Μόσιαλος: Οι εμβολιασμένοι δεν θα επηρεαστούν από ένα 4ο κύμα πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα

Αισιόδοξος για το πώς θα επηρεάσει τους εμβολιασμένους ένα πιθανό τέταρτο κύμα πανδημίας εμφανίστηκε ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εάν υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα, αυτό δεν θα έρθει άμεσα κι εάν έρθει δεν θα επηρεάσει όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Εάν θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας, αυτή θα αφορά κυρίως σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν,

είτε γιατί δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ειδικούς λόγους, είτε γιατί δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν… κυρίως τα παιδιά» είπε ο κος Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ένας μεγαλύτερος λόγος για να μην υπάρξει τέταρτο κύμα και να μην έχει επιπτώσεις σε παιδιά είναι το να εμβολιαστούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ενήλικες.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ισραήλ και την Βρετανία όπου η μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί και παράλληλα έχουν μειωθεί οι επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά.

«Έχουν κτίσει το τείχος ανοσίας στην κοινότητα σε πολύ μεγάλο ποσοστό» εξήγησε.

Ο κος Μόσιαλος ανέφερε επίσης ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για 1.000 διασωληνωμένους και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό ο όποιος παρόλα αυτά δεν φτάσει στο ικανοποιητικό σημείο που θέλουμε για να έχουμε την ανοσία τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είναι προστατευμένοι σε συντριπτικό ποσοστό ενώ όσοι ξεκίνησαν το εμβολιασμό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση το Φθινόπωρο και πρώτα οι ευάλωτες ομάδες.

Επίσης όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η διάρκεια του εμβολίου θα διαρκεί ένα χρόνο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια κορoνοϊού για πολλά ακόμη χρόνια.

Ο κος Μόσιαλος τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και θα πρέπει ο ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί.

Τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca είναι πολύ αποτελεσματικά, στις μεταλλάξεις ανέφερε μεταξύ άλλων, καθηγητής προσθέτοντας πως επειδή η ινδική μετάλλαξη τείνει να επικρατήσει στην Ευρώπη είναι και ένας επιπλέον λόγος να σπεύσει ο κόσμος να εμβολιαστεί για τι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο 70% που είναι ένα καλό, ποσοστό για την ανοσία.

Είπε τέλος ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν τα τεστ αντισωμάτων για να γνωρίζουμε την κατάσταση στον πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμη:

Εξαδάκτυλος: Πώς μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού

Σαρηγιάννης: Κάτω από 1.000 τα κρούσματα μετά τις 15 Ιουνίου

Λινού: Πώς θα έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι – Πότε να φοράμε μάσκα, ποιες παραλίες επιλέγουμε

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα