Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Λουξ): «Προετοιμαζόμαστε για την μετά Covid εποχή – Έρχονται νέες γραμμές παραγωγής και προϊόντα»

Ιδιαίτερα ανθεκτική στο «απότομο φρένο που τράβηξε η οικονομική δραστηριότητα» αποδεικνύεται η βιομηχανία αναψυκτικών Λουξ, καθώς κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες και να διατηρήσει τη δυναμική της ενώ μέσω πανδημίας.

\Όπως αναφέρει στο mononews.gr ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες από το σαρωτικό πέρασμα της Covid-19, το 2020 αναμένεται να «κλείσει» με μικρή πτώση πωλήσεων για την εταιρεία,

σε μονοψήφιο ποσοστό, τονίζοντας πως οι απώλειες που σημειώνονται στο κανάλι horeca (εστίαση, ξενοδοχεία, catering) μετριάζονται σε ένα βαθμό, από την αύξηση των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ (οργανωμένο λιανεμπόριο).

Το «μυστικό» της ανθεκτικότητας σύμφωνα με τον κ. Μαρλαφέκα κρύβεται στις αρχές της λιτής και χρηστής διοίκησης που ακολουθεί η διοίκηση εδώ και χρόνια. Αρχές που όπως λέει «έχουν αποδείξει πως θωρακίζουν την εταιρεία ακόμη και σε περιόδους κρίσης και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της». «Κλειδί» είναι και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, μέσα από γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία, κάτι που διασφαλίζει την οικονομική της υγεία ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες.

Αυτό το διάστημα, η εταιρεία εξετάζει βήμα-βήμα τις ενέργειες της και προετοιμάζεται για την μετά covid εποχή καθώς «η εξέλιξη της πανδημίας δεν αφήνει περιθώρια για προβλέψεις ακόμα και για το σύντομο μέλλον». Μάλιστα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, η διοίκηση αναμένεται να εξετάσει τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής, προκειμένου να ανταποκριθεί πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες που προκύπτουν. Στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία νέων γεύσεων στις σειρές αναψυκτικών λουξ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας από το τμήμα R&D της εταιρείας, αλλά και η παραγωγή νέων συσκευασιών που ενσωματώνουν τις γενικότερες τάσεις και επιταγές της αγοράς.

Ο κ. Μαρλαφέκας θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμη την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Η ανάγκη για ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας», όπως λέει, «ήταν επιτακτική ήδη από τα χρόνια των μνημονίων», ωστόσο τώρα με την έλευση της πανδημίας, κατέστη ξεκάθαρο πως η στροφή και ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

«Η Κυβέρνηση σε συνδυασμό και με τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος είναι αδύναμος, θα πρέπει να εργαστεί σκληρά ώστε να προτείνει λύσεις για το πώς θα καταφέρει η χώρα να παράξει εκ νέου», σημειώνει χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζει μάλιστα πως πάντοτε, ιδίως και σε περιόδους κρίσης, «οι ξένες επενδύσεις είναι αναγκαίες και ευπρόσδεκτες για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει τώρα να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να παράξουν ξανά και να δώσουν ώθηση στην οικονομία, στην αγορά και στα νοικοκυριά».

Διαβάστε επίσης: 

Μίχαλος: Ζητά τη μερική διαγραφή χρέους των χωρών-μελών της ΕΕ που έχουν πληγεί από την πανδημία

«Πρέσα» των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης στις τράπεζες για να διευκολύνουν με παροχή ρευστότητας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Βρέθηκαν €300 εκατ. για το «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ»

Keywords
Τυχαία Θέματα