανός, ο αγαπημένος τραγουδιστής του εφοπλιστικού λόμπι και της high society, που έχει συνδέσει το όνομά του με το θρυλικό Elysee στο Λονδίνο, «έφυγε» από την ζωή «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν διασωληνωμένος, αλλά ο οργανισμός του δεν τα κατάφερε στη μάχη με τον ιό.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες πολλοί φίλοι του όταν έμαθαν ότι είναι διασωληνωμένος του έστειλαν  μηνύματα συμπαράστασης στον λογαριασμό του στο facebook

.

«Παλικάρι είσαι, θα περάσει και αυτό, περαστικά σου…» «Φίλε Χάρη, κουράγιο, θα μας το διηγείσαι ως ανέκδοτο». «Κανόνισε, Χάρη, να τραγουδήσουμε σύντομα τον “Τρελό” και τον παλιόφιλο τον “Θανάση” στο Eliott».

«ΑΣΕ τις συνηθισμένες πλάκες σου και τις π@@@ριές». Αυτά είναι από τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματα που πλημμυρίζουν τον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκινητικό ήταν και το μήνυμα της ηθοποιού – τραγουδίστριας Νικόλ Δαλέκου:

«Πέντε καλλιτεχνικά χρόνια κοντά σου ήταν τα καλύτερά μου. Σε αγαπάω σαν καλλιτέχνη, μα πάνω από όλα ως άνθρωπο… Κουράγιο αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάς…

Θα τα ξεπεράσεις όλα γιατί είσαι δυνατή ψυχή. Σου στέλνω την αγάπη μου, τη θετική μου σκέψη, τις προσευχές μου, να βγεις νικητής σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Γιατί μην ξεχνάς… Είσαι μαχητής, Χαρούλη…»

Σύμφωνα λοιπόν με το  ρεπορτάζ , ο αγαπημένος τραγουδιστής-διασκεδαστής της νυχτερινής Αθήνας αλλά κυρίως πιστός φίλων πολλών εφοπλιστών και επιχειρηματιών από τα φοιτητικά τους χρόνια στο Λονδίνο, έδωσε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, όπως χιλιάδες Έλληνες συμπολίτες μας και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής!

Γαμήλιες δεξιώσεις

To 2009 o «Μαρκήσιος ντε Σαντ της νύχτας», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι φίλοι του τον Χάρη Γαλανό, ύστερα από 25 χρόνια στο λονδρέζικο Elysee, γνωστό και ως «κολαστήριο διασκέδασης» των Ελλήνων φοιτητών στη γηραιά Αλβιώνα, εμφανίζεται πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.

Εκτός από τις εκατοντάδες εμφανίσεις του σε πριβέ πάρτι, γαμήλιες δεξιώσεις και βαφτίσεις της high society, η εμφάνισή του σε γνωστό τότε μαγαζί της Αθήνας προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού, με δεκάδες σαμπάνιες να ανοίγουν, εκατοντάδες πανέρια με λουλούδια να εκσφενδονίζονται για πάρτη του και ολόκληρα τραπέζια να πέφτουν μπροστά στα πόδια του! 

Ο ήχος από το σπάσιμο των πιάτων κάθε βράδυ είναι εκκωφαντικός. Εκεί οι ταπετσαρίες (και όχι μόνο) στο τσακίρ κέφι ξηλώνονται, τα τραπέζια εκτοξεύονται, τα πάθη απελευθερώνονται και οι αμαρτίες εξαγνίζονται μ’ ένα βαρύ ζεϊμπέκικο!

Όπως το ζεϊμπέκικο του πρίγκιπα Νικόλαου, όταν ως εργένης μεσουρανούσε στο θρυλικό Elysee του Λονδίνου.

Ζεϊμπεκιά από τον πρίγκιπα Νικόλαο

Ο Γαλανός στήνει ένα σύγχρονο «Βιετνάμ» στην καρδιά της πρωτεύουσας, με τα σκηνικά απείρου κάλλους να δίνουν και να παίρνουν τις ξέφρενες νύχτες!

Όπως όταν ένα βράδυ με τον άτακτο γόνο γνωστής οικογένειας που ξηλώνει όλα τα είδη υγιεινής από την τουαλέτα του μαγαζιού και τα πετάει στην πίστα, με τον Γαλανό να τραγουδάει φορώντας κράνος για να έχει το… κεφάλι του ήσυχο!

