Το πετρέλαιο υποχωρεί μετά από το τριήμερο rebound

15:34 4/5/2020 - Πηγή: Mononews

Μετά από τρεις ημέρες ανόδου η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί, καθώς ένας αριθμός funds αποσύρθηκε από τα συμβόλαια κοντινής λήξης, υπό τους φόβους μίας επανάληψης της κατάρρευσης που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, όταν τις τιμές του εμπορεύματος υποχώρησαν κάτω από το μηδέν.

Τα futures υποχώρησαν κατά 8% και διαμορφώθηκαν κοντά στα 18 δολάρια το βαρέλι στη νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές

ανησυχούν για την τεράστια προσφορά που υπάρχει την ώρα που η ζήτηση έχει καταρρεύσει λόγω της πανδημίας.

Ο διαχειριστής ενός ETF ύψους 500 εκατ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ υποστήριξε ότι ο χρηματιστής του, τον παρότρυνε να μην αυξήσει τη συμμετοχή του σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού. Η S&P Global Inc., η οποία ακολουθεί το δείκτη εμπορευμάτων, δήλωσε ότι θα μετακυλίσει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate μηνός Ιουλίου σε αυτά του Αυγούστου, ενώ η United States Oil Fund LP δήλωσε ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ τις συμμετοχές στο συμβόλαιο του Ιουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το αργό σημείωσε άνοδο σχεδόν 50% σε τρεις ημέρες με αφορμή τα πρώιμα σημάδια βελτίωσης της κατανάλωσης και την έναρξη της μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ + και άλλους παραγωγούς. Ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η πτώση της ζήτησης ενδέχεται να έχει φτάσει στον «πάτο» σε ορισμένες αγορές, οι έμποροι πιστεύουν ότι είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερο από ένα χρόνο και για να επιστρέψουμε σε επίπεδα προ-πανδημίας.

Τα συμβόλαια WTI μηνός Ιουνίου σημείωναν πτώση 8% στα 18,20 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα συμβόλαια Ιουλίου του Brent υποχωρούσαν κατά 2,6%, στα 25,75 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, μετά από τα κέρδη 23% που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Μοχάμεντ Αρκάμπ, ο οποίος ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του ΟΠΕΚ, κάλεσε τα μέλη της σύμπραξης να εφαρμόσουν περισσότερο από το 100% των περικοπών παραγωγής τους στο πλαίσιο της συμφωνίας που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαΐου. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραγωγή πέφτει επίσης σε χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του ΟΠΕΚ +. Στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο, οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου μειώθηκαν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα