Στρατιωτικές Σχολές – Πανελλήνιες 2018: Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος της ΣΤΥΑ

Έπεσε η αυλαία για τις πανελλήνιες 2018 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και σειρά παίρνουν σιγά σιγά τα ειδικά μαθήματα. Οι καθηγητές εκτιμούν ότι φέτος η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη στα τμήματα του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και περίπου σταθερές στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, με πιθανή άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα, αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής».

Με αφορμή της Πανελλαδικές

2018, σήμερα προβάλλονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος που επιθυμεί να εισαχθεί στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν ήδη πριν την κατάθεση του μηχανογραφικού τους δελτίου τις σχολές στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν και οι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να φανούν χρήσιμες σε όσους θέλουν είτε να “φρεσκάρουν” τη μνήμη τους σχετικά με τα μαθήματα της Σχολής αλλά και σε όλους ψάχνουν ακόμα πληροφορίες για τις σχολές και δεν έχουν αποφασίσει τι είδους στρατιωτικής καριέρα θέλουν να ακολουθήσουν.

Ο Σκοπός της Σχολής

Η Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση υπαξιωματικών διαφόρων ειδικοτήτων που θα διαθέτουν τα απαραίτητα πνευματικά, ηθικά και επαγγελματικά εφόδια, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους ανατίθεται μέσα σ’ ένα τεχνολογικά υψηλού επιπέδου μηχανισμό- εκείνον της Πολεμικής Αεροπορίας- και σ’ έναν ευαίσθητο επιχειρησιακά χώρο – τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Διάρκεια Σπουδών

Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη.

Επαγγελματική Εξέλιξη

Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται σμηνίες, έχουν την υποχρέωση παραμονής στην Πολεμική Αεροπορία για 9 τουλάχιστον χρόνια και σταδιοδρομούν ως μόνιμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Από την ημερομηνία της κατάταξης τους στη Σχολή, ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμη υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: στο βαθμό του Σμηνία : 3 έτη στο βαθμό του Επισμηνία : 3 έτη στο βαθμό του Αρχισμηνία: 3 έτη στο βαθμό του Ανθυπασπιστή: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΤΥΑ, εκ των οποίων τα 2 χρόνια στο βαθμό του Ανθυπασπιστού. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του Αξιωματικού (Ανθυποσμηναγού) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του Αντισμηνάρχου ή Σμηνάρχου (εάν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει Πτυχίο ΑΕΙ). Στην περίπτωση αυτή ο αξιωματικός αποστρατεύεται με σύνταξη Σμηνάρχου.

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα