Mπαρτσελόνα: Η La Liga αυξάνει το όριο δαπανών της

Oι Καταλανοί έτσι μπορούν πλέον να δαπανήσουν 656 εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες και προσωπικό για αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, σύμφωνα με τα όρια δαπανών που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Πρόκειται για μία τεράστια αύξηση, καθώς το όριο δαπανών του συλλόγου ήταν αρνητικό τον περασμένο χειμώνα!

Για να ανακάμψει από την άθλια οικονομική του κατάσταση, η Μπαρτσελόνα πούλησε το 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της στο ισπανικό πρωτάθλημα για τα επόμενα 25 χρόνια, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία αντί περίπου 870 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο σύλλογος ξόδεψε περίπου

160 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταγραφές των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ραφίνια και Ζιλ Κουντέ.

Μέρος των εσόδων χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή του τεράστιου χρέους, ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που είχε συσσωρεύσει λόγω υψηλής μισθοδοσίας και τεράστιων ποσών για μεταγραφές που είχε καταβάλλει ο προκάτοχος του Τζουάν Λαπόρτα στην προεδρία, την ώρα που η πανδημία είχε μειώσει κατακόρυφα τις εισπράξεις.

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε πλέον στη δεύτερη θέση στα όρια δαπανών του πρωταθλήματος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 683 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι τρίτη με 341 εκατομμύρια ευρώ.

Η Χιρόνα και η Έλτσε βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με 42 εκατομμύρια ευρώ.

Η λίγκα υπολογίζει τα όρια δαπανών με βάση τα έσοδα του συλλόγου σε σύγκριση με τα κόστη του και τις βραχυπρόθεσμες πληρωμές χρών που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη σεζόν.

O σχετικός πίνακας:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mπαρτσελόνα, La Liga,Mpartselona, La Liga