Iταλία: Τα «χρόνια πολλά» του Μαντσίνι στον Βιάλι (pic)

Ο μεγάλος Βιάλι έγινε 57 ετών και ο ομοσπονδιακός της Ιταλίας αλλά και παλιός του συμπαίκτης από τα χρόνια της Σαμπντόρια, του εξέφρασε τις πιο θερμές ευχές, ποστάροντας φωτογραφίες που τους απεικονίζει μαζί στο χθες και το σήμερα:

«Χρόνια πολλά ‘’μπόμπερ’’ και αδελφούλη. Μία ιδανική ημέρα για τα γενέθλιά σου. Χρόνια πολλά αδελφέ», έγραψε ο Μαντσίνι, που μαζί με τον Βιάλι θα προσπαθήσει να οδηγήσει σε λίγες μέρες τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στην κατάκτηση του Euro στον τελικό με την

Αγγλία.

View this post on Instagram

A post shared by Roberto Mancini (@mrmancini10)

Μαντσίνι και Βιάλι, γεννημένοι αμφότεροι γεννημένοι το 1964, έγιναν «κολλητοί» ήδη από την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας.

Αργότερα αποτέλεσαν ένα φονικό επιθετικό δίδυμο στην «Σαμπ», όπου τους αποκαλούσαν «I Gemelli del Gol», δηλαδή «οι δίδυμοι του γκολ».

Στη Γένοβα κατέκτησαν πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας, φτάνοντας και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 1992, όπου οι «μπλουτσερκιάτι» έχασαν από την Μπαρτσελόνα στο παλιό «Γουέμπλει».

«Είναι σχεδόν αδελφός για μένα», έχει πει ο Μαντσίνι για τον Βιάλι.

«Ο Ρομπέρτο ήταν ο ήρωάς μου από τότε που ήμουν 14 ετών», έχει πει ο Βιάλι για τον Μαντσίνι!

Οι ποδοσφαιρικοί τους δρόμοι από πλευράς συλλόγων χώρισαν μετά από αυτό το παιχνίδι του 1992 καθώς ο Βιάλι πήγε στη Γιουβέντους.

Όμως πάντα τους ένωνε η Εθνική και έμελλε να γίνει το ίδιο 30 χρόνια μετά την εποχή της «Σαμπ», με τον Μαντσίνι να καλεί τον Βιάλι να ενταχθεί στο τιμ του όταν ανέλαβε τη «Σκουάντρα Ατζούρα».

Ο Βιάλι, νωρίτερα το 2021 ανακοίνωσε ότι μετά από μάχη 17 μηνών νίκησε τον καρκίνο και ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στο Euro δίπλα στον Μαντσίνι.

Αυτό το ταξίδι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τον τελικό, στη νέα έκδοση του γηπέδου όπου είχαν πληγωθεί τόσο πολύ το 1992 από εκείνο το απ’ ευθείας φάουλ του Ρόναλντ Κούμαν.

Απέναντι στην Αγγλία θα έχουν την ευκαιρία να ξορκίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και η φιλία τους να γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στο libro d’ oro του ιταλικού ποδοσφαίρου…

Keywords
Τυχαία Θέματα