Audi: Εξέγερση των εργατών, έκλεψαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων

Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες έκλεψαν περίπου 200 κλειδιά αυτοκινήτων, ζητώντας εξηγήσεις από τη διοίκηση για το μέλλον του εργοστασίου. «Κανένα όχημα δεν θα φύγει από το εργοστάσιο μέχρι να λάβουμε απαντήσεις», είπε ένας από τους εργάτες σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Το εργοστάσιο απασχολεί 3.000 άτομα .

Οι εργάτες έκλεψαν τα κλειδιά την Κυριακή

και η διοίκηση του εργοστασίου, όπως έγραψαν, απορρίπτει αυτού του είδους τον εκβιασμό. Εάν οι υπάλληλοι δεν επιστρέψουν τα κλειδιά μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, θα υποβάλουν ποινικές διώξεις και σκοπεύουν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για την κλοπή με τη βοήθεια καμερών παρακολούθησης , ανέφερε στο γερμανικό dpa το βελγικό πρακτορείο τύπου Belga.

Η Audi ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι λόγω της χαμηλής ζήτησης για το ηλεκτρικό της μοντέλο Q8 e-tron , το οποίο παράγεται στο βελγικό εργοστάσιο, δεν μπορεί να αποκλείσει το κλείσιμό του.

Οι φόβοι περίπου 3.000 εργαζομένων ενισχύθηκαν την Τρίτη από ένα μήνυμα της μητρικής εταιρείας της Audi, Volkswagen, ότι κανένα άλλο μοντέλο δεν θα παραχθεί στο εργοστάσιο των Βρυξελλών τα επόμενα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με αρκετές απεργίες τις προηγούμενες ημέρες και το σωματείο σχεδιάζει τη μεγαλύτερη στις 16 Σεπτεμβρίου , αναφέρει επίσης το dpa.

Πηγή: avto-magazin.metropolitan

Keywords
Τυχαία Θέματα