Ενδιαφέρον από ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις, όμιλο Μυτιληναίου, Άβαξ και Ιντρακάτ για τα ΣΔΙΤ με τα 13 κέντρα πολιτικής προστασίας

Το παρόν στο διαγωνισμό για την κατασκευή και λειτουργία 13 περιφερειακών επιχειρησιακών κέντρων πολιτικής προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ), ένας σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, έδωσαν οι πέντε μεγαλύτεροι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Πρόκειται για 2 έργα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) συνολικού προϋπολογισμού 131,5 εκατ. ευρώ που έχει προκηρύξει η εταιρεία Κτιριακές

Υποδομές.

Ειδικότερα, ο ένας διαγωνισμός είναι για 7 ΠΕΚΕΠΠ (στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων) και ο δεύτερος για τα υπόλοιπα 6 (περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου).

Τελευταία ημέρα χθες εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσήλθαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις, όμιλος Μυτιληναίου, Άβαξ και Ιντρακάτ.

Ο ρόλος των Επιχειρησιακών Κέντρων θα είναι επικεντρωμένος στη διαχείριση του συνόλου των συμβάντων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας και τα οποία εξελίσσονται στις 13 περιφέρειες της χώρας. Θα αποτελούν στρατηγικά σημεία υποδοχής και επεξεργασίας όλων των σχετικών πληροφοριών καθώς και κέντρα λήψης αποφάσεων και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση κάθε συμβάντος. Επιπλέον, τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα θα αποτελούν και κεντρικά σημεία ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης των πολιτών με τον θεσμό και τις λειτουργίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα στεγάσουν μονίμως και διοικητικές λειτουργίες αυτής.

Ο ανάδοχος θα εκπονήσει το σύνολο των τεχνικών μελετών που απαιτούνται, θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών, θα προβεί στη χρηματοδότηση του έργου με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια και θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης, η οποία συνίσταται, στην επιθεώρηση, την συνήθη, την προληπτική και τη διορθωτική συντήρηση, τη βαριά συντήρηση, την καθημερινή τεχνική λειτουργία και επιστασία για την ετοιμότητα και ικανότητα για λειτουργία των εγκαταστάσεων και συστημάτων των κτιριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου αυτών.

Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις: Την A’ Φάση (προεπιλογή) και τη Β’ Φάση (διάλογος και υποβολή προσφορών), η οποία διακρίνεται περαιτέρω σε επιμέρους στάδια (Πρόσκληση Συμμετοχής σε Διάλογο και Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών, με την οποία ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης).

Το έργο καλύπτει περίοδο έως 27 ετών, εκ των οποίων 2 έτη αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 25 την περίοδο λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο ρόλος Μπουλούτα στην Άκτωρ, η επιβεβαίωση του mononews για το ΤΧΣ, το… στυλό του Ψάλτη και η σχέση Βγενόπουλου-Μουνδρέα

ΟΛΘ: Το μεγάλο ενδιαφέρον για το λιμάνι Ηγουμενίτσας – Ποιες οι άλλες κινήσεις που εξετάζει

Λιανεμπόριο: Κολοσσοί του e-commerce «βλέπουν» Ελλάδα – Οι «καραμπόλες» που φέρνουν

Keywords
Τυχαία Θέματα