Με την περισσότερη ώρα τα μάτια κλειστά και κινούμενος στους δικούς του ρυθμούς -ένα είδος ατομικής χορογραφίας-, ο θρυλικός Γαλανός παρασύρει εφοπλιστές, κροίσους και γαλαζοαίματους σε μια μυσταγωγία βουτηγμένη στην καψούρα και στο αλκοόλ!

Εξομολογητής των φίλων του θαμώνων, όταν δεν βρίσκεται στην πίστα, κάθεται δίπλα τους, βάζει ένα ποτό κι ακούει ό,τι έχουν να του πουν. Μ’ ένα μόνιμο αλλά αληθινό χαμόγελο, φανερά συγκινημένος από την αποθέωση των θαμώνων, απολαμβάνει τις εκδηλώσεις θαυμασμού, τις αφιερώσεις, αποδεικνύοντας ότι το τραγούδι και όλο αυτό που κάνει είναι όλη του η ζωή.

Το πρόγραμμα στα μαγαζιά ξεκινάει πάντα με τα δικά του κομμάτια όπως τα «Η εξάρτηση» και «Η αγάπη βλάπτει σοβαρά την υγεία», συνεχίζει με γνωστές επιτυχίες και τελειώνει ερμηνεύοντας ντουέτο με τον Τόλη Βοσκόπουλο (εμφανίζεται στο videowall) το «Φίλε».

Αλλωστε ο Γαλανός είναι ο πρώτος τραγουδιστής-διασκεδαστής που επινοεί το ποτ-πουρί! Οι καυτές βραδιές στο θρυλικό Elysee της Οξφορντ Στριτ έχουν μείνει στην Ιστορία! Εκεί, στο νούμερο 13 της οδού Πέρσι, το Elysee υπήρξε για περισσότερα από πενήντα χρόνια το λατρεμένο νυχτερινό κέντρο ελληνικής διασκέδασης στο Λονδίνο.

Δημιουργοί του εμβληματικού μαγαζιού ήταν τα αδέρφια Καραγιώργη από την Αμμόχωστο της Κύπρου, που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στην Αγγλία, στην αγκαλιά του θείου τους Τζορτζ Βαρνάβα, που ήταν ιδιοκτήτης του παλιού εστιατορίου της οδού Πέρσι, τη δεκαετία του ’50.

Όταν ο θείος το 1962 πέθανε, τα τρία δαιμόνια αδέλφια το κληρονόμησαν.

Απογείωσαν τη φήμη του χάρη στην ελληνική μουσική που εισήγαγαν στα chic κόκκινα βελούδινα σαλόνια του.

Σαν στο σπίτι τους

Το μαγαζί έγινε διάσημο όχι μόνο στο εφοπλιστικό λόμπι της γηραιάς Αλβιώνας, αλλά σε γαλαζοαίματους, σταρ και billionaires γλεντζέδες όλου του πλανήτη, που κατάφερναν και χαλάρωναν στο Elysee σαν να βρίσκονται σπίτι τους, με πρώτους και καλύτερους τους Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ωνάση, Γιάννη Λάτση και Δημήτρη Καρέλλα. 

Στην ιστορία της φήμης του μαγαζιού μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί το γλέντι της ομάδας του Παναθηναϊκού, όταν προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, στο Γουέμπλεϊ, στις 2 Ιουνίου το 1971.

Μπορεί ο ΠΑΟ να έχασε με 2-0 από τον Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ, αλλά στο Elysee στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι με αρχηγούς τον Μίμη Δομάζο, τον Λάκη Πετρόπουλο και τα υπόλοιπα «χρυσά» παιδιά. Εκείνη τη μυθική νύχτα τραγούδησε για πρώτη φορά guest ο Χάρης Γαλανός και από τότε παρέμεινε μόνιμος, συνδέοντας το όνομά του με τη φήμη του ιστορικού μαγαζιού.

Από τότε μέχρι και το 2008 πέρασαν όλοι οι Ελληνες φοιτητές και γόνοι top εφοπλιστικών οικογενειών – Τσάκος, Χατζηιωάννου, Γουλανδρής, Φαφαλιός, Πολέμης κ.ά.!

Ο πρίγκιπας Παύλος

Στην ιστορία του μαγαζιού και στη μεγάλη καριέρα του Γαλανού όμως έχει μείνει το bachelor party του πρίγκιπα Παύλου την παραμονή του γάμου του (31 Ιουνίου 1995, με τη Μαρί Σαντάλ-Μίλερ), με καλεσμένους 46 πρίγκιπες που το έκαψαν!

Keywords
Τυχαία Θέματα