Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς

Απότομη αλλαγή αναμένεται να σημειώσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και -12 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα επόμενα 24ωρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια να αναμένεται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή -πιθανώς μέχρι και την Τρίτη.

Στη συνέχεια, όμως, θα υπάρξει απότομη μεταβολή.

Ήδη από χθες, ο μετεωρολόγος

Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι ο καιρός θα «φορέσει» τα χειμωνιάτικά του μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, κατά το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

*UPDATE* on the cold outbreak next week – models are in a good agreement it will spread across west-central Europe, the Balkans and the Mediterranean through mid-week and deliver much colder weather, also quite some snow into central Europe and Balkans:https://t.co/xH8FkpI3vm

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) January 30, 2020

Στη μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σύμφωνα με τον οποίο, ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» τιμές των 19 και 20 βαθμών Κελσίου.

Από την Τρίτη, ωστόσο, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για βροχές και -τυχόν- χιονοπτώσεις.

Δείτε την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Keywords
Τυχαία Θέματα