Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό – Να μην εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους

Αίρονται σταδιακά όλοι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για την περιορισμό της μετάδοσης της Covid-19, με αποκορύφωμα το άνοιγμα όλων των αεροδρομίων από την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ασθένεια είναι ακόμη εδώ και πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προσωπικής υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά ώστε να αποφύγουμε την διασπορά, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένα ασφαλές εμβόλιο, προσβάσιμο για όλους.

Στο θέμα του εμβολίου αναφέρθηκε χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της νέας συνόδου για τη διεθνή πρωτοβουλία

Coronavirus Global Response, που διοργανώθηκε με τη συνδρομή της οργάνωσης Global Citizen.

«Το εμβόλιο κατά της Covid-19, όταν αναπτυχθεί, θα πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, το οποίο θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, δίχως να εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους» τόνισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας από την Ελλάδα, που επέτρεψε τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ επισήμανε ότι μία απειλή που αφορά ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να λάβει ανάλογη, παγκόσμια απάντηση.

Η Ελλάδα έχει συνεισφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ στην εκστρατεία του Coronavirus Global Response, η οποία έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση στη διάγνωση και θεραπεία του νέου κορονοϊού, αλλά και την ανάπτυξη εμβολίου που θα διατίθεται σε όλους, σε προσιτή τιμή.

Έως χθες το πρωί η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε συγκεντρώσει 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στη συμμετοχή δεκάδων χωρών, θεσμών και οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα