Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN τηλεδιάσκεψη): Θα βγούμε από την πανδημία ισχυρότεροι

Την εκτίμηση ότι η εταιρεία ΤΙΤΑΝ θα βγει από την πανδημία ισχυρότερη, αφού αποδείχθηκε ότι και το επιχειρηματικό μοντέλο είναι ανθεκτικό και επιταχύνθηκαν οι στρατηγικές της ψηφιοποίησης και την απανθρακοποίησης που είναι σημαντικές για την εταιρεία,   σημείωσε μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη της ΤΙΤΑΝ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Ενθαρρυντικές χαρακτηρίστηκαν

οι προοπτικές του 2021  καθώς η δυναμική της ζήτησης  στηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας.  «Μπαίνουμε στην Ελλάδα σε μια εποχή ανάπτυξης ξεκινώντας από ένα πολύ χαμηλό επίπεδο ζήτησης», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ μετά από την απόφαση για ακύρωση ιδίων μετοχών που αντιπροσωπεύουν 5% των δικαιωμάτων ψήφου το 2ο τρίμηνο 2021.


Αναλυτικά για τις προοπτικές του 2020, σημείωσε ο επικεφαλής της διεθνούς ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας:

«Στις ΗΠΑ οι συνέπειες της πανδημίας αναμένεται να αμβλυνθούν το 2021, καθώς θα επιταχύνεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Χάρη στη συσσωρευμένη ζήτηση και το αναμενόμενο νέο πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οικονομία των ΗΠΑ είναι έτοιμη να ανακάμψει δυναμικά και να φτάσει στα
προ της πανδημίας επίπεδα. Το πλήθος των προς εκτέλεση έργων της TITAN America υποδεικνύει ότι η δραστηριότητα και οι επιδόσεις θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και το 2021 οι θετικές τάσεις που παρατηρήθηκαν έως τώρα.

Οι σχετιζόμενες με τις κατοικίες κατασκευές, αλλά και πολλά περιφερειακά έργα υποδομών –αυτοκινητόδρομοι και λιμένες ανά την χώρα καθώς και άλλα έργα στην Αττική– τα οποία υλοποιούνται με τη βοήθεια των υφιστάμενων μηχανισμών χρηματοδότησης, θα τροφοδοτήσουν τη ζήτηση.

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν οι ισχυρές επιδόσεις. Οι επιχειρηματικές μονάδες που έχουμε αναπτύξει στην περιοχή προσφέρουν στον Όμιλο τα οφέλη από συνέργειες που προκύπτουν από τη λειτουργία ενός δικτύου. Επιπλέον, στις περισσότερες τοπικές αγορές οι βασικοί παράγοντες της ζήτησης διατηρούνται, συντελώντας στη συνέχιση των επιδόσεων σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αίγυπτο αναμένουμε ανάκαμψη της ζήτησης και αύξηση της κατανάλωσης τσιμέντου, παρότι η αγορά αντιμετωπίζει διαρθρωτικά θέματα και οι ενέργειες της κυβέρνησης επιδεινώνουν, παρά επιλύουν τα προβλήματα. Τα θεμελιώδη μεγέθη στη χώρα είναι ιδιαίτερα ευοίωνα για την ανάπτυξη της αγοράς τσιμέντου, καθώς η Αίγυπτος καταγράφει σταθερά θετικό ΑΕΠ, εμφανίζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες γεννητικότητας στην περιοχή και έχει ισχυρές τάσεις αστικοποίησης.
Στην Τουρκία η κατασκευαστική δραστηριότητα αναμένεται να διατηρήσει τη θετική της τάση, παρά τις αβέβαιες προοπτικές της οικονομίας.

Το 2020 η χρονιά ήταν πολύ καλή στην Τουρκία παρά την υποτίμηση κατά 26% της τουρκικής λίρας και παρότι συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση παραμένουν τα μακροοικονομικά ρίσκα. Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Τουρκία σημείωσε ότι οι εξελίξεις είναι συνεχείς και δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα αντιδράσει τελικά η τουρκική λίρα».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα