4ο Olympic Yacht Show: Τα λαμπερά εγκαίνια της μεγάλης γιορτής του yachting (video)

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 90 εκθέτες που εκπροσωπούν πάνω από 400 brands, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά περισσότερα από 130 σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, μέσα στο νερό.

Στο βήμα των εγκαινίων ανέβηκε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Show, κος Γεράσιμος Γερολυμάτος, ο οποίος καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους του λέγοντας: «Αν και είναι μόλις η 4η χρονιά, το Olympic Yacht

Show έχει ήδη ενταχθεί επίσημα στους κύκλους των διεθνών Yacht Shows. Αυτός είναι και ο στόχος. Ο χάρτης να περιλαμβάνει την Ελλάδα, όχι ως ένα τοπικό Σαλόνι, αλλά ένα Show με χαρακτήρα, νεωτερισμούς, πρεμιέρες και έναν ακόμη λόγο να επισκεφτείς τη χώρα. Επενδύουμε πολύ στην εξωστρέφεια και στην προβολή του Show στο εξωτερικό. Είναι γεγονός πια ότι ναυπηγεία του εξωτερικού επιλέγουν να κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα. Το 2024, οι επισκέπτες μας και τα διεθνή media έχουν να καταγράψουν παγκόσμιες πρεμιέρες και δεκάδες πρώτες εμφανίσεις για την Ανατολική Μεσόγειο. Λαμβάνουν μέρος σε μια γόνιμη πλατφόρμα προβολής, και σε έναν χώρο συνάντησης των επαγγελματιών από όλο το κόσμο, με εμάς οικοδεσπότες».

Ο εμπνευστής του premium in-water show έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στον ιδιοκτήτη της Olympic Marine, κο Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η φετινή διοργάνωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ, αναδεικνύοντας για ακόμα μια χρονιά τη σπουδαιότητα του yachting στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία μας. Το Olympic Yacht Show αποτελεί πλέον το κορυφαίο σημείο αναφοράς για τον χώρο του yachting με τη συμμετοχή εκθετών από όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μου στους εκθέτες που προέρχονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φέρνοντας μαζί τους τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και σκάφη. Ευχαριστώ όλους όσοι συνεισφέρουν στην πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου γεγονότος. Αυτή η διοργάνωση δεν είναι απλώς μια έκθεση, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους εκθέτες, τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του yachting να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες. Το yachting με την πλούσια ναυτική παράδοση της χώρας μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους του τουρισμού και της οικονομίας μας. Οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, ο μοναδικός πολιτισμός, η φιλοξενία μας συνδυάζονται και δημιουργούν έναν ιδανικό προορισμό».

Στο βήμα της έκθεσης ανέβηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, εκπροσωπώντας και τον πρωθυπουργό, κο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης, τονίζοντας: «Το Olympic Yacht Show έχει γίνει θεσμός. Το yachting στην Ελλάδα αναπτύσσεται ραγδαία, το ίδιο και ο θαλάσσιος τουρισμός και οι μαρίνες. H επένδυση στον θαλάσσιο τουρισμό συνιστά κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης και ήδη βλέπουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αναπτύσσοντας τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου για μια βιώσιμη και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού, επισημαίνοντας: «H αναβάθμιση και η επέκταση του δικτύου των τουριστικών λιμένων, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του στρατηγικού μας σχεδιασμού για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Από το yachting μέχρι την κρουαζιέρα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής», τόνισε η Υπουργός, «ο θαλάσσιος τουρισμός απαιτεί συνεκτικό σχεδιασμό, ώστε να αναδειχθούν περαιτέρω η εκτεταμένη ακτογραμμή της χώρας μας, η νησιωτικότητα, νέοι προορισμοί και νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες». Η Υπουργός Τουρισμού αφού ανέφερε ότι η διοργάνωση του Olympic Yacht Show συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, υπογράμμισε: «Θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μία φορά τη βούλησή μας να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη στον θαλάσσιο τουρισμό. Και ασφαλώς μοιραζόμαστε κοινούς στόχους με εσάς, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου».

Στο βήμα των εγκαινίων ανέβηκε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δήλωσε: «Το Olympic Yacht Show είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, μεταξύ άλλων και το yachting. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, αλλά και την Olympic Marine για αυτό το εξαιρετικό περιουσιακό στοιχείο που έχει δημιουργήσει για τη χώρα. Μια εξαιρετική υποδομή που βοηθάει σημαντικά και τις μεταφορές. Με την ιδιότητα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, θέλω να συγχαρώ όλους αυτούς τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας, γιατί βοηθούν και τις υποδομές και τις μεταφορές της χώρας, ειδικά σε αυτό που λέγεται θαλάσσιος τουρισμός».

