ΟΠΑΠ-Stoiximan: Εγκρίθηκε η συγκέντρωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου η συμφωνία απόκτησης του 51% της  GML Interactive Greece & Cyprus ή  Stoiximan  από την  ΟΠΑΠ.

Για την έγκριση ενημερώθηκαν προφορικά οι ενδιαφερόμενοι και σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι η συμφωνία είχε ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

στην Ελλάδα.

Yπενθυμίζεται ότι η ΟΠΑΠ είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2019 την απόκτηση (άμεσης) συμμετοχής 51% στην GML Interactive Greece & Cyprus, αντί 94,86 εκατ. ευρώ.  Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, η ΟΠΑΠ δεν φαίνεται ότι θα μπορεί να ενοποιεί τα μεγέθη της Stoiximan, επειδή η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει συνδιοίκηση  joint-management). Οι θέσεις στο Δ.Σ. της εταιρείας που ελέγχει τον όμιλο Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως προβλέπει η συμφωνία, θα είναι μοιρασμένες 50-50 και δύο θέσεις θα έχουν μέλη ορισμένα από την TCB Holdings και δύο μέλη από τον ΟΠΑΠ.

Με την κίνηση αυτή, ο ΟΠΑΠ αποκτά τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση τυχερών διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, ένα ισχυρό όνομα (brand name) και ένα μεγάλο πελατολόγιο στα online τυχερά παίγνια.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2018, ο ΟΠΑΠ είχε ανακοινώσει την εξαγορά  αντί 50 εκατ. ευρώ του 36,75% των μετοχών TCB Holdings, μητρικής εταιρείας της GML Interactive Greece & Cyprus.

Keywords
Τυχαία Θέματα