Eμπιστοσύνη στον Ντιντιέ…

Ο κόουτς Ντεσάν παρακολουθεί ως οφείλει επισταμένως όλα τα ματς της Ligue1 και τις αναμετρήσεις εκτός Γαλλίας με τη συμμετοχή των διεθνών. Ξέρει καλά να αξιολογήσει τη δυναμική των παικτών και να τσεκάρει τις πιθανότητες άμεσης ενσωμάτωσης. Προτεραιότητα στο γκρουπ και στην ισορροπία.

Το έκανε με τον Τεό Ερναντέζ της Μίλαν. Το κάνει ξανά με τον Ζονατάν Κλος της Λανς. Δυο φουλ μπακ με ασίστ και γκολ.

Σε μια άκρως θεαματική εθνική Γαλλίας με δυο ενδεκάδες, πληθώρα αστεριών σε συγκεκριμένες θέσεις και ποικιλία εκδήλωσης επιθέσεων. Πιο γεμάτο ρόστερ σπανίζει…

Η αρχική, προ χρόνων, αμυντικογενής επιλογή ήταν ο Παβάρ δεξιά και ο Ντιν αριστερά. Ο Ντεσάν αγνόησε τον Ερναντέζ στην προτελευταία μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση γαλλικού θριάμβου και τον κάλεσε στην τελευταία ευρωπαϊκή .

Όταν έκρινε ότι η βοήθειά του θα ήταν πιο αποτελεσματική και δεν θα πείραζε, αντιθέτως θα ενδυνάμωνε την αγωνιστική ισορροπία στα μετόπισθεν.

Ο Κλος ηγείται της θεαματικής Λανς στη σεζόν σε 3-5-2 δεξιά σε όλη την πτέρυγα και ο Ντεσάν τον κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική, με το μυαλό του να επεξεργάζεται την τριάδα στην άμυνα. Η χαρά του Κλος απερίγραπτη.

Λογική η ανταμοιβή: 4 γκολ, 29 τελικές, 58 τελευταίες πάσες πριν την τελική, 9 ασίστ, ο πιο επιθετικός μπακ στο πρωτάθλημα και ο δεύτερος μετά τον Άρνολντ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Οι συμπαίκτες του στο 3-1 με την Κλερμόν τον αποθέωσαν. Και όταν ο Κλος πάτησε στο Κλερφοντέν έκανε σαν μικρό παιδί. Έβγαζε τη φόρμα και τη φανέλα από την βαλίτσα με όλα τα κομφόρ στο δωματιό του, τις άπλωνε στο κρεβάτι και ανακάλυπτε τον κόσμο των τρικολόρ.

Για να καλέσει σε βοήθεια ενσωμάτωσης τον Ζιρού και την υπόλοιπη παρέα. Για την πρώτη ημέρα στη δουλειά. Ο πρόεδρος Λε Γραέ ανανέωσε την εμπιστοσύνη στον Ντεσάν. Ο Ντιντιέ ξέρει καλά. Και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κληθεί ένας ποδοσφαιριστής στην εθνική Γαλλίας και πότε είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Και ο Κλος μοιάζει, όπως και ο Ερναντέζ, σαν έτοιμος από καιρό…

Keywords
Τυχαία Θέματα