ΑΕΚ: Ντεμπούτο και ρεκόρ για Μιτάι

ΑΕΚ: Ντεμπούτο και ρεκόρ για ΜιτάιgvasilioΠέμ, 12/10/2020 - 20:33

Ιστορία γράφει απόψε ο Μάριο Μιτάι, ο οποίος βρίσκεται στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και αποτελεί πλέον νεότερο παίκτη της ομάδας που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ματς. 

Ο Μάσιμο Καρέρα επιλέγει για το αρχικό σχήμα και το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ τον Μάριο Μιτάι,

ο οποίος εκτός του ότι κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του κόντρα στη Λέστερ το όνομά του θα μνημονεύεται για πολύ καιρό ακόμα.

Ο 17χρονος διεθνής Αλβανός αμυντικός αποτελεί το νεότερο σε ηλικία παίκτη της ΑΕΚ που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό ματς. Συγκεκριμένα αγωνίζεται σε ηλίκια 17 ετών, 4ων μηνών και 6 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Δημήτρη Φροξυλιά, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε ηλικία 17 ετών, 4ων μηνών και 8 ημερών στο ματς της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ στις 4 Νοεμβρίου του 2010.

Μάλιστα, αν δεν είχε χρησιμοποιηθεί ο Κούτσιας από τον Πάμπλο Γκαρσία στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Γρανάδα τότε ο Μιτάι θα ήταν ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας που θα χει παίξει στην Ευρώπη. 

Νεότερος στην ιστορία της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις παραμένει ο Ταξιάρχης Φούντας ο οποίος είχε αγωνιστεί σε ηλικία 16 ετών, 6 μηνών και 13ων ημερών. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ιστορία γράφει απόψε ο Μάριο Μιτάι, ο οποίος βρίσκεται στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και αποτελεί πλέον νεότερο παίκτη της ομάδας που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό ματς.  Article publish on Πέμ, 12/10/2020 - 20:33 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα