Πώς η Κιμ Καρντάσιαν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, χθες, Τρίτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με την Κιμ Καρντάσιαν να αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που άσκησαν σημαντική πίεση και προώθησαν το αίτημα προς την Βουλή.

Μπορεί η Κιμ Καρντάσιαν

να είναι γνωστή ως μία ριάλιτι περσόνα, ωστόσο έχει αποδείξει ότι διαθέτει πρόσβαση ακόμη και στον Λευκό Οίκο, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και όχι μόνο.

Μέσα από τις επαφές με σημαντικά πρόσωπα του πολιτικού χώρου που έχει χτίσει, εδώ και αρκετό καιρό προωθεί την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που στοίχισε τη ζωή σε 1,5 εκατομμύρια Αρμενίους κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στο παρελθόν, η ίδια είχε αποκαλύψει ότι:

«Μιλάω για αυτό στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, δεν είχα ιδιωτική συνομιλία γι’ αυτό με τον πρόεδρο, αλλά μιλάω γι’ αυτό με τους συμβούλους του και αυτός είναι ο στόχος μου και δεν θα το εγκαταλείψω».

Χθες εν τέλει 405 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος H.Res.296, το οποίο αναγνωρίζει επισήμως την Γενοκτονία και ενθαρρύνει τη λήψη πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση της αμερικανικής κοινής γνώμης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Από τους παρόντες βουλευτές μόνο 11 ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν την πρόταση, ενώ τρεις ψήφισαν «παρών».

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη Γερουσία, όπου έχει κατατεθεί ένα σχεδόν πανομοιότυπο ψήφισμα (S. Res. 150).

Τη στήριξη του στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είχε εκφράσει ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ λίγο πριν την προγραμματισμένη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Καλώ τους συναδέλφους μου στη Γερουσία να εξετάσουν αμέσως και να υποστηρίξουν ένα ψήφισμα που παρουσίασα με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ για να αναγνωρίσουμε επίσημα την Αρμενική Γενοκτονία και να απορρίψουμε όλες τις μορφές άρνησης», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

Εκτός από την αρμενική διασπορά, για το συγκεκριμένο ψήφισμα είχαν ενεργοποιηθεί και οι ελληνικές, εβραϊκές και χριστιανικές οργανώσεις.

Αντιθέτως, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, οι τουρκοαμερικανικές οργανώσεις και οι εταιρείες λόμπι, που εργάζονται για την Άγκυρα, είχαν προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα να μπλοκάρουν το ψήφισμα πριν κατατεθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Έλιοτ Ένγκελ, είχε δηλώσει ότι «μεταξύ 1915 και 1923 δολοφονήθηκαν 1.5 εκατομμύρια Αρμένιοι. Αυτή ήταν μια γενοκτονία-και είναι σημαντικό να ονομάσουμε αυτό το έγκλημα με το όνομα του».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Άνταμ Σιφ, ο οποίος μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Γκας Μπιλιράκη εισήγαγε το δικομματικό ψήφισμα, είχε τονίσει ότι «αυτή είναι μια στιγμή που έχει προετοιμαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι ευγνώμων για την ακούραστη υπεράσπιση πολλών που επέμειναν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει ποτέ να είναι μέρος της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι, η οποία είχε δηλώσει ότι «η βαρβαρότητα που διαπράχθηκε εναντίον του λαού της Αρμενίας ήταν γενοκτονία. Πρέπει να την αναγνωρίσουμε».

«Αυτό είναι προσωπικό για μένα και για εκατομμύρια Αρμενίους που κατάγονται από τους επιζώντες της γενοκτονίας. Καλέστε το Κογκρέσο και πείτε τους ότι ήρθε η ώρα να δράσουν!», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν, απευθυνόμενη στους 62 εκατομμύρια ακολούθους της στο Twitter, λίγο πριν περάσει το ψήφισμα.

Today, the House of Representatives is voting on H.RES. 296 which would recognize the #ArmenianGenocide. This is personal for me, and millions of Armenians who descended from genocide survivors. Call Congress and tell them it’s time to act! https://t.co/SymQZNYPg1

Kim Kardashian West (@KimKardashian) October 29, 2019

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Καρντάσιαν εμπλέκεται στα πολιτικά και προωθεί ένα σημαντικό για εκείνη θέμα. Το 2018, μάλιστα, είχε συναντηθεί τον τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, όπου συζήτησαν σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στις φυλακές και το ποινικό δίκαιο.

WOW LOOK AT THESE INCREDIBLE NUMBERS!!! THE U.S. JUST RECOGNIZED THE ARMENIAN GENOCIDE!!!! pic.twitter.com/rEwPbZp5m0

Kim Kardashian West (@KimKardashian) October 30, 2019

Συγκεκριμένα, η 39χρονη ριάλιτι σταρ και επιχειρηματίας, η οποία τον περασμένο μήνα βαφτίστηκε στην Αρμενία, αγωνίστηκε για την Άλις Μαρί Τζόνσον, μια γιαγιά που υπηρέτησε όλη της τη ζωή στη φυλακή για ένα μη βίαιο αδίκημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

Με τη βοήθεια των Ιβάνκα Τραμπ και Τζάρεντ Κάσνερ, ο Τραμπ την άκουσε και επέδειξε στη Τζόνσον επιείκεια τον Ιούνιο του 2018.

Από τότε η Κιμ χρηματοδότησε δικηγόρους που εργάζονται στο 90 Days of Freedom Campaign, η οποία και μετέτρεψε τις ποινές 17 κρατουμένων που φυλακίστηκαν για μη βίαια αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Τραμπ υπέγραψε το First Step Act, ένα νομοσχέδιο, που επιτρέπει στους δικαστές να αποφεύγουν να εκδίδουν υποχρεωτικές ελάχιστες ποινές και να αναστέλλουν ποινές για μη βίαια αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

The post Πώς η Κιμ Καρντάσιαν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα