Βουλή: Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής (live)

Συνεχίζεται για τρίτη και τελευταία ημέρα στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 20.00, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κλείνει τις

ομιλίες. Θα έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις  των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και του κ. Σταϊκούρα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία αναμένεται να καταψηφιστεί η πρόταση μομφής από την πλειοψηφία.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης, το Σάββατο, συνεχίστηκαν οι υψηλοί τόνοι μεταξύ της πλευράς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό πως αν και η πρόταση μομφής αφορά προσωπικά τον κ. Σταϊκούρα – με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγει να συμπεριλάβει στην πρότασή του το σύνολο της κυβέρνησης – η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, με τις αναφορές για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών (όπως θα αναμενόταν για μια περίπτωση πρότασης δυσπιστίας κατά συγκεκριμένου υπουργού) να είναι ελάχιστες. ¨Ετσι, η συζήτηση επεκτάθηκε από το πτωχευτικό νομοσχέδιο στην εξωτερική πολιτική, την πολιτική της ασφάλειας, την μεταναστευτική πολιτική και την πανδημία. Κάτι που προμηνύει και το περιεχόμενο στο οποίο θα κινηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Κυριακής.

Δείτε live την τελευταία ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ από το Κανάλι της Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα