Η αλήθεια για τις Μυκήνες – Άνθρακες ο θησαυρός της αντιπολίτευσης

Εικόνες με καμένα ξερόχορτα και σύννεφα καπνού με το συμπέρασμα, ότι οι Μυκήνες κάηκαν. Φωτογραφικές λήψεις, όπου ανάμεσα από μαυρισμένα κλαδιά δέντρων φαίνεται κάπου στο βάθος και η ακρόπολη των Μυκηνών. Καπνισμένο, μαυρισμένο χώμα απ΄όπου πέρασε η φωτιά. Η μισή πληροφόρηση.

Ναι, η πυρκαγιά στις Μυκήνες πέρασε από ένα μέρος του αρχαιολογικού χώρου αλλά η πρόνοια

για τον καθαρισμό του από τα ξερά χόρτα – όπως προβλέπεται να γίνεται παντού –  υπήρξε σωτήρια. Ναι, από κάποια σημεία, όπου βρίσκονται μνημεία, η φωτιά πέρασε ανάμεσά τους, μόνο που δεν είχε τίποτε για να κάψει… Ναι, σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να υπάρξει πυρκαγιά στις Μυκήνες. Όπως και οπουδήποτε αλλού είτε πρόκειται για αρχαία, είτε για οικισμούς και περιουσίες των ανθρώπων ή ακόμη για το πολύτιμο πράσινο, που εξαντλείται σιγά σιγά από τη χώρα. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα στο ανθρώπινο χέρι.

Η λοιπή πληροφόρηση όμως, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους λέει τα εξής: Κανένα από τα μνημεία ή το Μουσείο των Μυκηνών δεν έπαθαν ζημιά. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του δήμου Αργολίδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων ήταν άμεσες και αποτελεσματικές στο ακέραιο. Υπουργείο Πολιτισμού δια της Λίνας Μενδώνη και υπουργείο Πολιτιστικής Προστασίας δια του Νίκου Χαρδαλιά συντονίσθηκαν γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Απόδειξη η γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς.

Μια σειρά από εικόνες του αρχαιολογικού χώρου σήμερα, που δημοσιεύει το mononews δείχνουν ξεκάθαρα, πώς είναι τα μνημεία του. Από αύριο θα είναι δυνατή και η επίσκεψη στις Μυκήνες, για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν.

Η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη προσφέρθηκε πάντως να ξεναγήσει η ίδια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα για να δει τι έχει συμβεί. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα. Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο. Είμαι στη διάθεση του π. Πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου…».

Η Πύλη των Λεόντων, κύρια είσοδος της ακρόπολης των Μυκηνών. Κατασκευάστηκε περί το 1250 π.Χ και οφείλει το σύγχρονο όνομά της στην ανάγλυφη παράσταση των δύο λιονταριώνΗ βόρεια πύλη, που ήταν η δεύτερη του τείχους, κατασκευασμένη περί το 1250 π.Χ. από τέσσερις μονόλιθουςΤα κατάλοιπα του ανακτόρου, περί το 1350 π.ΧΤο Αρχαιολογικό Μουσείο ΜυκηνώνΗ σύγχρονη μεγάλη ράμπα ανόδου προς την ακρόπολη και την Πύλη των Λεόντων
Keywords
Τυχαία Θέματα