Super League 1: Όλα τα βλέμματα στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Οι “ερυθρόλευκοι” θα υποδεχτούν τους “πράσινους”, προερχόμενοι από τη νίκη 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και με την ψυχολογία στα ύψη. Το “τριφύλλι” θα παραταχθεί στο συγκεκριμένο ματς, με αρκετές απουσίες και προερχόμενο από τη νίκη 5-1 επί του Βόλου ΝΠΣ για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με δέκα βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός

βρίσκεται στην έκτη θέση με έξι βαθμούς. Οι Πειραιώτες έχουν την προϊστορία με το μέρος τους, καθώς μετρούν 50 νίκες έναντι 31 του “τριφυλλιού”. Επίσης, 48 ματς των δυο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα. Με γηπεδούχους τους Πειραιώτες, οι νίκες είναι 30 υπέρ του Ολυμπιακού, δώδεκα υπέρ του Παναθηναϊκού και 22 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πέρυσι, ο Ολυμπιακός νίκησε και στα δυο ματς των δυο ομάδων στο “Γ. Καραϊσκάκης” (1-0, 3-1) για την κανονική περίοδο και τα play off.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της πέμπτης αγωνιστικής θα ξεκινήσει στις 16:00. Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 14η θέση της βαθμολογίας με ένα βαθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση με οκτώ βαθμούς. Η ομάδα των Ιωαννίνων μετράει δώδεκα νίκες στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων, έναντι δέκα των Περιστεριωτών. Επίσης, δέκα ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Με τον Ατρόμητο γηπεδούχο, οι νίκες είναι επτά για την ομάδα του Περιστερίου, δυο για τους φιλοξενούμενους, ενώ έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Την ίδια ώρα, στις 16:00, ο Παναιτωλικός θα φιλοξενήσει στο Αγρίνιο την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση με επτά βαθμούς. Η Ένωση έχει την προϊστορία με το μέρος της, καθώς μετράει 14 νίκες στα προηγούμενα ματς των δυο ομάδων. Ο Παναιτωλικός έχει τρεις νίκες, όλες εντός έδρας, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η ΑΕΚ μετράει έξι νίκες σε εννέα επισκέψεις στο Αγρίνιο.

Στις 18:15, ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”. Οι Κρητικοί βρίσκονται στην ένατη θέση με τέσσερις βαθμούς, ενώ ο “Δικέφαλος” του Βορρά βρίσκεται στην τρίτη θέση με εννέα βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 45 νίκες στα προηγούμενα ματς των δυο ομάδων, έναντι 23 του ΟΦΗ. Επίσης, 20 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στην Κρήτη, ο ΟΦΗ έχει 22 νίκες, ο ΠΑΟΚ εννέα, ενώ 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Τέλος, στις 20:30 ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει στη Νεάπολη τη Λαμία. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην όγδοη θέση με πέντε βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη 13η θέση με ένα βαθμό. Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία. Οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί τη σεζόν 1978-1979 στη Β’ Εθνική, όπου είχαν από μια νίκη στα δυο ματς τους (Ιωνικός – Λαμία 5-2, Λαμία – Ιωνικός 3-0)

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

Βόλος ΝΠΣ-Αστέρας Τρίπολης 2-1
Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-0

Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα (16:00 Novasports Prime)
Παναιτωλικός-ΑΕΚ (16:00)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (18:15)
Ιωνικός-ΠΑΣ Λαμία (20:30)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (20:30 Novasports Prime)

Keywords
Τυχαία Θέματα