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κος Δρόσος Ρεΐζης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Βίκυ Καβαλλάρη, ο Δήμαρχος Λαυρίου κος Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κος Σταύρος Κατσικάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου κος Γιώργος Βακόνδιος και ο Λιμενάρχης Λαυρίου κος Χρήστος Ζούπος.

default

Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 4ου Olympic Yacht Show ήταν η απονομή τιμητικών βραβείων σε προσωπικότητες του κλάδου για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του yachting και την υποστήριξή τους στο Show. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι κ.κ. Γιώργος Προκοπίου, ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Κορωνάκης, Γιώργος Κυριαζάκος, Πέτρος Ρηγινός, Λάζαρος Ζαρίφης, Ιωάννης Κουρούνης και Γιώργος Βερνίκος, καθώς και οι εταιρείες Atalanta Marine και Athenian Yachts.

Μετά την κοπή της κορδέλας, ο κος Γερολυμάτος ξενάγησε τους επισήμους στο χερσαίο και πλωτό τμήμα της έκθεσης.

Η βραδιά έκλεισε με cocktail party, όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν signature cocktails με Aperol και Campari, καθώς και γεύσεις υψηλής γαστρονομίας που επιμελήθηκε η η Multi Taste, Premium Catering του OYS 2024.

default

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η EKO Hellas στηρίζει ως μέγας χορηγός το Olympic Yacht Show 2024, ενισχύοντας το πιο επιτυχημένο και αναγνωρισμένο in-water show στην Ελλάδα. Έχοντας κερδίσει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Olympic Yacht Show 2024 τελεί υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, του Εμπορικού και Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δήμου Λαυρεωτικής.

SPONSORS & PARTNERS

Grand Sponsor: EKO MARINE
Venue Partner: OLYMPIC MARINE

Gold Sponsors: D. KORONAKIS SA, ZOIS EFSTATHIOU | MERCURY
Silver Sponsors: TECHNOHULL, GOLDFISH BOAT AS
Bronze Sponsors: ATALANTA MARINE, RAFNAR HELLAS, HONDA MARINE, NORDIC MARINA, OVERSEAS CONCEPT YACHTS, FAST SAILING, RINA HELLAS, NIKOS MANAFIS DESIGN, ETESIAN MARINE, ULTIMAE MARINE DETAILING, MAZZIENA RIBS

Supporters: CYANOS, D.K. FOTINAKIS, REGATTA PLUS, RIVIERA YACHTING, MARGETIS MARITIME

Strategic Partners: E.EN.E, COMMUNAUTE HELLENIQUE DE MONACO, CEO CLUBS GREECE, PANAS GROUP, ATHENS RIVIERA FORUM

Official Car: KIA MOTORS
Premium Medical Partner: ATHENS MEDICAL GROUP
Premium Apparel Partner: BROOKS BROTHERS
Premium Sportswear Partner: DIMITRIADIS Action & Lifestyle Distribution
Premium Coffee Partner: NESPRESSO PROFESSIONAL
Premium Spirit Partner: APEROL
Premium Water Partner: AQUA CARPATICA
Premium Corporate Gift Partner: BALLAS PROMOTION
Premium Mobility Partner: INSTACAR
Premium Catering: Multi Taste
Premium Fine Dining: Kaleo
Official Media Sponsor: SKAI
Media Sponsor: NOVA
Official Magazine: SKIPPER ONDECK
Media Partners: ARTECNIKO, EPIXEIRO.GR
International Media Sponsors: YACHTING PAGES, BARCHE A MOTORE, NAUTICA, WAVE
International Press Office: SAND PEOPLE COMMUNICATION

Για την πιο άμεση ενημέρωση σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα επίσημα Social Media της διοργάνωσης:

Facebook: www.facebook.com/olympicyachtshow

Instagram: www.instagram.com/olympicyachtshow

Το Olympic Yacht Show 2024 στο ONDECK TV:

TV SPOT Quotes 2024

Keywords
olympic, yacht, yachting, video, olympic, yacht, yachting, γιώργος βερνίκος, ceo clubs, κος, ελλαδα, media, συμμετοχή, yachts, cocktail, party, signature, multi, catering, eko, hellas, εοτ, αθηνα, boat, honda, nikos, design, monaco, ceo, group, athens, car, kia, lifestyle, coffee, nespresso, water, aqua, nautica, press, office, people, facebook, instagram, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, www.facebook.com, nova, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, γιώργος βερνίκος, instagram, www.facebook, nautica, βημα, εοτ, οικονομια, aqua, car, ceo, eko, honda, kia, office, people, βικυ, βραδια, γεγονος, γινει, δυναμη, δυνατοτητα, ευκαιρια, εκθεση, εκτιμηση, ενημερωση, εξωστρεφεια, ιδεες, ιδιο, υφυπουργος, κος, κρουαζιερα, λογο, μπορειτε, νερο, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, περιβαλλον, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σκαφη, τμημα, τουρισμος, φυσικο, φορα, χρηστος, ιωαννης, κωνσταντινος, athens, group, boat, catering, water, ceo clubs, cocktail, coffee, design, δημητρης, εμφανισεις, γευσεις, γκικας, hellas, χωρα, ιδανικο, λαζαρος, lifestyle, media, μια φορα, monaco, nespresso, nikos, multi, press, party, signature, θελω να, yachts
Τυχαία Θέματα