Borderlands 3: H Take-Two ερευνά streamer για διαρροή

#BoycottBorderlands3.

Σήμερα το #BoycottBorderlands3 άρχισε να ανεβαίνει στα trends στο Twitter. Το hashtag δημιουργήθηκε όταν ο YouTuber SupMatto ισχυρίστηκε ότι η Take-Two ξεκίνησε να τον ερευνά για διαρροές σχετικές με το Borderlands 3.

Το IGN έμαθε ότι 2K Games και Take-Two, η μητρική της 2K, της Rockstar και της Private Division, πράγματι ψάχνουν τα βίντεο που έχει ανεβάσει ο SupMatto για το

Borderlands σαν τμήμα μιας ευρύτερης έρευνας που αφορά τις διαρροές του παιχνιδιού (Η 2Κ θα είναι ο εκδότης του Borderlands 3).

Χθες λοιπόν ο SupMatto δημοσίευσε ένα video στο οποίο ισχυριζόταν ότι δύο ιδιωτικοί ερευνητές έκαναν την εμφάνιση τους στο σπίτι του ρωτώντας τον για τα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube. "Δεν αισθάνομαι ότι έχω κάτι να κρύψω. Με ρώτησαν σχετικά με διάφορα πράγματα τα οποία έχουν σχέση με το κανάλι μου, το live που είχα κάνει... και μου είπαν ότι είναι από την Take-Two Interactive".

Επειδή όμως το ψάξαμε το θέμα, οι Take-Two και 2Κ διεξάγουν μία έρευνα δέκα περίπου μηνών η οποία αφορά τις διαρροές του Borderlands 3.

Σε δήλωση της στο IGN η 2Κ ανέφερε:

"Η Take-Two και η 2Κ παίρνουν πολύ σοβαρά την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των προϊόντων τους. Αυτό που κάναμε ήταν αποτέλεσμα μίας δεκάμηνης έρευνας κατά την οποία βρήκαμε άτομα που έβγαζαν κέρδος παραβιάζοντας τις πολιτικές μας, διαρρέοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικές με το προϊόν μας και καταπατώντας με αυτόν τον τρόπο τα πνευματικά μας δικαιώματα."

Το βίντεο του SupMatto είχε σχέση με το extension του παιχνιδιού στο Switch. Ο SupMatto βρήκε το υλικό για το βίντεο του με τη βοήθεια ενός exploit του Twitch.

"Δεν πρόκειται για κάποια προχειροδουλειά. Στις 29 Απριλίου το επίσημο κανάλι του Borderlands 3 στο YouTube πόσταρε ότι το extension του Twitch θα οδηγούσε σε κάποια αποκάλυψη gameplay του παιχνιδιού... και τα ονόματα των δοκιμαστικών λογαριασμών αναφέρονταν στο συγκεκριμένο βίντεο. Αυτά δεν τα βρήκα εγώ", ανέφερε ο SupMatto.

Η 2Κ πάντως είπε ότι οι διαρροές του SupMatto δεν σχετίζονται μόνο με το extension αυτό αλλά πηγαίνουν πολύ παραπέρα. Το κανάλι του, συγκεκριμένα, έχει βίντεο τα οποία δημοσιεύθηκαν το 2018 και περιέχουν πληροφορίες για το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων και ακριβέστατων λεπτομερειών σχετικά με διάφορους χαρακτήρες και mechanics. Όλα αυτά αρκετούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση του παιχνιδιού.

Η εταιρεία μάλιστα δήλωσε ότι τα streams του Switch από τα οποία ο SupMatto έλαβε το υλικό για το βίντεο του ήταν ιδιωτικά και όχι δημόσια όπως ισχυρίζεται ο YouTuber. Μάθαμε ότι υπήρξε κάποιο exploit στην ασφάλεια του Twitch που επέτρεψε το datamining από το οποίο προήλθαν και οι υπόλοιπες πληροφορίες.

"Οι πληροφορίες που μοιράζεται είναι ατελείς και σε κάποιες περιπτώσεις ψευδείς", ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο IGN. "Όχι μόνο οι πράξεις του είναι παράνομες αλλά επηρέασαν και με αρνητικό τρόπο την εμπειρία αρκετών άλλων content creators αλλά και των fans μας οι οποίοι περιμένουν το παιχνίδι".

Μετά το περιστατικό με τους ιδιωτικούς ερευνητές, μάθαμε ότι ο SupMatto διέγραψε αρκετά βίντεο στα οποία υπήρχαν πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει σχετικές με το Borderlands 3. Τα βίντεο αυτά φτάνουν μάλιστα αρκετά πίσω.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι σύμφωνα με κάποιες πηγές ο SupMatto υποσχόταν περισσότερες αποκαλύψεις σε ένα δικό του ιδιωτικό κανάλι στο Discord σε όποιον έδινε 5 δολάρια στο κανάλι του στο YouTube.

O SupMatto πάντως ενημέρωσε ότι το κανάλι στο οποίο υποσχόταν περισσότερες αποκαλύψεις, έκλεισε αφού έλαβε μία ειδοποίηση από το Discord η οποία ανέφερε τα παρακάτω.

Screencapture από τπρόσφατο βίντεο του SupMatto.

Τόσο το Twitch όσο και το Discord ερευνούν το κανάλια του YouTuber στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Μιλήσαμε και με τους δύο για επιβεβαίωση.

Οι 2K και Take Two δεν προέβησαν σε κάποια μήνυση εις βάρος του SupMatto αλλά δεν θα είναι ο μοναδικός που θα έχει τέτοια κατάληξη αφού όπως είπαμε οι δύο εταιρείες διεξάγουν μία έρευνα η οποία φτάνει σε βάθος δέκα μηνών.

"Θα προβούμε στις απαραίτητες πράξεις για να αποτρέψουμε τις διαρροές και την καταπάτηση της πνευματικής μας ιδιοκτησίας η οποία δεν επηρεάζει μόνο τη δραστηριότητα μας και τους συνεργάτες μας αλλά κυρίως καταστρέφει την εμπειρία των παικτών", ανέφερε η 2Κ σε ένα σχόλιο.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με SupMatto σχετικά με όλα τα παραπάνω, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει κάποιο δίαυλο επικοινωνίας καθώς οι λογαριασμοί του σε Twitter και Discord έχουν πέσει.

IGN GreeceΤο Vault Insider Program του Borderlands 3 προσφέρει δωρεάν lootBorderlands 3: 30 φωτογραφίες από το καινούριο TrailerTo Borderlands 3 θα υποστηρίζει Cross-Play

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα