Οικονόμου: Η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία

13:06 7/2/2022 - Πηγή: Mononews

Νέα μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Τόσο η σύσκεψη όσο και οι ανακοινώσεις

έρχονται στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, και ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε σε πολύ σύντομο διάστημα να διαλευκάνει την υπόθεση, και – όπως είπε – οι παρεμβάσεις της τελευταίες 2ετίας βοήθησαν στο να καταφέρει η ΕΛΑΣ να συλλάβει τους 9 από τους 11 υπόπτους.

«Πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της αθλητικής βίας», ανέφερε.

Όπως είπε, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα κινούνται σε τρία επίπεδα:

Ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας για τις λέσχες φιλάθλων, καθώς και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕΑναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικαΕντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, είπε ο κ. Οικονόμου και τόνισε ότι «Η αντιμετώπιση της οπαδικής και νεανικής βίας αποτελεί χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:Διαβάστε επίσης:Οξεία επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του Ανδρέα ΠαπανδρέουΘεοδωρικάκος: Σεσημασμένοι οι έξι από τους έντεκα συλληφθέντες για δολοφονία του 19χρονου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Οικονόμου,giannis oikonomou