Πέντε κατασκευαστικές στη μάχη για το ΣΔΙΤ της Ακαδημίας Αθηνών προϋπολογισμού ‎€71,8 εκατ.

ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις (όμιλος Ελλάκτωρ) Άβαξ, Ιντρακάτ και ΕΡΕΤΒΟ εκδήλωσαν χθες ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) που αφορά στο κτήριο εξατομικευμένης ιατρικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, προϋπολογισμού βάσει της προκήρυξης 71,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) με το κόστος της ανάπτυξης να εκτιμάται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει η προεπιλογή, στη συνέχεια οι τυχόν ενστάσεις

και ο ανταγωνιστικός διάλογος ώστε το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους να κατατεθούν οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές για να προχωρήσει η επιλογή του αναδόχου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου κτηρίου παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής, καθώς και συναφείς υπηρεσίες λειτουργίας του κτηρίου. Πρόκειται για σύγχρονη (state-of-the-art) κτηριακή εγκατάσταση υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, συνολικού ενδεικτικού εμβαδού 23.000 τ.μ., με σκοπό την επίτευξη δυναμικής συνέργειας μεταξύ ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών φορέων προς νέες εφαρμογές και καινοφυείς (start-ups) επιχειρήσεις.

Επίσης, αφορά στην ανακατασκευή του Λομβερδείου κτιρίου, που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών, συνολικού εμβαδού 555 τ.μ..

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα στεγάσουν τις πλέον σύγχρονες (state-of-the-art) εργαστηριακές υποδομές, για την ανάπτυξη και προσφορά απολύτως εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών εξατομικευμένης ιατρικής, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως: πανεπιστήμια, πανεπιστημιακές κλινικές, ερευνητικά κέντρα, νοσοκομεία – θεραπευτήρια, φαρμακοβιομηχανίες, διαγνωστικά κέντρα, και εταιρείες πληροφορικής στον χώρο της υγείας.

Ταυτόχρονα, ο χώρος των κτηρίων θα προσφέρεται προς εγκατάσταση νεοφυών (start-ups) και άλλων καινοτόμων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της βιοτεχνολογίας, διαγνωστικής και ιατρικών εφαρμογών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις ερευνητικές υποδομές και τη μοναδική ευκαιρία διαδραστικής επικοινωνίας με το επιστημονικό προσωπικό.

Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει, ενδεικτικά, εργαστηριακό μικροεξοπλισμό, οίκο ζωικών προτύπων / μονάδα λοιμωδών, εργαστήριο βιοαπεικόνισης, ακτινοβολητή, κυτταρόμετρο – κυτταροδιαχωριστή, εξοπλισμό μεταβολομικής – πρωτεομικής, αναβάθμιση συστοιχιών υπολογιστών, εξοπλισμό βιοτράπεζας και εξοπλισμό φαρμακολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα