ΑΕΚ: Τριετία αλλαγών και προτεραιότητες

ΑΕΚ: Τριετία αλλαγών και προτεραιότητεςastiliadΣάβ, 12/26/2020 - 19:01

Η ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί από αλλαγές προπονητών το τελευταίο διάστημα, όμως γυρίζοντας τον χρόνο πίσω κρίνονταν επιβεβλημένες.

Τη σεζόν 2018-19 ο Χιμένεθ είχε αντικαταστήσει Φλεβάρη μήνα τον Ουζουνίδη και το καλοκαίρι τη θέση του Ισπανού πήρε ο Καρντόσο. Η ΑΕΚ

είχε στόχο ένα νέο, διαφορετικό ποδοσφαιρικό πλάνο όμως εκ του αποτελέσματος ήταν η χειρότερη επιλογή της τα τελευταία χρόνια.

Όχι μόνο γιατί αναγκάστηκε να τον αλλάξει πριν καν μπει το φθινόπωρο, αλλά κυρίως γιατί περισσότερο μπέρδεψε παρά βοήθησε την ομάδα του σε όλα τα επίπεδα. 
Η επιλογή Κωστένογλου στη διάδοχη κατάσταση έγινε ως αναγκαία για την άμεση επιστροφή στην κανονικότητα εντός αποδυτηρίων και αγωνισστικού χώρου. Το πέτυχε, όμως όχι για πολύ. Στο διάστημα της παρουσίας του Έλληνα προπονητή στον πάγκο η διοίκηση αναζήτησε με μεγαλύτερη ηρεμία το επόμενο πλάνο.

Όταν αυτό περιλαμβάνει το όνομα ενός Ιταλού προπονητή και παίκτη με προσωπικότητα και σπουδαία καριέρα στο παρελθόν ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την λογική της επιλογής του από τον Ίβιτς.

Ο Καρέρα έβαλε την προσωπικότητά του στα αποδυτήρια όπου η εικόνα βελτιώθηκε άμεσα, αλλά και στο γήπεδο αφού εντόπισε και διόρθωσε το πρόβλημα της "Ένωσης" στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Τα δεδομένα πάντως άλλαξαν από την αρχή της εφετινής σεζόν. Με εξαίρεση του παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ που η ΑΕΚ έβγαλε όσα θα ήθελε να βλέπει ο κόσμος της στο γήπεδο, καμία άλλη στιγμή δεν ήταν απολύτως... πειστική για τον "δικέφαλο" από την αρχή της χρονιάς.

Ο Χιμένεθ επιστρέφει με ακριβώς ίδιο πρώτο ζητούμενο που είχε και ο Καρέρα. ΑΜΥΝΑ. Ζητούμενο που δεν αφορά ασφαλώς μόνο τους παίκτες της άμυνας. Επιπροσθέτως όμως έχει να κάνει και με την ατομική ποιότητα των αμυντικών που θα κριθεί σε ασφαλή βάση όταν δουλέψει στοιχειωδώς όλη η ομάδα αρμονικά σε αυτό το κομμάτι. Αλλιώς όποια κριτική γίνεται είναι άσκοπη και εντελώς λανθασμένη γιατί κάποιος πρέπει να... πληρώνει τα σπασμένα.

Η επιλογή Χιμένεθ έχει στα υπέρ της την άριστη γνώση της πραγματικότητας τόσο της ΑΕΚ όσο και του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια μικρό χρονικό ορίζοντα για να μάθει τη νέα του ομάδα.

Ακόμη μικρότερος είναι ο ορίζοντας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου το μόνο που ενδεχομένως προλάβει να κάνει ο νέος προπονητής είναι να αλλάξει - αν μπορέσει - την ψυχολογία.

Το γεγονός ότι ανέλαβε στη διακοπή του πρωταθλήματος του δίνει περισσότερο χρόνο να δει όσα κατέγραψαν οι παίκτες από το ξεκίνημα της σεζόν και να βάλει προτεραιότητες στη δουλειά του.

Τα δεδομένα ενίσχυσης στις μεταγραφές έχουν επίσης  ενδιαφέρον, εστιάζοντας στον χώρο της άμυνας και κυρίως στη θέση του δεξιού μπακ.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Η επιλογή Χιμένεθ και η τριετία αλλαγών στον πάγκο της ΑΕΚ. Προτεραιότητα η άμυνα και τα αποδυτήρια που θα επαναφέρουν αυτοπεποίθηση αποτελέσματα και ηρεμία. Article publish on Σάβ, 12/26/2020 - 19:01 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα