Ο κομβικός ρόλος των νέων ανθρώπων στην καταπολέμηση του κορονοϊού

Τα καλά νέα για τον COVID-19 είναι ότι τα παιδιά και οι νέοι φαίνεται απίθανο να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα. Τα κακά νέα είναι ότι φαίνεται πως ωστόσο μπορούν να είναι φορείς της ασθένειας και να τη μεταδώσουν σε ηλικιωμένους που έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από αυτήν.

Το διάγραμμα αυτό δείχνει το ποσοστό θνησιμότητας ανά ηλικιακή ομάδα ατόμων που έχουν προσβληθεί από το COVID-19 στην Κίνα. Τα άτομα κάτω των 40 ετών φαίνεται να έχουν πιθανότητα

θανάτου 0,2% εάν μολυνθούν από τον ιό, ενώ για τους άνω των 80 ετών ο κίνδυνος είναι 15%.

Στις χώρες στις οποίες επιτρέπεται ακόμα να αλληλεπιδρούν ελεύθερα οι άνθρωποι, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι νέοι ενήλικες – οι οποίοι είναι πολύ πιο δραστήριοι κοινωνικά από τους ηλικιωμένους – θα μπορούσαν να διαδώσουν εν αγνοία τους ​​τον ιό με ταχύ ρυθμό, θέτοντας τη γενιά των παππούδων τους σε κίνδυνο.

Ο επιστήμονας δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ Eric Feigl-Ding έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο Twitter, επικαλούμενος στοιχεία για τα ποσοστά μόλυνσης από τη Νότια Κορέα τα οποία είναι πολύ ευρύτερα απ’ ό, τι για παράδειγμα από την Ιταλία:

I’m NERVOUS again- about young adults. Korea’s pop wide #COVID19 tests have revealed something scary: YOUNG PEOPLE are leading carriers. (Italy only tests the rather sick, biases to old people). If the socially active age20-29 truly carry 30% of all cases— that means trouble! pic.twitter.com/r9RxAeTVrF

Eric Feigl-Ding (@DrEricDing) March 15, 2020

Αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους νέους έχουν μικρή πιθανότητα σοβαρής ασθένειας, θα είναι φορείς της νόσου.

«Το ζήτημα είναι ότι οι νέοι είναι πιθανόν 10 φορές πιο ενεργοί και κοινωνικοί από τους ηλικιωμένους και μπορούν να μολύνουν τον δεκαπλάσιο αριθμό ατόμων (ειδικά αν ο COVID-19 έχει ήπια συμπτώματα και περνά απαρατήρητος από τους νέους ενήλικες», έγραψε ο Feigl-Ding στο Twitter.

6) So next time someone says “Oh don’t worry, it’s mild for young people” — explain that complacency and ignorance of this virus’s true infectious reservoir of mild carriers — will actually spur on the outbreak more. #COVID19 has an epidemic doubling time of ~6 days. Do the math.

Eric Feigl-Ding (@DrEricDing) March 15, 2020

Η Ιταλία και η Ισπανία ακολούθησαν το παράδειγμα της κινεζικής επαρχίας Wuhan, του επίκεντρου της πανδημίας, με την επιβολή «λουκέτου»: με αυστηρούς περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, σε μια προσπάθεια επιβράδυνσης της μετάδοσης του ιού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει μέχρι στιγμής υιοθετήσει μια πολύ πιο χαλαρή προσέγγιση, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες, άτομα άνω των 70 ετών θα κληθούν σύντομα να παραμείνουν στα σπίτια τους για «πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», που εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον 12 εβδομάδες.

«Δεν θα σταματήσουμε πουθενά για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό», ανέφερε ο Hancock στο BBC.

Our approach to tackling coronavirus is to be as clear and transparent as possible – because all that matters is getting this response right pic.twitter.com/FSxYP6QD0P

— Matt Hancock (@MattHancock) March 15, 2020

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι ο Robin Pomeroy.
Keywords
Τυχαία Θέματα