AEK: Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της στο ντέρμπι

Η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν στο Φάληρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας δύο βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο, ωστόσο η εμφάνισή της ήταν κυριαρχική και αυτό το αποδεικνύουν και οι αριθμοί της.

Ο πρώτος παράγοντας της αγωνιστικής κυριαρχίας της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο ήταν η συντριπτική κατοχή της μπάλας, με την Ένωση να έχει 66% και τον Ολυμπιακό

33%, μένοντας ουσιαστικά σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός προτίμησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις την Ένωση, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο, με τους “κιτρινόμαυρους” την ίδια ώρα να βγάζουν τέσσερις κόντρα επιθέσεις εκ των οποίων οι τρεις ολοκληρώθηκαν με τελική.

Ο Ολυμπιακός είχε τη δική του καλή στιγμή, τη διπλή τεράστια ευκαιρία με τον Παπασταθόπουλο και τον Γκάρι Ροντρίγκες, όμως η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε 8 τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή. Και σε κανονική ροή παιχνιδιού, αλλά και από στατικές φάσεις στο δεύτερο μέρος με τις κεφαλιές των Μουκουντί και Φαν Βέερτ.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει και τη διαφορά στις δύο ομάδες είναι οι πάσες, με την ΑΕΚ να 433 με ποσοστό επιτυχίας 81% (351), ενώ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σχεδόν τις μισές 260 με ποσοστό επιτυχίας 69% (179).

Keywords
Τυχαία Θέματα