Εθνική Ασφαλιστική: Εκπνέει η προθεσμία των προσφορών – Όλα τα σενάρια

Τρεις μέρες προθεσμία έχουν οι εταιρείες που πέρασαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την Εθνική Ασφαλιστική προκειμένου να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι τρεις εταιρείες που προκρίθηκαν θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 31 Δεκεμβρίου στην Εθνική Τράπεζα.

 Εν

συνεχεία η τράπεζα, σε διάστημα διμήνου θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως ορίζεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Η προθεσμία που έχει δοθεί πιέζει τους υποψήφιους οι οποίοι δεν αποκλείεται να ζητήσουν παράταση.

Εάν αυτή δοθεί, τότε η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών έως τη νέα ημερομηνία που θα οριστεί.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Εθνική Τράπεζα θα «πορευτεί» με όσες προσφορές τελικά κατατεθούν.

Όπως είχε γράψει το mononews.gr οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν κυμάνθηκαν μεταξύ 520 έως 580 εκατ. ευρώ.

Τις προσφορές υπέβαλαν οι CVC Capital Partners, Centerbridge, Lone Star και 3ICP – LCP, ενώ εκτός ήταν η Fosun που δεν προσήλθε τελικώς στη διαδικασία, όπως και ο καναδικός όμιλος Fairfax, η απουσία του οποίου είχε προεξοφληθεί.

 Το τίμημα αν και υπολείπεται της αξίας, στην οποία η Εθνική τράπεζα έχει αποτιμήσει την Εθνική Ασφαλιστική στα βιβλία της που είναι σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στα 750 εκατ. ευρώ για το 100% της εταιρείας, δεν προεξοφλεί την αρνητική έκβαση της διαδικασίας και την προσφυγή σε δημόσια εγγραφή (IPO).

Keywords
Τυχαία Θέματα