Νέα τροπή στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie – Τι συζητείται με τους ομολογιούχους για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Νέα τροπή, η οποία λέγεται ότι μπορεί να ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου» πήραν τελευταία οι διαπραγματεύσεις των ομολογιούχων με την διοίκηση της Folli Follie για την οριστικοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομολογιούχοι φέρεται να επιθυμούν την αλλαγή των όρων της κατ’ αρχήν συμφωνίας και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά στη μείωση του ποσοστού που θα αποκτήσει η οικογένεια Κουτσολιούτσου στη νέα

εταιρεία (την OpsCo), η οποία θεωρείται το διάδοχο σχήμα της παλιάς Folli καθώς θα αναλάβει να συνεχίσει την εμπορική δραστηριότητα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν η νομική φόρμουλα για τον τρόπο που μπορεί υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο, και δεν αποκλείεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να υπάρχει εξέλιξη. Να σημειωθεί πως με βάση τη συμφωνία του Νοεμβρίου, η οικογένεια Κουτσολιούτσου διατηρούσε ποσοστό περίπου 18%  στο μετοχικό κεφάλαιο της OpsCo και παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος ακολουθεί η κινέζικη Fosun με ποσοστό περίπου 8,5% και μετά η Fidelity με περίπου 4%.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συζητήσεις για την ενδιάμεση χρηματοδότηση που θα πρέπει να διοχετευθεί στην Folli Follie, από την στιγμή που θα υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ μέχρι και την επικύρωσή της από το δικαστήριο. Το σενάριο πώλησης των μετοχών της Dufry φαίνεται να απομακρύνεται μετά την «κατρακύλα» των χρηματιστηριακών αξιών λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ενώ πόντους κερδίζει η πιθανότητα εκποίησης κάποιου ακινήτου που δεν είναι δεσμευμένο. Η χρηματοδότηση λέγεται πως θα πρέπει να κυμαίνεται πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ώστε πέρα από την επιβίωση να διασφαλίζεται και η επόμενη μέρα του ομίλου.

Να σημειωθεί πως όσον στις μετοχές της Dufry που κατέχει η Folli, οι οποίες αποτελούν βασικό στοιχείο της συμφωνίας με τους ομολογιούχους καθώς αποτελεί το μόνο άμεσα ρευστοποιήσιμο περιουσιακό στοιχεία, η διοίκηση προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για να αρθεί η δέσμευση και περιμένει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως χθες έγινε γνωστό πως παραιτήθηκε από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο Γιώργος Ιωαννίδης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και παρέμεινε απλό μέλος. Καθήκοντα νέου προέδρου ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Σάμιος, Η κίνηση του κ. Ιωαννίδη έρχεται σε συνέχεια των  παραιτήσεων πολλών μελών της νέας διοίκησης που όρισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με δικαστική απόφαση πριν από περίπου 1,5 μήνα. Το θέμα της νομικής κάλυψης εκτιμάται πως ήταν αυτό που οδήγησε και τα υπόλοιπα μέλη στην «πόρτα της εξόδου».

Πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση της Folli δεν αποκλείουν την πιθανότητα νέων παραιτήσεων, κυρίως γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη νομική κάλυψη των μελών του ΔΣ από νομικές ενέργειες εναντίον τους όσον αφορά στους χειρισμούς που ακολουθούν για τη διάσωση της εταιρείας. Το θέμα έχει τεθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία που θα λύσει τα χέρια των μελών για να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς στην επίλυση του «γόρδιου δεσμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα