Είστε υπερτασικοί και θέλετε να κάνετε συμβόλαιο υγείας; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η νόσος που έχει χαρακτηρισθεί σιωπηλός δολοφόνος μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας. Ενημερωθείτε κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις, μπορείτε να ασφαλιστείτε εάν  έχετε διαγνωστεί με υπέρταση.

«Η υπέρταση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για νοσήματα της καρδιάς και των αγγείων. Συγκεκριμένα, τετραπλασιάζει τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και διπλασιάζει τον κίνδυνο για έμφραγμα, που είναι οι δυο κύριες αιτίες θανάτου. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνει όσο ψηλότερη είναι η αρτηριακή πίεση. Άλλα νοσήματα που μπορεί να προκαλέσει αν μείνει χωρίς θεραπεία, είναι η καρδιακή ανεπάρκεια,

το ανεύρυσμα αορτής, η νεφρική ανεπάρκεια, η άνοια, η κολπική μαρμαρυγή» εξηγεί στο ygeiamou.gr, ο κ. Ηρακλής Αβραμόπουλος, Διευθυντής της Η’ Παθολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ.

Έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως σιωπηλός δολοφόνος, επειδή είναι ασυμπτωματική νόσος, δηλαδή δεν έχει προειδοποιητικά συμπτώματα, ακόμη και όταν η πίεση του αίματος φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Η διάγνωσή της συνήθως γίνεται κατά τη διάρκεια του συνήθους καρδιολογικού ελέγχου που δεν πρέπει να αμελείται, ιδιαίτερα όταν ο ενδιαφερόμενος φτάνει στη μέση ηλικία.

Στους παράγοντες κινδύνου της υπέρτασης συγκαταλέγονται η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα και το στρες.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι υπερτασικός και θέλει να αποκτήσει ένα πρόγραμμα υγείας, θα του ζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό του, όπου θα πρέπει να δηλώσει πως πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση. Παράλληλα θα ερωτηθεί πότε την εμφάνισε για πρώτη φορά αλλά και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για τον έλεγχο των οργάνων που επηρεάζονται από την υπέρταση.

Το ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνεται στην αίτηση ασφάλισης, θα πρέπει να απαντηθεί με απόλυτη ειλικρίνεια, ώστε η εταιρία να γνωρίζει κάθε στοιχείο για την κατάσταση υγείας του υποψηφίου προς ασφάλιση, προκειμένου να εκτιμηθεί ορθά ο κίνδυνος που αναλαμβάνεται. Αν στο μέλλον εξαιτίας τυχαίου γεγονότος αποδειχθεί πως ο ασφαλισμένος- συμβαλλόμενος έχει αποκρύψει την αλήθεια, η εταιρία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την ασφαλιστική σύμβαση εξαιτίας δόλου.

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες ακολουθώντας την πολιτική τους δεν προχωρούν σε σύναψη προγράμματος και δεν αναλαμβάνουν το ρίσκο του ασφαλιστικού κινδύνου.

Υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική εταιρία, να προχωρήσει σε ασφαλιστική κάλυψη με εξαιρέσεις. Αυτό σημαίνει πως κάποιες παθήσεις που μπορεί να συνδέονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση θα εξαιρεθούν από την ασφαλιστική κάλυψη.

Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλιστικούς κύκλους, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται μετά από μια περίοδο χρονικής αναμονής δύο ετών κατόπιν επανεξέτασης. Στην ουσία η ασφαλιστική εταιρία δεν αναλαμβάνει τον κίνδυνο που πηγάζει από την υπέρταση και τις επιπλοκές της για δύο χρόνια.

Με την συμπλήρωση των δύο ετών, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προχωρήσει σε εξετάσεις που τις περισσότερες φορές καλύπτονται από την ασφαλιστική. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε η εταιρία μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του ασφαλισμένου και για την υπέρταση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Το άρθρο Είστε υπερτασικοί και θέλετε να κάνετε συμβόλαιο υγείας; Τι πρέπει να γνωρίζετε εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα